× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δρόμος μετ’ εμποδίων το άνοιγμα της πλαζ Τσαμάκια

Η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, γύρισε την πλάτη στην ΑΔΕΛ, η οποία παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες , να καθαρίσει και να διαμορφώσει την πλαζ έως την 1η Ιουνίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2021

Δρόμος μετ’ εμποδίων το άνοιγμα της πλαζ Τσαμάκια

Χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το Δήμο Μυτιλήνης και με τα λιγοστά μέσα και χρήματα που διαθέτει, παλεύει η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Λέσβου (ΑΔΕΛ) να προλάβει τους ασφυκτικούς χρόνους και να ετοιμάσει την πλαζ Τσαμάκια για να ανοίξει την 1η Ιουνίου με την επίσημη έναρξη της νέας Κολυμβητικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δήμοι δεν επιτρέπεται από το νόμο  να χρηματοδοτούν τη λειτουργία των Αναπτυξιακών Εταιρειών, ούτε και να τις στηρίζουν οικονομικά. Ωστόσο υπάρχει δυνατότητα στήριξης με μηχανήματα και προσωπικό εάν η Εταιρεία αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Εξάλλου όλα  τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμος Λέσβου στο παρελθόν, αρκετές εβδομάδες πριν την έναρξη λειτουργίας της πλαζ, πολλές φορές από τον Απρίλη μήνα, βοηθούσαν με μηχανήματα και προσωπικό στην επισκευή και τοποθέτηση του εξοπλισμού της πλαζ, στην ανακαίνιση – αναβάθμιση των υποδομών, όπου αυτό ήταν απαραίτητο και στη διαμόρφωση της άμμου, ώστε η παραλία να είναι φιλόξενη για τους λουόμενους.

Φέτος ωστόσο, ο Δήμος Μυτιλήνης, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, γύρισε την πλάτη στην ΑΔΕΛ και στην πλαζ Τσαμάκια, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την εταιρεία, με δεδομένο ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τα έσοδα της από τα ενοίκια των δραστηριοτήτων που διαχειρίζεται, έχουν μειωθεί σημαντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκδίκηση ή φόρτος εργασίας; 

Φαίνεται ότι η δυσαρέσκεια που υπάρχει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προς το πρόσωπο του προέδρου της ΑΔΕΛ Συμεών Χαραλάμπους, για το ζήτημα της διαφωνίας του με την εγκατάσταση νέας δομής μεταναστών και προσφύγων, στην παρούσα φάση έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο ζήτημα της στήριξης της Αναπτυξιακής του Δήμου.

Επισήμως, βέβαια κανείς δεν παραδέχεται ότι η αποστασιοποίηση του Δήμου Μυτιλήνης, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΔΕΛ, σχετίζεται με τη στάση Χαραλάμπους στο μεταναστευτικό, όλοι γνωρίζουν όμως καλά ότι πλέον ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευεργέτουλα και συνάδελφος γιατρός, του Στρατή Κύτελη, έχει μπει στη μαύρη λίστα για την παράταξη της Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος μιλώντας στο «Ν» παραδέχθηκε ότι φέτος η ΑΔΕΛ έχει μείνει μόνη της να παλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες, ωστόσο σε καμία περίπτωση όπως είπε δεν θεωρεί ότι η συμπεριφορά αυτή έχει εκδικητικό χαρακτήρα και ότι σχετίζεται με τη θέση που πήρε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Η ΑΔΕΛ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού εδώ και ένα χρόνο έχει μειωμένα έσοδα από όλες σχεδόν τις δραστηριότητές της. Πασχίζουμε να στηρίξουμε την εταιρεία με νύχια και με δόντια και παράλληλα να στηρίξουμε και τους μισθωτές που διαχειρίζονται τα ακίνητα και τις δραστηριότητες των δύο δήμων. Δεν είναι εύκολο.

Επιπλέον η πλαζ Τσαμάκια, πέρυσι, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνταν στην περιοχή, των περιορισμών του covid και τη μειωμένη τουριστική κίνηση είχε ελάχιστα έσοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή, χωρίς βοήθεια από το Δήμο Μυτιλήνης, ο οποίος προφανώς έχει την ευθύνη πολλών παραλιών για να φτιάξει και να διαμορφώσει, παλεύουμε εντελώς μόνοι μας με ελάχιστα χρήματα και περιορισμένες δυνατότητες.

Παρολ’ αυτά καταφέραμε να βελτιώσουμε και να επισκευάσουμε τις υποδομές και πιστεύουμε ότι έως το τέλος του μήνα θα ανοίξει η πλαζ, εφόσον βέβαια έχουμε και ναυαγοσώστη. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι αν θα καταφέρουμε να μισθώσουμε το μηχάνημα για να στρώσουμε την άμμο.

Υπό αυτές τις συνθήκες είμαι ικανοποιημένος με όσα έγιναν και κυρίως που καταφέρνουμε να ανοίξουμε την πλαζ, γιατί υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο αυτό να μην γίνει».

Εισιτήριο όπως πέρυσι 

Η Γενική είσοδος στην πλαζ  Τσαμάκια θα παραμείνει  στα 2 ευρώ, ενώ για μαθητές, Άτομα με Αναπηρία και τους συνοδούς τους, πολύτεκνους, τρίτεκνους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα ισχύει έκπτωση 50%. Παράλληλα η ΑΔΕΛ για τους λουόμενους που επισκέπτονται καθημερινά την πλαζ θα εκδόσει ειδικές εκπτωτικές κάρτες εβδομαδιαίας εισόδου με 8 ευρώ.  

«Θα θέλαμε και αυτό θα ήταν το ιδανικό, αναφέρει ο Συμεών Χαραλάμπους η είσοδος στην πλαζ να ήταν εντελώς δωρεάν ή με ένα πολύ μικρό αντίτιμο. Προς το παρόν αυτό δεν είναι εφικτό, αν όμως όλα εξελχθούν κατ΄ευχήν ίσως καταφέρουμε να εντάξουμε την αναμόρφωση της παραλίας σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και στη συνέχεια την αξιοποιήσουμε αναλόγως».

                                                                          

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής