× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Διατηρείται το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι;

Προς την κατεύθυνση αυτή, σημειώνει ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, πραγματοποιούνται συζητήσεις στην Attica Group, για τη διατήρηση του δρομολογίου μία φορά την εβδομάδα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/4/2021

Διατηρείται το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι;

Ανακατατάξεις στο χάρτη των ακτοπλοϊκών εταιρειών τους επόμενους μήνες, βλέπει ο τουριστικός πράκτορας και εκπρόσωπος της εταιρείας Attica Group στη Λέσβο Ηλίας Πίκουλος ο οποίος μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», επισήμανε ότι  οι εταιρείες προσπαθούν να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα και να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κοστολόγιο λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή τη στιγμή, σημειώνει ο Ηλ. Πίκουλος, είναι σε εξέλιξη άλλη μία περίοδος χρηματοδότησης  των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι λεγόμενες επιδοτήσεις covid οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα δρομολόγησης περισσότερων πλοίων στις γραμμές.

Για το νησί μας εδώ και 15 μέρες περίπου έχει μπει στη γραμμή ξανά το πλοίο «Διαγόρας» και έτσι εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια πλην Σαββάτου. Η επιδότηση ωστόσο, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, λήγει στις 25 -26 του μήνα, ωστόσο λόγω του ότι μπαίνουμε στη Μεγάλη εβδομάδα, και εν’ όψει Πάσχα, η εταιρεία θα διατηρήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κατάσταση για την ακτοπλοΐα είναι αρκετά δύσκολη ενώ υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και για το καλοκαίρι που έρχεται. Πιστεύω ότι γενικά η τουριστική κίνηση της Λέσβου και της χώρας γενικά, θα αρχίσει να ανεβαίνει μετά τις 15 Ιουλίου, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα υπάρχει λίγο καλύτερος έλεγχος στα κρούσματα του κορονοϊού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος, σε αυτή την πρώτη φάση μεγάλος αριθμός τουριστών θα επιλέξει να κάνει διακοπές στα λεγόμενα All inclusive ξενοδοχεία των τουριστικών προορισμών και πολύ λιγότερο σε άλλου είδους καταλύματα.

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Ηλίας Πίκουλος στην προοπτική διατήρηση του δρομολογίου της Θεσσαλονίκης και τους καλοκαιρινούς μήνες, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτό εξαρτάται άμεσα από τις προθέσεις και τη βούληση της εταιρείας.

«Η αλήθεια είναι ότι συζητάμε μαζί τους και καταβάλουμε προσπάθεια ώστε να πεισθούν και να αφήσουν το δρομολόγιο και μετά τον Ιούνιο που ολοκληρώνεται η κρατική επιδότηση. Δεν έχουμε λάβει κάποια σίγουρη απάντηση, θεωρώ όμως ότι βλέπουν με καλό μάτι την προοπτική αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δρομολόγιο αυτή τη στιγμή, παρά το ότι διανύουμε μια νεκρή περίοδο, πάει καλά και έχει μεγάλη εμπορευματική κίνηση. Οι εταιρείες της Θεσσαλονίκης το επιλέγουν για τη μετακίνηση των προϊόντων τους, όχι μόνο προς το νησί μας αλλά και προς τα άλλα νησιά που είναι μέσα στο δρομολόγιο της άγονης γραμμής».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αποκρυπτογραφήσαμε τον σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου

Δείτε εδώ πως θα χρηματοδοτηθούν η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και άλλες δράσεις -Συνέντευξη του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Γιώργου Πλακωτάρη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι