× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μειώνουν τη δράση τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο

Διαμαρτυρία εργαζομένων για τη μη ανανέωση συμβάσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2021

Μειώνουν τη δράση τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο

Σε μείωση του προσωπικού της που υπηρετεί στη Λέσβο και εξυπηρετεί τις ανάγκες των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Η επίσημη αιτιολογία της Οργάνωσης είναι ότι αυτό γίνεται λόγω της μείωσης του αντικειμένου απασχόλησής της, μετά τη φωτιά στη Μόρια και την άφιξη νέων Οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες το πρωί ομάδα πρώην εργαζομένων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, περίπου 30 άτομα συγκέντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Οργάνωσης στη Χρυσομαλλούσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απώλεια της εργασίας τους. Στα πλακάτ που κρέμασαν έξω από το κτίριο αναφέρουν: «Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να μην γίνουν νέες», «Απαιτούμε σταθερές και μόνιμες δουλειές» και «οι διακρίσεις είναι άσχημες ακόμη και με make up».

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει ο εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Γιώργος Μαυρογόνατος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ως ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που εργάζεται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, οφείλει να προσαρμόζει, να κλιμακώνει ή να συρρικνώνει  τα προγράμματα που υλοποιεί ανάλογα με τις εξελίξεις στο ανθρωπιστικό πλαίσιο όπου παραμβαίνει.

« Όλα τα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν σχεδιαστεί με βάση τις ανθρωπιστικές ανάγκες που αλλάζουν διαρκώς, σημείωσε και η δική μας δύναμη ως Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι η ικανότητά μας να ανταποκριθούμε έγκαιρα και άμεσα σε αυτές τις ανάγκες. Κατά συνέπεια, οι εργαζόμενοί μας καλούνται να προσαρμοστούν στις εξελίξεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος. Στη Λέσβο, λόγω της πυρκαγιάς που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας, της άφιξης νέων ιατρικών φορέων και της μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο, αναγκαστήκαμε να επαναπροσδιορίσουμε το μέγεθος των παρεμβάσεών μας  και τη φύση των δράσεών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό οδήγησε σε δύσκολες αποφάσεις όπως η μη ανανέωση ορισμένων συμβάσεων και ο τερματισμός άλλων. Όλα τα παραπάνω έγιναν σε απόλυτη συμμόρφωση με το εθνικό νομικό πλαίσιο και υποχρεώσεις που έχουμε ως εργοδότης και λαμβάνοντας πάντα υπόψη την επίδραση που έχει στις ζωές των εργαζομένων μας.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πλήρως τη φύση των δράσεών μας, το περιεχόμενο της εργασιακής τους σχέσης με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των περιγραφών εργασίας, των καθηκόντων τους και των εφαρμοστέων εσωτερικών διαδικασιών. Γνωρίζουν επίσης το μονομερές δικαίωμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ως εργοδότης να προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες όταν κριθεί απαραίτητο λόγω του τερματισμού ή της συρρίκνωσης των προγραμμάτων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης