× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Διπλασιάστηκαν οι οικοδομικές άδειες το 2020»

Ο κορονοϊός δεν έπληξε την οικοδομική δραστηριότητα στη Λέσβο σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ βορειοανατολικού Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 24/4/2021

«Διπλασιάστηκαν οι οικοδομικές άδειες το 2020»
' χρόνος ανάγνωσης

 Ενεργοποίηση της οικοδομικής δραστηριότητας και των δημοπρατήσεων έργων στους δήμους βλέπει για το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Στρατής Μανωλακέλλης.

Όπως ανέφερε ο Στρ. Μανωλακέλλης, μιλώντας στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» μετά τη λήξη της αποχής των μηχανικών του Δημοσίου από τη διαδικασία των δημοπρατήσεων αναμένεται να βγει στον αέρα ένας μεγάλος αριθμός διαγωνισμών ώριμων έργων στο Δήμο Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, οι μελέτες των οποίων έχουν ολοκληρωθεί  εδώ και καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα δημοπρατηθούν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου αθλητικοί χώροι και γήπεδα καθώς και το μεγάλο στάδιο του Πολιχνίτου, έργο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, καταφύγιο αδέσποτων ζώων, κλειστό γυμναστήριο στην Καλλονή κ.α. Στο Δήμο Μυτιλήνης θα ξεκινήσει σε λίγο το νέο κολυμβητήριο, τα έργα Αστικής Ανάπτυξης στην προκυμαία και το νέο δημαρχείο της Μυτιλήνης, το οποίο είναι στο στάδιο εκπόνησης των μελετών, μετά την έγκριση της Αρχιτεκτονικής μελέτης».

Σχολιάζοντας ο Στρ. Μανωλακέλλης τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, να αξιοποιήσει το κτίριο του παλιού Κολυμβητηρίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις του γι’ αυτό το σχεδιασμό, με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα κτίριο, χωρίς ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία, με πολλά προβλήματα και εντός του λιμανιού. Κανονικά σημείωσε, στο σημείο αυτό θα έπρεπε να σχεδιαστεί μία σύγχρονη αίθουσα αναμονής επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Μανωλακέλλης στην οικοδομική δραστηριότητας της περιόδου που διανύουμε, σημείωσε ότι παρατηρείται αύξηση  ενώ τόνισε ότι το 2020 ήταν σαφώς καλύτερο από το 2019. Όπως τόνισε ο κορονοϊός και η καραντίνα, δεν επηρέασαν σοβαρά την οικοδομή, στην οποία υπήρχε μικρή κάμψη, όμως σε καμία περίπτωση η κάμψη αυτή δεν συγκρίνεται με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε άλλους  κλάδους, όπως ο τουρισμός, η εστίαση κ.λπ.

«Το 2019 η οικοδομική δραστηριότητα ήταν περίπου 100 -120 άδειες. Ο αριθμός αυτός το 2020 διπλασιάσθηκε και φτάσαμε στις 220 περίπου άδειες. Οι 80 από τη Μυτιλήνη και οι 140 από τη Δυτική Λέσβο, όπου έχουμε σε εξέλιξη την ανοικοδόμηση της σεισμόπληκτης Βρίσας. Ανάλογη δραστηριότητα παρατηρείται και αυτή την περίοδο, γεγονός εξαιρετικα ενθαρρυντικό αν λάβει κανείς υπόψη του ότι γύρω από την οικοδομή κινούνται 45 επαγγέλματα και χιλιάδες εργαζόμενοι», επισήμανε ο Στρατής Μανωλακέλλης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μαθήματα χορού στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης

Κάθε Δευτέρα από 5.00 το απόγευμα ως τις 9.00 το βράδυ με υπεύθυνο τον Κώστα Αγκοπιάν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΛΗΜΝΟΣ: Συνάντηση εργασίας για τα ζητήματα των κοινωνικών λειτουργών

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, με το οποίο ο Δήμος στηρίζει το αίτημα για την ένταξη των κοινωνικών λειτουργών στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Λέσβο ο δήμαρχος της ισπανικής πόλης ChiriveI

Στο πλαίσιο του προγράμματος «GOV4ΑLL» που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Λέσβο και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Μυτιλήνης μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προς πλήρη λειτουργία ο νέος Φο.Δ.Σ.Α. Βορείου Αιγαίου

Η τροποποίηση του καταστατικού εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση στη Μυτιλήνη. Αντιδράσεις είχαν προηγηθεί για τη συνένωση των φορέων σε έναν ενιαίο οργανισμό
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί της Περιφέρειας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Με ίδιους πόρους και μέσα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εφαρμόζει προληπτικά μέτρα στα λιμάνια του νησιού, μετά τα πρώτα κρούσματα στη Νάξο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Για μια Μυτιλήνη με δική της «Ορχήστρα Νέων»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Λεμπέσης παρουσίασαν τον απολογισμό και τις επόμενες δράσεις που καθιστούν τη Μυτιλήνη κέντρο μουσικής εξωστρέφειας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι «ΠΕΚ‑τες» επιστρέφουν στα ερτζιανά του «Ν» 99 fm!

Συνεντεύξεις, σχολιασμός και παρεμβάσεις κάθε Τετάρτη, 8–9 μ.μ., με τον Δημήτρη Ευσταθίου και τον Γιάννη Ζαφειρίου
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε ο δρόμος Μελίντας – Πλωμαρίου μετά την πτώση του βράχου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ολοκλήρωσε σε μία εβδομάδα τις εργασίες απομάκρυνσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος
ΧΩΡΙΑ

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιγνατίου στη Μονή Λειμώνος

Πλήθος πιστών στην Καλλονή για τον εορτασμό του Αγίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοδική η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης το 2025

Αύξηση 3,4% στους επιβάτες. Πάνω από 485.000 μετακινήσεις σε εννέα μήνες
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένα νέο ξεκίνημα για μια ιστορική γειτονιά της Μυτιλήνης

Τέλος εποχής για τη «λησμονημένη» οδό Σάθα- Ολοκληρώθηκαν τα έργα της ΔΕΥΑΛ και ξεκίνησε η αποκατάσταση του δρόμου
ΧΩΡΙΑ

Ανάσα ανανέωσης για τη Θερμή και τα χωριά της δημοτικής ενότητας

Ξεκινούν οι μελέτες για παρεμβάσεις σε Θερμή, Νέες Κυδωνίες, Πηγή, Κώμη και Σκάλα Μιστεγνών