× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

10 τσάρτερ την εβδομάδα στη Λέσβο για όλο το καλοκαίρι

Τον Ιούνιο ξεκινούν οι πτήσεις από Ολλανδία, και μέχρι τέλος του μήνα ξεκινά η Αγγλία. Εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξει η Τουρκία δηλώνει ο Λευτέρης Καραμπλιάς

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/5/2021

10 τσάρτερ την εβδομάδα στη Λέσβο για όλο το καλοκαίρι
' χρόνος ανάγνωσης

Με δέκα απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, θα πορευτεί φέτος το καλοκαίρι ο τουρισμός της Λέσβου, ενώ ο συνολικός αριθμός των αφίξεων με μεγάλη δυσκολία θα αγγίξει τους 10 με 11 χιλιάδες επισκέπτες.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο  τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς, το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά δύσκολο, καλύτερο φυσικά από το περσινό σημείωσε, όπου είχαμε μια ανύπαρκτη σεζόν, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με την τελευταία φυσιολογική χρονιά πριν τον κορονοϊό το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κρίση στον τουρισμό δεν σχετίζεται μόνο με το δικό μας νησί, επισημαίνει, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλη την αγορά. Από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση υπολογίζει ότι φέτος ο ελληνικός τουρισμός θα ανακτήσει το 50% της κίνησης που είχε το 2019. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό να γίνει. Πιθανόν σε κάποιες περιοχές της χώρας να συμβεί. Στη Λέσβο ωστόσο θεωρώ πολύ δύσκολο να φτάσουμε τις 30 χιλιάδες αφίξεις, που είναι το 50% από τις αφίξεις του 2019. Αν καταφέρουμε να αγγίξουμε τις 10 χιλιάδες θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Αναφερόμενος ο Λευτέρης Καραμπλιάς στα δεδομένα της φετινός περιόδου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Μάιος θα κυλήσει με τις πτήσεις του Βελγίου, οι οποίες θα ξεκινήσουν από αυτή την Παρασκευή 14 του μήνα, ενώ πρόσθεσε ότι έως το τέλος Μαΐου, θα μπούνε και τα δρομολόγια των Ολλανδών από τις εταιρείες Corendon και TUI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα πρώτα αεροπλάνα από το Βέλγιο, όπως μπορούμε να δούμε μέχρι αυτή τη στιγμή, έρχονται με πολύ μικρό αριθμό επιβατών για το νησί μας, γύρω στα 20 άτομα, ενώ η πτήση θα αφήσει επιβάτες και στη Θεσσαλονίκη κατά την επιστροφή της.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι έστω και μία εταιρεία ξεκινά τα δρομολόγιά της, από αυτή την εβδομάδα είναι αρκετά ελπιδοφόρο και θετικό γεγονός, ελπίζουμε ωστόσο να αυξηθεί το ενδιαφέρον και τα αεροπλάνα να έρχονται με μεγαλύτερη πληρότητα, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.

Πιθανόν μέσα στο Μάιο, η TUI του Βελγίου να δρομολογήσει και δεύτερο αεροπλάνο εάν υπάρξει ενδιαφέρον, ενώ 31 Μαΐου και αρχές Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια δύο εταιρειών με Ολλανδούς τουρίστες. Δυστυχώς η τρίτη εταιρεία, που φέρνει κόσμο από την Ολλανδία, η Sunweb, έχει ανακοινώσει ότι φέτος θα ξεκινήσει  τις πτήσεις της μέσα στον Ιούλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα στις 25 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία με την εταιρεία Jet2 ενώ προς οι Σκανδιναβικές χώρες από τις οποίες αναμένονται 3 πτήσεις μέσα στο καλοκαίρι δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη  πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους.

Την ίδια ώρα όπως εκτιμά ο Λευτέρης Καραμπλιάς, αβέβαιη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά στον εσωτερικό τουρισμό αφού οι Έλληνες όπως σημειώνει, είναι αρκετά ταλαιπωρημένοι οικονομικά και ψυχολογικά τους τελευταίους μήνες, επομένως οι διακοπές στη Λέσβο πιθανόν να μην είναι στα άμεσα σχέδια τους.

«Η αγορά της Τουρκίας, σημείωσε ο Λ Καραμπλιάς θα αποτελούσε μία πολύ καλή τονωτική ένεση, για τον τουρισμό του νησιού μας,  σε περίπτωση που άνοιγε, τα δεδομένα ωστόσο μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η κατάσταση στη γειτονική χώρα είναι πολύ δύσκολη, με την εφαρμογή ενός σκληρού lock down το οποίο όμως δεν αποδίδει».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογραφή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έως 31 Δεκεμβρίου

Πρόστιμο 200 ευρώ θα πληρώσουν όσοι προχωρήσουν στην απογραφή μετά το τέλος του χρόνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ψηλαφίζοντας την κτηνοτροφία του μέλλοντος

Η Ένωση Κτηνοτρόφων Προβάτου Φυλής Λέσβου δείχνει στην πράξη την κατεύθυνση που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η πρωτογενή παραγωγή του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Χωρίς συνενώσεις οι συνεταιρισμοί της Λέσβου δεν έχουν μέλλον»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ΚΑΠΗΣ Αχιλλέας Κιαχαγιάς μίλησε το ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και την εκπομπή «Μιλάμε Οικονομικά»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε νευρική κρίση... οι τιμές του ελαιολάδου

Αστάθεια στις τιμές, πτώση της ποιότητας και μειωμένη ζήτηση στις μεσογειακές αγορές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κεντρικός ο ρόλος του λογιστή από τα Γιαννιτσά

Συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο «χάρτης» πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Το ποσό των 2,42 δις ευρώ θα πληρωθούν σε 4,29 εκατομμύρια δικαιούχους ως τις 31 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτος σε ψήφους ο Ιγνάτης Μανάβης στο Συνεταιρισμό Στύψης

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεσηκώνονται οι αγρότες, τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα

Μετά το «πάγωμα» των ενισχύσεων και την εξάπλωση της ευλογιάς, οι παραγωγοί ενώνουν δυνάμεις – Η ΕΘΕΑΣ καλεί σε πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις αρχές Νοεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σκέρτσος: Γνώριζε το Μαξίμου όσο συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραδέχθηκε πως η Προεδρεία της κυβέρνησης γνώριζε τι γίνονταν με τις αγροτικές επιδοτήσεις