× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από τέλος Μαΐου τα πρώτα τσάρτερ στη Λέσβο

Αστάθειες και αλλαγές της τελευταίας στιγμής κυριαρχούν στην τουριστική ατζέντα του νησιού μας 40 μέρες πριν από το άνοιγμα της νέας περιόδου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Δημήτρη Βατή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/4/2021

Από τέλος Μαΐου τα πρώτα τσάρτερ στη Λέσβο
Φωτό αρχείου

Πυρετωδώς προετοιμάζονται για τη νέα τουριστική σεζόν, τα ξενοδοχεία της Λέσβου οι ιδιοκτήτες των οποίων στην πλειοψηφία τους αυτή την περίοδο πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης και επισκευής των εγκαταστάσεών τους, προκειμένου να λειτουργήσουν όταν ξεκινήσουν οι αφίξεις των τσάρτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναβολές, αστάθεια και ανησυχία

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Δημήτρης Βατής, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η σεζόν για το νησί μας, θα ξεκινήσει ουσιαστικά μέσα στον Ιούνιο, ενώ οι αφίξεις θα κορυφωθούν, αν όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν και δεν υπάρξουν απρόοπτα, μέσα στον Αύγουστο με προοπτική επέκτασης της περιόδου έως και τον Οκτώβρη.

«Υπάρχουν ακόμη πολλές ασάφειες, σημείωσε σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος στο νησί μας. Για παράδειγμα η Ολλανδική Εταιρεία Sunweb η οποία στηρίζει τη Λέσβο τα τελευταία χρόνια, μας ενημέρωσε πως οι πτήσεις της αντί για τέλη Μαΐου που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν θα ξεκινήσουν τελικά μέσα στον Ιούλιο. Από την άλλη πλευρά η Βρετανία και η εταιρεία JET2 η οποία φέτος έχει προγραμματίσει 3 πτήσεις περίπου εβδομαδιαίως για το νησί μας και είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε δειλά – δειλά τη δραστηριότητά της περίπου 17 Μαΐου, δεν ξέρουμε ακόμη αν θα καταφέρει να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της. Ήδη σήμερα ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, σε δηλώσεις του παροτρύνει τους πολίτες της χώρας του, να μην βιαστούν να πάνε διακοπές σε άλλη χώρα και αν μπορούν να επιλέξουν κάποιον προορισμό εντός Βρετανίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι»

Παρολ’ αυτά σημειώνει ο Δημήτρης Βατής, οι ξενοδόχοι της Λέσβου  προχωρούν με τις προετοιμασίες τους εν όψει του καλοκαιριού και οι οποίες όπως σημειώνει δεν αφορούν μόνο σε επισκευές και συντήρηση αλλά και στην εφαρμογή των αυστηρών υγειονομικών πρωτόκολλων τα οποία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα. Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που έθιξε ο Δημήτρης Βατής, είναι το ζήτημα των εργαζομένων και το αν θα προβλεφθεί από την πολιτεία ο έγκαιρος εμβολιασμός τους ή η κάλυψη της δαπάνης των εβδομαδιαίων τεστ κορονοϊού ώστε να υπάρχει σαφή εικόνα για την κατάσταση της υγείας τους.

Συζήτηση με Σταϊκούρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του,  στη συζήτηση που έγινε με τον Υπουργό Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα την περασμένη Παρασκευή για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και ιδιαίτερα στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τέθηκαν πολλά θέματα στο τραπέζι ενώ όλοι οι φορείς ζήτησαν τη στήριξη του τουρισμού με επιπλέον χρηματοδοτήσεις, στο ίδιο πλαίσιο με τις επιχειρήσεις εστίασης.

Αποκλεισμοί από την Επιστρεπτέα

«Επιπλέον σημειώνει ο Δημήτρης Βατής, εξήγησα στον Υπουργό ότι οι Επιστρεπτέες Προκαταβολές, με τα κριτήρια που δίνονται, αποκλείουν πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Λέσβου. Ως γνωστόν από το 2014 έως το 2019 όπου σημειώθηκε τεράστια αύξηση της τάξης του 45% στην τουριστική κίνηση όλης της χώρας, στο Βόρειο Αιγαίο και κυρίως στη Λέσβο, όχι μόνο δεν είχαμε αύξηση, αλλά αντιθέτως είχαμε μείωση της κίνησης και φυσικά του τζίρου των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό είχε δυστυχώς ως αποτέλεσμα τα συγκριτικά στοιχεία των δικών μας επιχειρήσεων στα οποία βασίστηκαν οι Επιστρεπτέες προκαταβολές, να δείχνουν πολύ μικρή μείωση τζίρου, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα κι έτσι πολλά ξενοδοχεία να χάσουν κάποιες από αυτές τις χρηματοδοτήσεις. Αυτά όλα τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης, με τον Υπουργό, από τον οποίο ζητήσαμε εξειδικευμένα μέτρα για το Βόρειο Αιγαίο και χρηματοδοτικά εργαλεία σχεδιασμένα για τις ανάγκες των επιχειρήσεών του», σημείωσε ο Δ. Βατής.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 20 Απριλίου η Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό

Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mythical Coast-Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και οι ομιλητές
ΑΓΟΡΑ

Νέα πνοή με φρέσκια λάμψη στο Ξενοδοχείο Λέσβιον

Διακριτική πολυτέλεια, λειτουργικότητα με τον πρωινό μπουφέ που ξεχωρίζουν στην Προκυμαία Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση για την επιδότηση του κόστους μεταφοράς ζωοτροφών

Η Περιφέρεια καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, επαγγελματίες και κτηνοτρόφους να παραστούν στην ημερίδα