× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παγωτό με άρωμα Μεσοτόπου

Στην παραγωγή παγωτού από πρόβειο γάλα, προχωρά ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου. Ήδη παράγει αυτή τη στιγμή τυροκομικά προϊόντα σε παραδοσιακή και μοντέρνα εκδοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/5/2021

Παγωτό με άρωμα Μεσοτόπου

Βήμα βήμα, υλοποιεί το όραμά του  τα μέλη ο Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια έχει ανοίξει τα φτερά του, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις  χθες ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού Μανώλης Κωνσταντιδέλλης, ανακοίνωσε μέσα από το λογαριασμό του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι πλέον επεκτείνεται η δραστηριότητα και στην παραγωγή παγωτού από πρόβειο γάλα σε διάφορες γεύσεις.

Σε συνέντευξή του εξάλλου, ο Μάνος Κωνσταντιδέλλης στο «Ν» 99 fm αναφέρθηκε  στην πλούσια δραστηριότητα του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου και στα σχέδια τους για τους επόμενους μήνες.

 «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που σήμερα 2 χρόνια μετά, τα προϊόντα του Συνεταιρισμού μας, είναι σε όλα τα καταστήματα της Μυτιλήνης και σε δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επίσης διακινούνται σε πολλά καταστήματα της χώρας μας, και στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε με την παραγωγή φέτας και τώρα έχουμε επεκταθεί στο λαδοτύρι, τη βιολογική φέτα, το γιαούρτι, τη μυτζήθρα και άλλα γνωστά παραδοσιακά και πιο μοντέρνα προϊόντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κίνητρο του Συνεταιρισμού για την παραγωγή προϊόντων, σημειώνει ο Μάνος Κωνσταντιδέλλης, ήταν κυρίως η αύξηση της τιμής του γάλακτος. «Το 2018 η τιμή του γάλακτος κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα γεγονός που έφερε σε απόγνωση τους παραγωγούς μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα και να διεκδικήσουμε μερίδιο στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων. Πήραμε μεγάλο ρίσκο, θεωρώ όμως ότι δικαιωθήκαμε εκ του αποτελέσματος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μανώλης Κωνσταντιδέλλης αναφέρθηκε στη γενικότερη δραστηριότητα του Συνεταιριστικού κινήματος στη Λέσβο καθώς και στα σχέδια ανάπτυξης του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου για το μέλλον.

«Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα πρέπει να ενταχθούν στους συνεταιρισμούς της περιοχής τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους παραγωγούς. Όταν είσαι μόνος τα προβλήματα σου φαίνονται βουνό, όταν όμως είσαι μαζί με ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν κοινά συμφέροντα τότε έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ και δύναμη να αντιμετωπίσεις τα όποια προβλήματα.  Το μέλλον της χώρας μας και του πρωτογενή τομέα, βρίσκεται στο Συνεταιριστικό κίνημα.

Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο δραστηριοποιούνται αρκετοί μεγάλοι συνεταιρισμοί, η οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, πώληση και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων με σημαντικό κύκλο εργασιών. Εμείς ως Συνεταιρισμός Μεσοτόπου, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και συμμετέχουμε σε πολλά από αυτά. Στα άμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία δικού μας τυροκομείου και μονάδας παραγωγής διάφορων γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και να κρατήσουμε μέσα από αυτές τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 20 Απριλίου η Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό

Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mythical Coast-Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και οι ομιλητές
ΑΓΟΡΑ

Νέα πνοή με φρέσκια λάμψη στο Ξενοδοχείο Λέσβιον

Διακριτική πολυτέλεια, λειτουργικότητα με τον πρωινό μπουφέ που ξεχωρίζουν στην Προκυμαία Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση για την επιδότηση του κόστους μεταφοράς ζωοτροφών

Η Περιφέρεια καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, επαγγελματίες και κτηνοτρόφους να παραστούν στην ημερίδα