× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γνωριμία με ένα…. Σεισμό!!!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από τη Λέσβο, την άλλη Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/4/2019

Γνωριμία με ένα…. Σεισμό!!!
' χρόνος ανάγνωσης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κατακλύστηκε τις τελευταίες εβδομάδες μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τόσο από τη Λέσβο όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν το Απολιθωμένο Δάσος και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας και διατήρησης των φυσικών και γεωλογικών μας μνημείων αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον πλανήτη μας όπως ο σεισμικός κίνδυνος και η κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζοντας τους σεισμούς
Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των μαθητών για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας – Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς». Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με το φυσικό φαινόμενο του σεισμού και τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της βιωματικής εκπαιδευτικής δράσης προσομοίωσης καταστροφικών σεισμών από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου.

Ειδικότερα, το Μουσείο επισκέφτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χίου, του Γυμνασίου Αγιάσου μαζί με μαθητές από την Εσθονία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus που υλοποιεί το σχολείο, του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου, του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, του 2ου ΓΕΛ Χαλανδρίου, του 1ου ΓΕΛ Βριλισσίων, του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου, του ΓΕΛ Καλλονής, του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, του Πειραματικού ΓΕΛ Πάτρας, του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου αλλά και οι φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Άβανς από την Ολλανδία και του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από παντού!
Παράλληλα, συνεχίζονται και οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεργασίας του Μουσείου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μαθητών από τη Λέσβο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούνται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, επισκέφτηκαν το Μουσείο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντήρησης απολιθωμάτων οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης μαζί με μαθητές από το εξωτερικό στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus που υλοποιεί το σχολείο, του Δημοτικού Σχολείου Κεραμίου, του Γυμνασίου Παμφίλων, του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου, του ΓΕΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, του 8ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, του Δημοτικού Σχολείου Βολισσού, του Γυμνασίου Αμυνταίου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν τις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι, γεμάτοι νέες εμπειρίες και έχοντας ανακαλύψει νέες γνώσεις που θα αποτελέσουν μοναδικά εφόδια για το μέλλον τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το 2ο Achilleus Run τρέχει αυτή τη στιγμή στα Βατερά!

Μικροί και μεγάλοι γεμίζουν ενέργεια και χαμόγελα στις πανέμορφες παραλίες, σε μια γιορτή αθλητισμού, διασκέδασης και θετικής διάθεσης
ΕΛΛΑΔΑ

Σαν σήμερα Μηλένα και Ζωή μας έκαναν υπερήφανους

Ήταν 2 Αυγούστου του 2024 όταν οι δύο Ελληνίδες Κωπηλάτριες ανέβηκαν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κανέλα, μέλι… και παράδοση ζωντανή στο Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών πρόσφερε λουκουμάδες και αναβίωσε το έθιμο του «Άξτου» σε μια βραδιά που ένωσε γενιές
ΧΩΡΙΑ

Μια βραδιά γνώσης και μνήμης για τις φυσικές καταστροφές της Λέσβου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Σκαμιωτών «Παναγία η Γοργόνα», όπου διακεκριμένοι επιστήμονες ανέδειξαν την ιστορική διαδρομή θεομηνιών που σημάδεψαν το νησί
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 17% υποχώρησαν οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Λέσβο

Οι ημέρες παραμονής και η ημερήσια δαπάνη κρίνουν την θετική ή αρνητική πορεία της χρονιάς. Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη των αφίξεων στο σύνολο του έτους.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

«Η έλλειψη νερού δεν λύνεται με ταξίδια στην Αθήνα και ανακοινώσεις στο Facebook»

Σκληρή κριτική από τη Λαϊκή Συσπείρωση για την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου και την άρνηση σύγκλησης έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με θέμα το νερό
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η καρδιά της Φίλιας χτυπά στα Καλφάγιαννεια 2025

Αγώνες, δράσεις αθλητισμού, τέχνης, εθελοντισμού και πολιτισμού γεμίζουν το πρόγραμμα των «Καλφαγιαννειων 2025» στη Φίλια Λέσβου, σε μια διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη του Στυλιανού Καλφάγιανη
ΧΩΡΙΑ

Ο Πολιχνίτος συνεχίζει να διεκδικεί το νερό του

Με ενημερωτική δράση στην πλατεία Πολιχνίτου την Κυριακή και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Δυτικής Λέσβου την Δευτέρα, η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους κατοίκους να στηρίξουν έμπρακτα τη διεκδίκηση για λύση στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια νύχτα γεμάτη μελωδίες στο Μουσείο Βρανά

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και οι Tales from the Box μάγεψαν το κοινό στον Παππάδο της Γέρας, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών με σύγχρονη μουσική ματιά, σε μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία και ανανέωση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με ούζα και κοκτέιλ, μουσική και Ζαμπέτα, έρχεται η 4η Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Την Τρίτη 5 Αυγούστου από τις 6.30 έως τις 11.30 το βράδυ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η δάδα της «Ελευθερίας» άναψε ξανά στη Μυτιλήνη

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το άγαλμα της Ελευθερίας, όταν φωτίζει τη νύχτα μετά την αντικατάσταση της δάδας. Γίνεται μελέτη για την πλήρη επισκευή του δήλωσε στο «Ν» ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Τάκης Τακτικός
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μουσικό διήμερο στη Δρώτα

Με διοργανωτή τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο του οικισμού της νότιας Λέσβου