× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

40 παιδικές χαρές, 5 γήπεδα ποδοσφαίρου, 17 μπάσκετ κι ένα κλειστό γυμναστήριο

Έργα ανάπλασης αθλητικών χώρων και χώρων αναψυχής, αγροτικής οδοποιίας και αξιοποίησης των ιαματικών πηγών σε προτεραιότητα για τον Ταξιάρχη Βέρρο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/5/2021

40  παιδικές χαρές, 5 γήπεδα ποδοσφαίρου, 17 μπάσκετ κι ένα κλειστό γυμναστήριο

30 έργα ετοιμάζεται να δημοπρατήσει μέσα στους επόμενους μήνες ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, παραδέχθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις λόγων της απεργίας των μηχανικών του δημοσίου καθώς και των προβλημάτων που δημιούργησε ο κορονοϊός. Ωστόσο το επόμενο διάστημα όπως τόνισε ξεκινούν με γρήγορους ρυθμούς οι δημοπρατήσεις ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος.

Παιδικές χαρές, γήπεδα και Κλειστό Γυμναστήριο

Σε προτεραιότητα αυτή περίοδο, σημείωσε είναι οι παιδικές χαρές, η ανάπλαση των γηπέδων, ποδοσφαίρου μπάσκετ και στίβου ενώ ολοκληρώνονται και οι μελέτες του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήδη αυτή την περίοδο δημοπρατούνται 12 παιδικές χαρές και το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν άλλες 4 με το Πράσινο Ταμείο. Θα ακολουθήσουν 28 ακόμη παιδικές χαρές που θα χρηματοδοτηθούν με άλλο τρόπο. Στόχος μας είναι κάθε οικισμός να έχει το δικό του χώρο αναψυχής για τα παιδιά. Συνολικά θα κατασκευασθούν τους επόμενους μήνες 40 παιδικές χαρές.

Αναφορικά με τα γήπεδα, ήδη δημοπρατήθηκαν τα γήπεδα Ανεμώτιας, Σκάλας Καλλονής και Παρακοίλων. Απομένουν τα γήπεδα της Άγρας και του Πολιχνίτου που θα δημοπρατηθούν άμεσα. Πλέον μετά την παρέμβαση αυτή όλα τα γήπεδα της Δυτικής Λέσβου θα διαθέτουν είτε τάπητα με πλαστικό χόρτο είτε με φυσικό χόρτο.

Επιπλέον έχουμε προχωρήσει στη μελέτη 17 γηπέδων μπάσκετ που προχωρούν προς δημοπράτηση, ενώ σύντομα θα ενταχθούν και άλλα αθλητικά έργα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Σε ότι αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλονής, η μελέτη είναι έτοιμη σε ποσοστό 95% και πλέον αναμένουμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίησή του. Είναι δύσκολο να μπει σε κάποιο από τα υφιστάμενα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» ή «Φιλόδημος», όμως είναι πολύ πιθανόν να χρηματοδοτηθεί από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Υπάρχει πολιτική βούληση γι’ αυτό και σύντομα θα έχουμε ευχάριστες εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιαματικές Πηγές και Γεωθερμία

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο φαίνεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ότι δίνει σημαντική βαρύτητα είναι οι αναπτυξιακές υποδομές που σχετίζονται με τον ιαματικό τουρισμό και τη γεωθερμία.

Όπως σημείωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος ήδη προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αναγνώριση του φυσικού πόρου για τα ιαματικά νερά της Εφταλούς μετά την επίλυση του ιδιοκτησιακού, ενώ όπως σημείωσε υπάρχουν θετικές εξελίξεις και για τις πηγές του Λισβορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύω ότι σύντομα θα πάρουμε στα χέρια μας την πιστοποίηση του φυσικού πόρου για Εφταλού και Λισβόρι, ενώ έχουμε ήδη στα χέρια μας την πιστοποίηση για τις πηγές του Πολιχνίτου.

Ειδικά για την περίπτωση του Πολιχνίτου, ο Δήμος θα καταθέσει πρόταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για τη συνολική αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, δηλαδή των ιαματικών πηγών, των θερμοκηπίων και της Τηλεθέρμανσης. Υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές να συμπράξουν με  το δήμο για το σκοπό αυτό και η πρότασή μας θα κατατεθεί έως τις 19 Μαΐου που είναι η προθεσμία.

Μεταναστευτικό …το υποκείμενο νόσημα

Σχολιάζοντας ο Ταξιάρχης Βέρρος τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό – προσφυγικό σημείωσε μεταξύ άλλων ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν σημειώνοντας ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου γενικότερα παραμένουν σταθερές και είναι κρίμα, όπως είπε που δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό το ζήτημα με το Δήμο Μυτιλήνης και την Περιφέρεια. Έγιναν γενικώς κάποιες προσπάθειες να συνεννοηθούμε και βρούμε μια οινή γραμμή ωστόσο μέχρι στιγμής αυτό δεν κατέστη δυνατό. Το μεταναστευτικό δυστυχώς για τη Λέσβο παραμένει το μεγάλο υποκείμενο νόσημα.  

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ