× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συσκέψεις και επαφές από το νέο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ο Μανώλης Κουτουλάκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/5/2021

Συσκέψεις και επαφές από το νέο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
' χρόνος ανάγνωσης

Εθιμοτυπικές συναντήσεις αλλά και συσκέψεις με φορείς της Λέσβου είχε ο νέος Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου ο κ.Κουτουλάκης είχε "σειρά συσκέψεων με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, ενώ ταυτόχρονα είχε σειρά επαφών με τους Μητροπολίτες Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, καθώς και Μηθύμνης κ.κ. Ιάκωβο και Χρυσόστομο, αντίστοιχα, όπως επίσης και με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, καθώς και με την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου ο κ. Κουτουλάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλη Μυρσινιά και σύσσωμη τη διοικητική επιτροπή στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συνδέονται με τη νησιωτική πολιτική και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, με το νέο Γεν. Γραμματέα να τονίζει τη σημασία και την αξία του ρόλου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την εδραίωση της στη Μυτιλήνη σύμφωνα με τον Ν. 4470/21, ως κέντρο λήψεως αποφάσεων αναφορικά με τη νησιωτική πολιτική".

Επίσης ο κ. Κουτουλάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, καθώς επίσης και με τον βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου, αλλά και άλλους τοπικούς παράγοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ.Κουτουλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Από τον Ιούλιο του 2019, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη επαναπροσδιορίσαμε το ρόλο του κράτους στην άσκηση αποτελεσματικής ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής.


Δημιουργήσαμε τις βάσεις μίας διαφορετικής περιφερειακής πολιτικής, με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε η νησιωτικότητα να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης και διαφύλαξης της εδαφικής συνοχής της χώρας μας με αποτέλεσμα ο κ. Πλακιωτάκης να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, μια συνεκτική νομοθετική πρόταση, που φέρνει στο επίκεντρο το νησιώτη κάτοικο και το νησιώτη επιχειρηματία.

Χρέος και ευθύνη μας, είναι να εργαστούμε αποτελεσματικά για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα. Η αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, αποτελεί πρόκληση, στην οποία, με τη βοήθεια των εργαζόμενων στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης