× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η πανδημία δεν σταματά τον έρωτα και το γάμο»

Αυξημένο ενδιαφέρον και κρατήσεις στα καταστήματα ειδών γάμου και βάφτισης. Wedding boom προβλέπεται για το καλοκαίρι του 2021

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/3/2021

«Η πανδημία δεν σταματά τον έρωτα και το γάμο»
' χρόνος ανάγνωσης

Αισιόδοξα μηνύματα παρά τις δυσκολίες της περιόδου, έρχονται από τα καταστήματα που πωλούν είδη γάμου και βάφτισης, στα οποία τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων και των κρατήσεων σε νυφικά, στολισμούς γάμου, βαφτιστικά κ.λπ.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί διάλογοι» η υπεύθυνη του καταστήματος «Νύμφες» Μαριάνθη Σέρεσλη, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου, που άνοιξε η αγορά έως και σήμερα έχει αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον των νέων ζευγαριών τα οποία δηλώνουν αποφασισμένα να κάνουν το γάμο τους το καλοκαίρι, κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα ζευγάρια επιλέγουν το γάμο 

«Περάσαμε έναν πολύ δύσκολο χρόνο στη διάρκεια του οποίου πάγωσε κάθε δραστηριότητα και πόσο μάλλον και οι γάμοι, οι βαφτίσεις και γενικά οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Φεβρουάριο όμως που ξεκινήσαμε τα ραντεβού μέσα στο κατάστημα και είδα το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων παιδιών να οργανώσουν το γάμο τους, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει  το γάμο, τον έρωτα και την αγάπη. Πιστεύω ότι φέτος μόλις οι  συνθήκες το επιτρέψουν θα έχουμε μία έκρηξη μυστηρίων και κυρίως γάμων με δεδομένο ότι θα γίνουν και όσοι ακυρώθηκαν από πέρυσι».

Αναφερόμενη στο χρόνο που πέρασε η Μαριάνθη Σέρεσλη επισήμανε ότι μέσα στο χειμώνα δεν υπήρχε δυνατότητα για να γίνουν ραντεβού στα καταστήματα, τα οποία είτε ήταν κλειστά είτε λειτουργούσαν με click away. «Ωστόσο αντιλαμβανόμασταν ότι δεν είχε σταματήσει το ενδιαφέρον των νέων ζευγαριών για το γάμο. Πολλές κοπέλες επικοινωνούσαν μαζί μας και μας ρωτούσαν διάφορα πράγματα γύρω από τις τιμές και την οργάνωση του γάμου, ωστόσο εξηγούσαμε ότι προς το παρόν δεν μπορούμε να τις εξυπηρετήσουμε».

Γάμοι από Ιούνιο έως Οκτώβριο 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι γάμοι και βαφτίσεις, σημειώνει η Μαριάνθη Σέρεσλη έχουν προγραμματισθεί για το καλοκαίρι, από τον Ιούνιου και μετά ενώ, υπάρχουν όπως είπε αρκετά μυστήρια και για το Σεπτέμβριο, ακόμη και για τον Οκτώβριο.

«Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι τα νέα ζευγάρια είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν στο μυστήριο να κάνουν το γάμο τους όπως τον ονειρεύονται ανεξάρτητα από τις κοινωνικές συνθήκες. Πλέον φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει αν η εκκλησία θα είναι γεμάτη με καλεσμένους ή αν θα είναι μαζί μόνο μερικοί φίλοι και συγγενείς».

Αισιοδοξία για το μέλλον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση των καταστημάτων με είδη γάμου και βάφτισης, η Μαριάνθη Σέρεσλη επισήμανε ότι ναι μεν κάποιες επιχειρήσεις πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή, ωστόσο όπως σημείωσε αυτή σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η χρονιά που έρχεται θα καλύψει τις απώλειες του 2020 και ότι όλα τα καταστήματα του κλάδου μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».    

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κίνηση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης ανεβαίνει παρά την ακρίβεια

Αύξηση 4% στους επιβάτες το 2025 και 11,1% μόνο τον Νοέμβριο δείχνουν τα στοιχεία της Fraport
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέες θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται με σύμβαση εργασίας διάρκειας έξι μηνών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμές ρεκόρ για τα αρνιά της Λέσβου

Η ευλογιά των προβάτων και η μειωμένη παραγωγή στην Ευρώπη εκτοξεύουν τις τιμές παραγωγού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν την κατάργηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ