× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η εστίαση τρέχει και δεν φτάνει!

Αγώνας δρόμου προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα τη Λαμπροδευτέρα, δηλώνει ο πρόεδρος της Ασπίδας Νίκος Γιαννάκας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/4/2021

Η εστίαση τρέχει και δεν φτάνει!
' χρόνος ανάγνωσης

Σε περίοδο πυρετώδους προετοιμασίας βρίσκεται ο κλάδος των καταστημάτων εστίασης μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για άνοιγμα της δραστηριότητας τη Λαμπροδευτέρα 3 Μαΐου.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ασπίδα» των καταστημάτων εστίασης και καφέ της Μυτιλήνης, Νίκος Γιαννάκας, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, βρίσκονται στα καταστήματά τους για να συντονίσουν τις εργασίες που γίνονται ενώ παράλληλα προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους προμηθευτές και με το προσωπικό τους, ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες να είναι όλα έτοιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η επανεκκίνηση των καταστημάτων μας, άναφέρει ο Νίκος Γιαννάκας, συμπίπτει με την περίοδο του Πάσχα και τις αργίες  που μεσολαβούν από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά, γεγονός που κάνει τα πράγματα αρκετά δύσκολα. Οι συνάδελφοι θα πρέπει όλες αυτές τις Άγιες Μέρες να είναι σε εγρήγορση, για τις τεχνικές εργασίες, τις προμήθειες και όλα όσα απαιτούνται για να είναι έτοιμο το κατάστημα τη Δευτέρα του Πάσχα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στα μαγαζιά μας, στις δουλειές μας και στη ζωή μας, παράλληλα όμως είμαστε και προβληματισμένοι για τις όποιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουμε το πρώτο διάστημα με την εφαρμογή των αυστηρών υγειονομικών μέτρων. Ο ιδιοκτήτης καφέ και εστίασης εκτός από όλα τα άλλα θα πρέπει να φροντίζει για την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση των προστατευτικών μέτρων καθώς και για τα σελφ τεστ του προσωπικού. Όλες αυτές οι ευθύνες προκαλούν άγχος και εύλογη ανησυχία».

Ήδη όπως αναφέρει ο Νίκος Γιαννάκας, ο Σύλλογος έχει στείλει επιστολή και έγγραφα στην Κοινότητα Μυτιλήνης, στο Δήμο Μυτιλήνης και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προκειμένου να τρέξει η διαδικασία έγκρισης παραχώρησης εξωτερικού χώρου, σε προκυμαία, Λαδάδικα, Φανάρι  Επάνω Σκάλα, πάρκινγκ κ.λπ. και όπου υπάρχουν γενικότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε απάντηση στο αίτημά μας και το αργότερο έως την ημέρα που θα ανοίξουν τα καταστήματα να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις από τη Δημοτική Αρχή και τα αρμόδια όργανα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Νίκος Γιαννάκας αναφέρθηκε στη λειτουργία των καταστημάτων που διαθέτουν εσωτερικούς χώρους καθώς και εκείνων που διοργανώνουν γαμήλιες εκδηλώσεις. Όπως σημείωσε προς το παρών οι κυβερνητικές αποφάσεις αφορούν αυστηρά το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους ενώ για τις δεξιώσεις γάμων το πιθανότερο είναι πως θα δοθεί πράσινο φως μέσα στον Ιούνιο ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

«Γενικότερα η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη γι’ αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα σε όσους επαγγελματίες δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, ή διαθέτουν πολύ μικρό χώρο 2-3 τραπέζια, να παραμείνουν σε αναστολή έως ότου οι συνθήκες επιτρέψουν το άνοιγμα των καταστημάτων τους με ασφάλεια».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO

Επίσκεψη στην ΚοινΣΕΠ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με γευσιγνωσία κρασιών, τοπικά εδέσματα και αναφορές στη βιώσιμη ανάπτυξη
Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες άνω του 5% στις ασιατικές αγορές καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Αιτία πολέμου» τα νέα μέτρα λένε οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου
«Αιτία πολέμου» τα νέα μέτρα λένε οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξετελιά 2026 στην Αντισσα

Ο Ελαιουργικός Κτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός του χωριού διοργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελιά, την κτηνοτροφία και τους ανθρώπους της υπαίθρου
Ξετελιά 2026 στην Αντισσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στα Μυστεγνά

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα σε ελέγχους που έγιναν σε 47 εκτροφές του νησιού σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στα Μυστεγνά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας

Στις 5 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Παπάδου Γέρας «Οδυσσέας Ελύτης»
Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας
ΑΓΟΡΑ

Παρέμβαση του Γιώργου Ζαφειρίου για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Λέσβου

Σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου Παναγιώτη Τατάκη στο «Ν» 99 fm, ο Γιώργος Ζαφειρίου αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν τα μητρώα και τις συνδρομές των επιχειρήσεων
Παρέμβαση του Γιώργου  Ζαφειρίου για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει πολιτική εγκατάλειψης της κτηνοτροφίας στη Λέσβο

Κάνει λόγο για ευθύνες κράτους και Περιφέρειας, ζητώντας άμεσες αποζημιώσεις, ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και σχέδιο προστασίας για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει πολιτική εγκατάλειψης της κτηνοτροφίας στη Λέσβο
ΑΓΟΡΑ

Κλειστά τα καταστήματα στη Μυτιλήνη του Αγίου Πνεύματος

Με απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου
Κλειστά τα καταστήματα στη Μυτιλήνη του Αγίου Πνεύματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Μυτιλήνη περιμένει τα πρώτα κρουαζιερόπλοια του καλοκαιριού

Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο οι αφίξεις στο λιμάνι με τη Λέσβο να αναζητά ξανά τη χαμένη τουριστική της δυναμική
Η Μυτιλήνη περιμένει τα πρώτα κρουαζιερόπλοια του καλοκαιριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κτηνοτροφία καταρρέει

Η Λέσβος χάνει το ζωικό της κεφάλαιο και ζητά απαντήσεις
Η κτηνοτροφία καταρρέει
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο αυτόφωρο για μεταφορά ζωοτροφών

Αναγκαία η ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων σχετικά με τα μέτρα καραντίνας
Στο αυτόφωρο για μεταφορά ζωοτροφών