× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μόνο ένα τεστ θετικό και 5 οι «αρνητές» στα Λύκεια

Επαναληπτικό self test την Τετάρτη, λέει ο προϊστάμενος της Β’θμιας Εκπαίδευσης, Τ. Θεοφανέλλης- Τι λένε οι «αρνητές»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/4/2021

Μόνο ένα τεστ θετικό και 5 οι «αρνητές» στα Λύκεια
' χρόνος ανάγνωσης

Για το πρώτο κουδούνι στα Λύκεια έπειτα από περίπου 5 μήνες τηλεκπαίδευσης, μίλησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, Τίμος Θεοφανέλλης στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

«Επιτέλους ακούστηκαν παιδικές φωνές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφανέλλης για τη χτεσινή πρώτη μέρα επιστροφής στα θρανία. Ας σημειωθεί όπως γράψαμε χτες στο «Ν» ότι είχαμε και παρατράγουδα με τέσσερις περιπτώσεις γονέων στη Λέσβο που αρνήθηκαν τα παιδιά τους να κάνουν το self test και δεν προσήλθαν ως εκ τούτου στις τάξεις. Ένα παρόμοιο περιστατικό διαπιστώθηκε και στη Λήμνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «αρνητές» όπως τους κατονόμασε ο κ. Θεοφανέλλης φέρουν μαζί τους ένα χαρτί που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αρνηθούν τη διενέργεια του τεστ, και ο ίδιος κάλεσε τους Βιολόγους να ασχοληθούν με το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της μία μητέρα που αρνήθηκε να κάνει το παιδί της self test, αναρωτήθηκε στο «Ν» αν όλοι οι γονείς λένε αλήθεια στην πλατφόρμα. Η κ. Β. Μπαλτζή αρνείται «να μπαίνει κάτι στη μύτη του παιδιού» της, καθώς επίσης και ότι αρκετοί γονείς υποχωρούν προκειμένου να μη μείνουν τα παιδιά τους από απουσίες. Τόνισε μάλιστα ότι το παιδί της παρακολούθησε κανονικά το μάθημα.

Σε κάθε περίπτωση επαναληπτικό τεστ θα πρέπει να γίνει από μαθητές και εκπαιδευτικούς την Τετάρτη το βράδυ ή την Πέμπτη το πρωί, καθώς και την προσεχή Δευτέρα και Τετάρτη. Όσοι δεν μπορούν να εκτυπώσουν το έγγραφο από την πλατφόρμα του self-testing.gov.gr, μπορούν να προσκομίζουν χειρόγραφη βεβαίωση. Πάντως χτες, μόνο ένα θετικό τεστ διαπιστώθηκε.

Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο εξεταζόμενος οφείλει να μεταβεί σε στρατόπεδο που έχει οριστεί από τη Διεύθυνση για την πραγματοποίηση νέου τεστ. Αυτή θα είναι η διαδικασία μέχρι τις διακοπές για το Πάσχα, ανέφερε ο κ. Θεοφανέλλης, ενώ τα self- test διατίθενται δωρεάν για εκπαιδευτικούς και μαθητές από τα φαρμακεία με τον αριθμό ταυτότητας και ΑΜΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι πανελλαδικά χτες, Δευτέρα διαπιστώθηκαν 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικοί, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test. Στη σημασία των self-tests – και ειδικότερα στα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χτες ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων-, αλλά και στις εκτιμήσεις για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας το προσεχές διάστημα αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. «Αυτοί οι 500 (σ.σ. 613 μαθητές και καθηγητές δήλωσαν θετικοί σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός το πρωί) που απομονώνουμε με τα self tests, υπολογίζουμε με βάση τα μοντέλα μας, ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έδιναν από 5.250 έως 8.765 νέα κρούσματα. Έχουμε αυτό το όπλο των self tests», τόνισε.

Στο μεταξύ μετά το Πάσχα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να συζητηθεί πότε και υπό ποια μέτρα θα ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στάση εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους της Λέσβου

Συμπαράσταση στους συναδέλφους της Αθήνας για ζητήματα ασφάλειας στα δικαστήρια. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τις 11:00 το πρωί αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου
Στάση εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους της Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά

Αναφορά στους ιστορικούς αγώνες της εργατικής τάξης και στις σύγχρονες διεκδικήσεις για μισθούς και εργασία κάνει η ανακοίνωση του Συλλόγου
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση

Καταδίωξη στη Μυτιλήνη μετά από άρνηση ελέγχου και επικίνδυνους ελιγμούς σε πεζόδρομο
Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας μετά την καταγγελία
Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Με αιχμή τα αιτήματα για αυξήσεις, υγεία και αξιοπρεπή διαβίωση η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Λέσβου καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Σαπφούς στις 10:30 το πρωί.
Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
ΥΓΕΙΑ

Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη

Μετά την ένοπλη επίθεση από ηλικιωμένο στον ΕΦΚΑ Κεραμικού και τον τραυματισμό υπαλλήλου
Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας

Εκπαιδευτικές δράσεις STEM, πολιτιστικές εμπειρίες και διεθνής συνεργασία στο επίκεντρο της επίσκεψης
Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 10:30 το πρωί. Στο επίκεντρο οι εργατικές διεκδικήσεις, η κρίση στην κτηνοτροφία και η αντίθεση σε πόλεμο και ακρίβεια
Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Αναφορά σε οικονομικές πιέσεις, κοινωνικά ζητήματα και διεθνείς εξελίξεις στην ανακοίνωση
Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΒΙΒΛΙΟ

Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη

Μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ–ΕΣΑ
Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά