× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Καβγάς Χιωτέλλη – Μαμάκου για την κενή θέση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ

Εξελέγη τελικά στην ψηφοφορία μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, η Βασιλική Ανδρεαδέλλη από την Πυξίδα αντί του Γιάννη Βατού από την παράταξη Μαμάκου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 26/4/2021

Καβγάς Χιωτέλλη – Μαμάκου για την κενή θέση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ
Φωτο αρχείου

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Μαμάκου και της επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη», Εριφύλης Χιωτέλλη στην τελευταία διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης με αφορμή την κάλυψη της θέσης του συμβούλου της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν μετά την ανεξαρτητοποίηση του, ο Παναγιώτης Ανδριώτης που εκπροσωπούσε την αντιπολίτευση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, υπέβαλε την παραίτησή του.

Κατά τη διαδικασία αναπλήρωσης της θέσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη της Εριφύλης Χιωτέλλη, κατέβασε δικό της υποψήφιο σύμβουλο και συγκεκριμένα τη Βασιλική Ανδρεαδέλλη, η οποία εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ μετά από ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης, αντί για το Γιάννη Βατό που πρότεινε η παράταξη του Μιχάλη Μαμάκου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλη Μαμάκο ο οποίος κατηγόρησε την Εριφύλη Χιωτέλλη ότι δεν τήρησε την αρχική συμφωνία που υπήρχε στην αρχή της θητείας του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για κατανομή των θέσεων που δικαιούνται στα συμβούλια και στα Νομικά Πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας στο Μιχάλη Μαμάκο, η Εριφύλη Χιωτέλλη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε σχέση με την αρχική συμφωνία, ενώ υποστήριξε ότι πλέον η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έχει ταυτιστεί με τη Δημοτική Αρχή και τις θέσεις της και μάλιστα σε πολύ σοβαρά θέματα όπως είναι το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Μιλώντας για το θέμα αυτό στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η Εριφύλη Χιωτέλλη, σημείωσε ότι είναι δικαίωμα της κάθε παράταξης που είναι στην αντιπολίτευση να βάλει τους δικούς της υποψηφίους για τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιρειών και των Νομικών Προσώπων. «Τα δεδομένα από τη συμφωνία που επικαλείται ο Μιχ. Μαμάκος, σημειώνει ή Ερ. Χιωτέλλη έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2019. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως παράταξη αυτή τη στιγμή έχουμε 4 δημοτικούς συμβούλους, ενώ η παράταξη του Μιχ. Μαμάκου έχει 3 δημοτικούς συμβούλους, από 5 που είχε στην αρχή της θητείας μας. Θεωρώ ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να εκπροσωπηθούμε και να ψηφισθεί ο δικός μας υποψήφιος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ».

Στα καλά νέα των ημερών, η Εριφύλη Χιωτέλλη, ανακοίνωσε ότι η παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη», απέκτησε το δικό της γραφείο, σε χώρο που παραχώρησε η δημοτική αρχή κατόπιν σχετικού αιτήματος. Το νέο γραφείο επισήμανε η Ερ. Χιωτέλλη, θα στεγαστεί στο κτίριο της Πολεοδομίας, δίπλα από την Αστυνομία, και θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά το τέλος των εργασιών διαμόρφωσής του.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος