× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας

«4th Lesvos Enduro Mtb»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/4/2019

Αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας
' χρόνος ανάγνωσης

Σημαντικό αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας με πολλές συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό είναι το «4th Lesvos Enduro Mtb», που οργανώνεται στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2019. Πρόκειται για τους αγώνες ορεινής ποδηλασίας οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Αγιάσου, στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου. Οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διασχίσουν παλιά μονοπάτια και έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αθέατες ομορφιές της Λέσβου, μοναδικής σπουδαιότητας γεωλογικά μνημεία και τοπία.

Η περιοχή της Αγιάσου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνας ορεινής ποδηλασίας αποτελεί μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωλογική αξία καθώς η γυμνή από βλάστηση κορυφή του Ολύμπου μας ανοίγει ένα παράθυρο στη γεωλογική ιστορία της Λέσβου και μας αποκαλύπτει μια από τις εντυπωσιακότερες γεωλογικές εικόνες της, ένα τεκτονικό παράθυρο. Στην περιοχή είναι ορατές οι έντονες τεκτονικές δυνάμεις που επέδρασαν κατά την καταστροφή του παλιού ωκεάνιου χώρου της Τηθύος και τοποθέτησαν τα οφιολιθικά πετρώματα του ωκεανού στην στεριά, στην περιοχή της Αγιάσου που τα βρίσκουμε σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιμετρικά της κυρίαρχης κορυφής του Ολύμπου, αναπτύσσεται στα γύρω πετρώματα μια εξαιρετικά πλούσια βλάστηση που αποτελείται από δάση καστανιάς, τραχείας Πεύκης, μηλιές, καρυδιές αλλά και ελαιώνες. Ο ορεινός όγκος του Ολύμπου είναι ενταγμένος στο Δίκτυο Natura 2000 ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται ως βοτανικός κήπος του Αιγαίου, λόγω της μεγάλης ποικιλίας ενδημικών φυτών.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Υποστηρίζονται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), τους Γιατρούς του Κόσμου, την Ελληνική Αστυνομία, το Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και πολλούς εθελοντές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας στην Αγιάσο εντάσσονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Enduro Mtb που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη της Kenda.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι το ακόλουθο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-       Την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 5-8 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λέσβου θα πραγματοποιηθεί εγγραφή από τους αθλητές και παραλαβή αριθμών και θα ακολουθήσει τεχνική ενημέρωση των αθλητών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πάρτι καλωσορίσματος των αθλητών στη Μυτιλήνη.

-       Το Σάββατο 13 Απριλίου στην Αγιάσο θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές στον ορεινό Όλυμπο και η μέρα θα ολοκληρωθεί με πάρτι στην Αγιάσο.

-       Την Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ορεινές ποδηλατικές διαδρομές στην Αγιάσο. Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 2 μ.μ. με την τελετή απονομής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα