× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιοδεία Χιωτέλλη με αιχμές κατά Κύτελη

Σε Συνοικισμό, Επάνω Σκάλα και Πλωμάρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/4/2019

Περιοδεία Χιωτέλλη με αιχμές κατά Κύτελη
' χρόνος ανάγνωσης

Στο «φουλ οι μηχανές» της Πυξίδας με την Εριφύλη Χιωτέλλη να περιοδεύει το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου στην Επάνω Σκάλα και το Συνοικισμό, το απόγευμα της ίδιας ημέρας μαζί με τον βουλευτή Γιώργο Πάλλη στην Επάνω Σκάλα και την Κυριακή στην Προκυμαία .

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Επάνω Σκάλα και το Συνοικισμό και μιλώντας με κατοίκους της περιοχής τόνισε ότι «τα φουγάρα της ΔΕΗ,μια πληγή χρόνων που πρέπει να θεραπεύσουμε, αλλά και μια διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης που πρέπει να φτιάξουμε. Καλαμάρη, αρχοντικό Γεωργιάδη, αρχαίο Θέατρο, πάρκο της Επάνω Σκάλας και η αρχαία αγορά, αρχαίο Λιμάνι, Κάστρο, Πινακοθήκη, Μουσείο. Το οφείλουμε στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που πριν πολλά χρόνια ήλθαν διωγμένου και διωγμένες και ρίζωσαν σε αυτή τη πλευρά της πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Πλωμάρι η κ.Χιωτέλλη μαζί με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη συνάντησαν τον αντιπρόεδρο του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου Κυριάκο Πετρέλλη, ο οποίος τους ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες του Ταμείου για τη δημιουργία της πύλης εισόδου που θα συνδέει το Πλωμάρι με τα παράλια της Μικράς Ασίας στην Τουρκία αλλά και την ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων στο λιμάνι του Πλωμαρίου, το οποίο προσφάτως νομιμοποιήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με κατοίκους που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου έχουν γίνει οι κατολισθήσεις και εδώ και μήνες ζουν με τον φόβο των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο συνδυασμός «εμφανώς αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επίλυση των θεμάτων της στέγασης των πληγέντων αλλά και στη λήψη μέτρων ασφάλειας για την προστασία όλων των κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή».

Η Εριφύλη Χιωτέλλη, δήλωσε σχετικά: «Συμμεριζόμαστε την οργή των κατοίκων., Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να γίνουν γρήγορες κινήσεις προκειμένου οι άνθρωποι να νοιώσουν πάλι ασφάλεια. Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε τις αμέσως επόμενες μέρες και από αυτό θα μας κρίνουν»!

Παράλληλα η κ. Χιωτέλλη εξαπέλυσε επίθεση στον αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνος για την Πολιτική προστασία και υποψήφιο Δήμαρχο Στρατή Κύτελη επισημαίνοντας ότι «ο κ. αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος, έκανε τη ...δουλειά του, "ανάθεσε τη μελέτη" και ....όλα καλά! Ξέρετε όμως πότε έφυγε από τη νησί, ο αναγκαίος φάκελος προς το Υπουργείο Υποδομών, για να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες; για να βγει η ΚΥΑ προκειμένου οι κάτοικοι να δικαιούνται επιδόματα, ενισχύσεις, για να φτιάξουν τα σπίτια τους κλπ; ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ! Δηλαδή,: Τέσσερις μήνες μετά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οταν έγινε ο σεισμός και κατέστρεψε τη Βρίσα,, το πρώτο που ζητήσαμε από τον υπουργό, τον Χρ. Σπίρτζη, ήταν να ορίσει έναν "συντονιστή", δηλαδή έναν άνθρωπο που θα αναλάβει να συντονίσεις τις διαφορετικές υπηρεσίες, διαδικασίες, ανθρώπους και ενέργειες που εμπλέκονται στην διαχείριση μιας, μεγάλης ή μικρής, φυσικής καταστροφής. Αυτό το κάνει με επιτυχία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ, δύο χρόνια τώρα, ο Βασίλης Τεντόμας. Εμείς τότε, προβλέψαμε τις δυσκολίες και νοιαστήκαμε να βρούμε τρόπους να τις διαχειριστούμε!

Από την άλλη, ο καθ' ύλην αρμόδιος για την πολιτική προστασία κ. Κύτελης, "διαβίβασε στον Δήμο Λέσβου λόγω αρμοδιότητας",...και εχτές πήγε να δει τους κατοίκους που εξακολουθούν να ζούνε με τα χαλάσματα πάνω από το κεφάλι τους».

Την Κυριακή το πρωί η κ.Χιωτέλλη περιόδευσε μαζί με υποψηφίους της "Πυξίδας" στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Μετά το τέλος της περιοδείας, η Εριφύλη Χιωτέλλη έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
«Από την Παρασκευή, έχουμε ξεκινήσει τις περιοδείες μας και τις επισκέψεις στα χωριά και τις γειτονιές της πόλης. Συζητάμε με τους δημότες, παρουσιάζουμε τις θέσεις μας, μιλάμε μαζί τους για το όραμα μας για το νέο Δήμο Μυτιλήνης και πώς αυτός θα γίνει ένας δήμος, έτσι όπως όλοι και όλες θέλουμε. Η ανταπόκριση των συνδημοτών μας είναι μεγάλη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την προγραμματική μας προετοιμασία.. Ήδη έχουμε δώσει στη δημοσιότητα μια σειρά από συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές που πρόκειται να ακολουθήσουμε σαν δημοτική αρχή για μια σειρά θέματα, όπως είναι η Δημόσια Υγεία, η πολιτική μας για τα ΑΜΕΑ, για τον Πολιτισμό, για την Υποστήριξη των Κοινοτήτων, για την δημιουργία απασχόλησης κλπ. Καθημερινά σχεδόν, εμπλουτίζουμε τη σελίδα μας στα κοινωνικά δίκτυα και με νέες προγραμματικές θέσεις.

Αντίθετα ο κ. Κύτελης, το μόνο που κάνει είναι να συντείνει "μετριοπάθεια, σύνεση, συναίνεση και χαμηλούς τόνους" χωρίς όμως να λέει ούτε μια λέξη για τα σχέδια του για τον Δήμο Μυτιλήνης. Από την άλλη έχει ήδη μιλήσει για το "μοίρασμα των πολλών θέσεων του δήμου" στους υποψηφίους του, ενώ παράλληλα μέλη του συνδυασμού του, μέσω των κοινωνικών δικτύων, απειλούν και διχάζουν την τοπική μας κοινωνία".

Οι διαφορές μας είναι εμφανείς., Οι συμπολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους και κάνουν τις επιλογές τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον