× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών εξανεμίζει το κέρδος των κτηνοτρόφων»

Στα 1,70 ευρώ το κιλό ο άσσος στο ελαιόλαδο, 0,91 λεπτά το πρόβειο γάλα και 5 έως 5,50 ευρώ το κιλό το κρέας είναι οι τιμές των προϊόντων μας δηλώνει ο Στρατής Κόμβος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/4/2021

«Η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών εξανεμίζει το κέρδος των κτηνοτρόφων»

Στη γενικότερη εικόνα της αγροτικής οικονομίας του νησιού μας, αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Στρατής Κόμβος, μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή  «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην παραγωγή ελαιολάδου, ο Στρατής Κόμβος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η περσινή χρονιά είχε πολύ μικρή παραγωγή σε σχέση με τις δυνατότητες του νησιού μας, πρόσθεσε ωστόσο ότι φέτος αν όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν αναμένεται μία καλή παραγωγική χρονιά.

«Τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν τα δέντρα στον ελαιώνα της Λέσβου είναι ικανοποιητικά, κυρίως στις μεγάλες ελαιοπαραγωγικές ενότητες όπως είναι η Γέρα, η Θερμή, το Πλωμάρι η Αγιάσος. Μικρότερης δυναμικής θα είναι η παραγωγή στο υπόλοιπο νησί, λόγω του ότι εκεί φέτος είχαμε καλύτερη χρονιά. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει ο Στρατής Κόμβος, όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες καθώς και την έγκαιρη παρέμβαση δακοπροστασίας»

Σε ότι αφορά στις τιμές του ελαιολάδου, ο Στρ. Κόμβος σημειώνει ότι παραμένουν καθηλωμένες από πέρυσι στο 1,70 ευρώ για τον άσσο τη στιγμή που το κόστος παραγωγής σύμφωνα με εμπεριστατωμένες έρευνες είναι 1,90 ευρώ όταν ο αγρότης δουλεύει μόνος του και 2 ευρώ και πάνω όταν χρησιμοποιεί εργάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φέτος για άλλη μια χρονιά η τιμή του άσσου παρέμεινε σταθερή στο 1,70 επισήμανε. Το μόνο θετικό είναι ότι η μικρή φετινή παραγωγή απέδωσε μεγάλες ποσότητες έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε πολύ χαμηλές οξύτητες το οποίο απορροφήθηκε από τους ντόπιους τυποποιητές και αγοράστηκε προς 3 ευρώ το κιλό».

Αναφερόμενος ο Στρατής Κόμβος στην τιμή του πρόβειου γάλακτος, η οποία φέτος κινήθηκε σε καλά επίπεδα κοντά στα 90 με 91 λεπτά το κιλό, σημείωσε πως δυστυχώς το μικρό κέρδος και τα λίγα χρήματα που εξοικονόμησαν οι παραγωγοί από την αύξηση της τιμής του προϊόντος εξανεμίστηκαν στις ζωοτροφές οι τιμές των οποίων, επισήμανε φέτος είναι αυξημένες ενώ σχεδόν κάθε εβδομάδα, σημειώνονται νέες μεταβολές.

Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου αναμένεται να ξεκινήσουν οι σφαγές των αρνιών εν’ όψει του ορθόδοξου Πάσχα. Η τιμή για τον παραγωγό, επισημαίνει ο Στρατής Κόμβος θα κινηθεί αν όλα εξελιχθούν καλά, κοντά στα 5 ευρώ ίσως και λίγο παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βέβαια προσθέτει, η τιμή αυτή ισχύει για τα μικρά ζώα, τα οποία είναι κοντά στο 8 κιλά. Εάν το ζώο είναι μεγαλύτερο και αυτό μπορεί να συμβεί γιατί αυτή την περίοδο έχουν πάρει βάρος τα αρνιά, τότε η τιμή του παραγωγού μειώνεται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ