× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πάμε Βόλτα στον Προφήτη Ηλία της κορυφής στη Λάρσο!

Μια διαδρομή σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Μυτιλήνης

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ Δημοσίευση 12/3/2023

Πάμε Βόλτα στον Προφήτη Ηλία της κορυφής στη Λάρσο!

Επισκεφτείτε το ξωκλήσι του προφήτη Ηλία στην περιοχή Θέρμα – Λάρσου, μια διαδρομή σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Μυτιλήνης.

Παίρνουμε το δρόμο από Μυτιλήνη προς Γέρα και έχοντας διανύσει έξι χιλιόμετρα βρίσκουμε το ξενοδοχείου Mytilana Village. Από το σημείο αυτό θα αρχίσουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό το ξωκλήσι. Αρχίζουμε το περπάτημα στον ανηφορικό αγροτικό δρόμο που υπάρχει απέναντι από το ξενοδοχείο στα δεξιά μας.

Περπατώντας μέσα στον ελαιώνα, σε ένα χιλιόμετρο θα ακολουθήσουμε τον αριστερό μας δρόμο και στη συνέχεια  σε 200 μέτρα συνεχίζουμε αριστερά.  Ακολουθούμε το δρόμο  που την περίοδο αυτή είναι γεμάτος από μαργαρίτες, παπαρούνες και άλλα πανέμορφα λουλούδια που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Συνεχίζοντας το περπάτημα και θαυμάζοντας τη θέα  προς το πέλαγος και την Τουρκία  θα έχουμε φτάσει στον προφήτη Ηλία.

Η πανοραμική θέα  θα μας εντυπωσιάσει και θα μας εκπλήξει δίνοντας μας τη δυνατότητα να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας  του κόλπου της Γέρας  και τα πανέμορφα χωριά μέσα στο πράσινο με τα επιβλητικά βουνά.

Μία διαδρομή εύκολη και γρήγορη για ένα απογευματινό περπάτημα στη φύση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ