× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αρνήθηκαν σε Ροταριανή στη Μυτιλήνη να γίνει νονά!

Ιερέας ακολουθώντας «εντολές άνωθεν» δεν επέτρεψε στην Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης να βαφτίσει Αλβανίδα μετανάστρια στη Λέσβο γιατί «το Ρόταρυ είναι προθάλαμος της Μασονίας»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/2/2021

Αρνήθηκαν σε Ροταριανή στη Μυτιλήνη να γίνει νονά!

Ιερέας ενορίας της Μυτιλήνης δεν επέτρεψε στην Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης, «να βαφτίσει μια αλλόθρησκη Αλβανίδα, που κι ίδια επιθυμεί διακαώς να ασπαστεί το Χριστιανισμό» καταγγέλλει ο κ. Νίκος Κουζινόγλου, γνωστός στη κοινωνία της Μυτιλήνης για τη συμβολή του σε σειρά ανθρωπιστικών δράσεων μέσα από το Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης που πολλά χρόνια συμμετέχει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Κουζινόγλου που κοινοποίησε στ τοπικά μέσα ενημέρωσης ή δουλειά χάλασε όταν η Πρόεδρος των Ροταριανών (σ.σ. αναφέρει και το όνομα της) επισκέπτεται τον παπά της ενορίας της. Εκείνος ανοίγει τα κιτάπια  του, και λέει:  «Δυστυχώς δε μπορείς γιατί είσαι ροταριανή». Την πρόεδρο μας την ήξερε από μικρό κοριτσάκι, αλλά δε φταίει εκείνος. Εντολές εκτελεί. Εντολές άνωθεν που λένε: «Ρόταρυ; Προθάλαμος της Μασονίας και δε ξέρω τι άλλο».

 «Καμιά σχέση» 

«Γιατί επιμένουν σ αυτό;» ρωτά ο κ. Κουζινόγλου. «Οι πάντες ξέρουν ότι δεν έχουμε καμιά σχέση. Οι συνεδριάσεις μας είναι ανοιχτές και φυσικά μπορεί όποιος θέλει να έρθει, να μας δε, να μας ακούσει και να κρίνει.  Το Ρόταρυ είναι ο πιο παλιός εθελοντικός  οργανισμός. Αποτελείται από επιχειρηματίες, επιστήμονες  και επαγγελματίες όλων των κλάδων, ενωμένων παγκόσμια (1.300.000 μέλη σε 250 χώρες), με σκοπό  ειρήνη και κατανόηση μεταξύ των λαών, την  πρόληψη και θεραπεία νόσων, νερό και υγιεινή, μητρική και παιδική υγεία, βασική μόρφωση και αλφαβητισμό και οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.  Με οικονομική υποστήριξη δυο δισεκατομμυρίων Ευρώ, και προσωπική εργασία ροταριανών, εμβολιάστηκαν  πάνω από δυο δισεκατομμύρια παιδιά και σώθηκαν απ την Πολιομυελίτιδα Αυτή η μάστιγα στις μέρες μας τείνει να εξαφανιστεί εντελώς» λέει ο κ. Κουζινόγλου που σημειώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι Έλληνες ροταριανοί είναι πιστοί, Χριστιανοί Ορθόδοξοι και πατριώτες. Κάθε συνεστίαση και οιαδήποτε συνέλευση ξεκινά με προσευχή. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. .κ. Βαρθολομαίος κατ επανάληψη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Ρόταρυ και το έργο του. Ο όμιλος Μυτιλήνης ιδρύθηκε το 1945. Από τότε οι ροταριανοί, συναντιόμαστε  μια φορά την εβδομάδα για το σχεδιασμό δράσης και προσφοράς στην κοινότητα μας. Στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, στους νέους (δίνουμε υποτροφίες) στο νοσοκομείο μας, στους μετανάστες, στα ειδικά σχολεία. κ.λ.π».

Και καταλήγει ο κ. Κουζινόγλου: «Γι αυτό αναρωτιέμαι, η εκκλησία που δε μας επιτρέπει να τελούμε γάμους και βαφτίσεις,  μας επιτρέπει και να τελούμε μνημόσυνα, κηδείες,  να μετέχουμε στη Θεια Λειτουργία, σε θρησκευτικές τελετές και άλλες εκδήλωσες;».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου