× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Πλαστογράφησαν τις υπογραφές των Αρχιεργατών»

Καταγγελίες από την εταιρεία Δόμηση-Στον αέρα η δακοκτονία

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 16/4/2019

«Πλαστογράφησαν τις υπογραφές των Αρχιεργατών»

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται πως μπαίνει το έργο της φετινής δακοκτονίας καθώς εντός των ημερών η εταιρεία Δόμηση Αιγαίου θα καταθέσει προσφυγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών κατά της ανακήρυξης ως προσωρινού μειοδότη του Χαράλαμπου Παπαδέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η προσφυγή αφορά ένα από τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτό του πίνακα αρχιεργατών. Η  Δόμηση ισχυρίζεται ότι οι υπογραφές των αρχιεργατών που κατέθεσε η εταιρεία του Χαράλαμπου Παπαδέλλη ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη λίστα που έχει καταθέσει η ίδια και αφορά εργαζομένους που συνεργάζονταν μαζί της τα τελευταία χρόνια, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν ότι ουδέποτε υπέγραψαν για να συνεργαστούν με την εταιρεία Παπαδέλλη. Αναφέρει ότι 86 άτομα από τα συνολικά 115 δεν γνώριζαν ότι είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα του κ.Παπαδέλλη και προφανώς οι υπογραφές που έχουν τεθεί δεν είναι δικές τους. Προς απόδειξη αυτών των ισχυρισμών η Δόμηση διαθέτει υπεύθυνες δηλώσεις των αρχιεργατών με το γνήσιο της υπογραφής τους στις οποίες δηλώνουν ότι δεν έχουν υπογράψει κανένα έγγραφο όπως αυτό της λίστας που κατέθεσε ο κ.Παπαδέλλης με τα ονόματα τους.

Να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή είχε απορρίψει την προσφορά της Δόμησης Αιγαίου για τυπικό λόγο με το σκεπτικό ότι δεν υπέβαλε έντυπη προσφορά και έτσι ο μοναδικός συμμετέχων στο διαγωνισμό της δακοκτονίας απέμεινε ο Χαράλαμπος Παπαδέλλης.

Στην τότε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος της Δόμησης Γιάννης Μακρής κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της εταιρίας χαρακτηρίζοντας παντελώς αδικαιολόγητη την απόρριψη. Η Δόμηση θα προσφύγει και κατά αυτής της απόρριψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται και δεύτερος διεκδικητής του έργου της δακοκτονίας καθώς από τότε που δίνεται σε ιδιώτη η μοναδική εταιρία που συμμετείχε στο διαγωνισμό ήταν η Δόμηση. Επίσης φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η δακοκτονία έχει τόσο μεγάλο προϋπολογισμό καθώς μαζί με την πρόσθετη χρηματοδότηση της Περιφέρειας το έργο θα ανέλθει στα 1,540 εκατ.ευρώ.

Ο Γιάννης Μακρής
Σε δήλωση του στο «Ν» ο εκπρόσωπος της Δόμησης Αιγαίου Γιάννης Μακρής αναφέρει ότι «μας λυπεί το γεγονός ότι λαμβάνοντας αντίγραφα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά έτερης εταιρίας που κατέθεσε προσφορά για το διαγωνισμό δακοκτονίας, διαπιστώσαμε ότι στην κατάσταση αρχιεργατών που προσκομίστηκε, περιλαμβάνονταν κυρίως αρχιεργάτες που συνεργάζονται με τη δική μας εταιρία και είχαν υπογράψει σχετικό συμφωνητικό μαζί μας. Ρωτώντας τους ίδιους προέκυψε ότι η χρήση των ονομάτων τους έγινε χωρίς να το γνωρίζουν και ουδέποτε είχαν υπογράψει κάποιο έγγραφο με την έτερη εταιρία που συμμετείχε στο διαγωνισμό. Το γεγονός αυτό το έχουν δηλώσει εγγράφως σε υπεύθυνες δηλώσεις με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής τους.
Παρότι η εταιρία μας σέβεται απόλυτα το γεγονός ότι πρέπει να αρχίσουν νωρίς φέτος οι ψεκασμοί ώστε να μην υπάρξουν ξανά τα σοβαρότατα προβλήματα με το δάκο που είχαμε στο νησί μας πέρσι, είναι αναγκασμένη να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης ανακήρυξης ως μειοδότριας της άλλης εταιρίας που συμμετείχε στο διαγωνισμό. Λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι προσπαθούν με μη σύννομους τρόπους ανακηρυχτούν μειοδότες σε δημόσιους διαγωνισμούς νοθεύοντας τον ανταγωνισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χαράλαμπος Παπαδέλλης
Το «Ν» επικοινώνησε με τον προσωρινό μειοδότη του διαγωνισμού Χαράλαμπο Παπαδέλλη ρωτώντας τον σχετικά με τις καταγγελίες της Δόμησης ο οποίος μας απάντησε τα εξής: «Καταρχήν οι υπογραφές των αρχιεργατών που διαθέτουμε εμείς είναι γνήσιες. Ακόμα ο πίνακας των αρχιεργατών μπορεί ν αλλάξει καθώς βάσει της σύμβασης είμαστε υποχρεωμένοι να προσλάβουμε και άτομα που θα μας υποδείξουν φορείς. Εμείς βγήκαμε μπροστά και διεκδικήσαμε φέτος τον διαγωνισμό μετά την περσινή ζημιά στην παραγωγή και μετά από παρότρυνση των ελαιοπαραγωγών. Στόχος μας δεν είναι το κέρδος για τον λόγο αυτό θα διαθέσουμε μεγάλο ποσό για να γίνουν ψεκασμοί και στις πλέον δύσβατες περιοχές. Στόχος μας είναι να γίνει καλή δουλειά και να αποφευχθούν τα περσινά».



ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 20 Απριλίου η Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό

Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mythical Coast-Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και οι ομιλητές
ΑΓΟΡΑ

Νέα πνοή με φρέσκια λάμψη στο Ξενοδοχείο Λέσβιον

Διακριτική πολυτέλεια, λειτουργικότητα με τον πρωινό μπουφέ που ξεχωρίζουν στην Προκυμαία Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση για την επιδότηση του κόστους μεταφοράς ζωοτροφών

Η Περιφέρεια καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, επαγγελματίες και κτηνοτρόφους να παραστούν στην ημερίδα