× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παγωτό με άρωμα Μεσοτόπου

Στην παραγωγή παγωτού από πρόβειο γάλα, προχωρά ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου. Ήδη παράγει αυτή τη στιγμή τυροκομικά προϊόντα σε παραδοσιακή και μοντέρνα εκδοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/5/2021

Παγωτό με άρωμα Μεσοτόπου
' χρόνος ανάγνωσης

Βήμα βήμα, υλοποιεί το όραμά του  τα μέλη ο Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια έχει ανοίξει τα φτερά του, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. 

Μόλις  χθες ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού Μανώλης Κωνσταντιδέλλης, ανακοίνωσε μέσα από το λογαριασμό του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι πλέον επεκτείνεται η δραστηριότητα και στην παραγωγή παγωτού από πρόβειο γάλα σε διάφορες γεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του εξάλλου, ο Μάνος Κωνσταντιδέλλης στο «Ν» 99 fm αναφέρθηκε  στην πλούσια δραστηριότητα του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου και στα σχέδια τους για τους επόμενους μήνες.

 «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που σήμερα 2 χρόνια μετά, τα προϊόντα του Συνεταιρισμού μας, είναι σε όλα τα καταστήματα της Μυτιλήνης και σε δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επίσης διακινούνται σε πολλά καταστήματα της χώρας μας, και στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε με την παραγωγή φέτας και τώρα έχουμε επεκταθεί στο λαδοτύρι, τη βιολογική φέτα, το γιαούρτι, τη μυτζήθρα και άλλα γνωστά παραδοσιακά και πιο μοντέρνα προϊόντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κίνητρο του Συνεταιρισμού για την παραγωγή προϊόντων, σημειώνει ο Μάνος Κωνσταντιδέλλης, ήταν κυρίως η αύξηση της τιμής του γάλακτος. «Το 2018 η τιμή του γάλακτος κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα γεγονός που έφερε σε απόγνωση τους παραγωγούς μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα και να διεκδικήσουμε μερίδιο στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων. Πήραμε μεγάλο ρίσκο, θεωρώ όμως ότι δικαιωθήκαμε εκ του αποτελέσματος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μανώλης Κωνσταντιδέλλης αναφέρθηκε στη γενικότερη δραστηριότητα του Συνεταιριστικού κινήματος στη Λέσβο καθώς και στα σχέδια ανάπτυξης του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου για το μέλλον.

«Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα πρέπει να ενταχθούν στους συνεταιρισμούς της περιοχής τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους παραγωγούς. Όταν είσαι μόνος τα προβλήματα σου φαίνονται βουνό, όταν όμως είσαι μαζί με ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν κοινά συμφέροντα τότε έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ και δύναμη να αντιμετωπίσεις τα όποια προβλήματα.  Το μέλλον της χώρας μας και του πρωτογενή τομέα, βρίσκεται στο Συνεταιριστικό κίνημα.

Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο δραστηριοποιούνται αρκετοί μεγάλοι συνεταιρισμοί, η οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, πώληση και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων με σημαντικό κύκλο εργασιών. Εμείς ως Συνεταιρισμός Μεσοτόπου, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και συμμετέχουμε σε πολλά από αυτά. Στα άμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία δικού μας τυροκομείου και μονάδας παραγωγής διάφορων γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και να κρατήσουμε μέσα από αυτές τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από τον Μανταμάδο έως το Μόλυβο για βουτιές, εξερεύνηση, διάβασμα, μεζέδες και ύπνο

Βουνό… γιαλό πηγαίνουμε κι όλο ομορφιές γευόμαστε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή κρασιού στον Αγιο Δημήτριο Λήμνου

Την Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 22 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 53,68 εκατ. ευρώ σε 67.677 δικαιούχους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΕΛΛΑΔΑ

Τί ισχύει για τις κατασχέσεις μετά από ρύθμιση χρεών

Νέα δεδομένα δημιουργεί η εγκύκλιος που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυγουστιάτικη ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές του ελαιολάδου

Η ανακοίνωση των αποθεμάτων της Ισπανίας δίνει τον τόνο στην αγορά που κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΟΣ Σάμου: Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών στο οινοποιείο Καρλοβάσου

Ο Συνεταιρισμός ζητά από τους παραγωγούς μέλη του να παραδίδουν σταφύλια με βαθμό γλυκύτητας άνω των 14,0 Be (μπομε) για την καλύτερη οινοποίηση των γλυκών οίνων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νησιώτης; Ναι. Δικαιούχος; Μόνο αν δεν πας μακριά!

Καταγγελία του Δημήτρη Μάντζαρη για μη χορήγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Εξομαλύνεται η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων στη Λέσβο

Ξεκινά ο ανεφοδιασμός της αμόλυβδης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποιες παραλίες της Λέσβου θεωρούνται πολυσύχναστες

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ανακοίνωσε τον κατάλογο παραλιών και τις υποχρεώσεις των Δήμων για το καλοκαίρι του 2026
ΑΓΟΡΑ

Πρατήρια σε Μυτιλήνη, Μόλυβο, Ερεσό και Αναξο χωρίς αμόλυβδη!

Επιλεκτικό ανεφοδιασμό από την εταιρεία καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι της Ενωσης Βενζινοπωλών Λέσβου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πληθωρισμός πτήσεων αλλά ισχνή αύξηση των επιβατών στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Άλλη μια χρονιά η λειτουργία του αεροδρομίου «Οδυσσέας Ελύτης» στηρίζεται στο επιβατικό κοινό των πτήσεων εσωτερικού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ