× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ως παιδί μεταναστών, σε κανένα σχολείο στη Γερμανία και την Αυστραλία δεν ένιωσα αυτό τον τρόμο»

Η εκπαιδευτικός Λένα Αλτίνογλου μιλά στο «Ν» για όσα κατηγορήθηκε από μερίδα μαθητών και γονέων του Γυμνασίου Ιππείου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 7/2/2021

«Ως παιδί μεταναστών, σε κανένα σχολείο στη Γερμανία και την Αυστραλία δεν ένιωσα αυτό τον τρόμο»

Και τι δεν ειπώθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου έξω από το Γυμνάσιο Ιππείου με τον αποκλεισμό προσφυγόπουλων από την ένταξή τους στο σχολείο από συγγενείς μαθητών και αγανακτισμένους που παρευρέθηκαν, εναντίον της Λένας Αλτίνογλου που διδάσκει 20 χρόνια στο σχολείο και του διευθυντή… Η ίδια μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για τα όσα έγιναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ανέφεραν οι διαδηλωτές έξω από το σχολείο

«Η καθηγήτρια των Αγγλικών κάνει ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά και μαζί με τον διευθυντή θέλουμε να απομακρυνθούν από αυτό το σχολείο. Πέρα από το ότι θεωρούμε ότι έληξε η κατάσταση και δεν θα ξανάρθουν λαθρομετανάστες στο σχολείο. Η καθηγήτρια των αγγλικών είπε στα παιδιά ότι δεν έχουν ελληνικό DNA. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και γυρνούν τα παιδιά στο σπίτι τους με κλάματα» είπε συγγενής παιδιού ντόπιου, στον περιφερειάρχη που παρευρίσκονταν στη διαδήλωση. «Να κάνουν σχολείο μέσα στο ΚΥΤ όχι να έρχονται μαζί με τα παιδιά μας, δεν δεχόμαστε ότι δεν υπάρχει ελληνικό dna». «Ήρεμα να διαλυθούμε, ήρεμα» απάντησε ο Περιφερειάρχης.

«Η καθηγήτρια η κ. Αλτίνογλου έκανε μπούλινγκ στα παιδιά μας και τους είπε ότι δεν έχουν ελληνικό dna. Είναι ανεπίτρεπτο εκπαιδευτικός σε σχολείο να λέει τέτοια πράγματα, και πόσο μάλλον σε ελληνόπουλα. Αυτοί οι λαθρομετανάστες που θέλουν να μας φέρουν δεν είναι παιδιά, είναι ενήλικες, 20χρονα και 25χρονα», φώναζε μια κυρία –που από άποψη όπως μας είπε δεν φορούσε μάσκα- κατά τη διαμαρτυρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λένα Αλτίνογλου

Η Λ. Αλτίνογλου είναι γνωστή για την εθελοντική της δράση στο προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

«Εγώ είμαι παιδί μεταναστών. Έζησα στην Αυστραλία και στη Γερμανία. Σε κανένα σχολείο δεν ένιωσα ποτέ τον τρόμο που ένιωσα αυτές τις ημέρες. Αυτά τα παιδιά είναι ασυνόδευτα, δεν έχουν γονείς εδώ, φοβούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χτες (σ.σ. την Πέμπτη) κάποιοι μαθητές αρνήθηκαν να μπουν στο σχολείο επειδή ήρθαν 8 προσφυγόπουλα. Μου είπαν ότι δεν τους θέλουν τους μαύρους, τους φοβόμαστε, ότι θα μας βιάσουν, ότι θα μας σφάξουν. Πολλά από αυτά είναι κατανοητά και φαίνονταν ότι καμιά απάντηση δεν ήταν αρκετή. Εξήγησα ότι είναι θέμα νομοθεσίας, ότι υπάρχουν προγράμματα με κατεύθυνση να ανοίξουν την κοινωνία, κάτι για το οποίο συζητάμε ανοιχτά» ανέφερε.

Και για το περίφημο ελληνικό DNA για το οποίο τοποθετήθηκε και ο Περιφερειάρχης η κ. Αλτίνογλου τόνισε:

«Παραφράστηκε ότι εγώ είπα ότι πρέπει να κάνουμε όλοι DNA για να αποδέιξουμε ότι είμαστε Έλληνες. Δεν υπάρχει ελληνικό ή γερμανικό DNA. Έλεγα ότι το ελληνικό σχολείο είναι ανοιχτό για όλους, ότι έχουμε μαθητές και από άλλα κράτη. Δεν υπάρχει μέτρο ελληνικότητας. Υπάρχουν πιστοποιητικά ελληνικότητας; Αυτό μεταφράστηκε ως ότι δεν υπάρχει ελληνικό DNA».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πρόσθεσε:

«Με είπαν βρωμιάρα. Ότι κρύβομαι, έλα δω να σου δείξω να δεις τι θα πει DNA. Από τους ενήλικες δεν περίμενα κάτι καλύτερο, και με λυπεί που το λέω αυτό, να ακούω τόσες βρισιές. Είδα μαθητές μου να γελούν ευχαριστημένοι. Απαιτώ πράγματα από τους μαθητές μου. Είμαι 20 χρόνια σε αυτό το σχολείο, έχουν περάσει θαυμάσια παιδιά.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

27 πρόσφυγες – μετανάστες εντοπίσθηκαν στην Χίο

Ένας 31χρονος άνδρας κατηγορείται ως διακινητής και συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις θανάτους από γρίπη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Υψηλή η θετικότητα για την γρίπη στην κοινότητα κατέγραψε η εβδομαδιαία έκθεση του οργανισμού
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κόβει την πίτα του ο Σύλλογος «Η Αγία Τριάδα» του Αφάλωνα

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 9:00 το βράδυ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρέμβαση Νίκου Σηφουνάκη για το Εφετείο ‑ Δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα

Αναστάτωση στους κύκλους των δικηγόρων έχει προκαλέσει η είδηση ότι δεν μπορεί να γίνει η ανέγερση του Εφετείου στο σημείο που έχει υποδειχθεί. Αντίθετη άποψη έχει ο πρώην βουλευτής και Υπουργός
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για απλήρωτους εργαζόμενους

Δυναμική παρουσία συνδικαλιστών και εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνίαση απόπειρας διαδικτυακής απάτης στη Λέσβο

27χρονος ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση
ΥΓΕΙΑ

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα πληρώματα Ασθενοφόρων;

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, αναδεικνύει, με ερώτησή του, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την διάκριση, μεταξύ των πιστοποιημένων πτυχιούχων Ειδικότητας Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό συλλαλητήριο στη Λέσβο

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί σε μαζική αντίσταση και δυναμική κινητοποίηση για να αντιμετωπίσουν την καταστροφική κατάσταση που πλήττει την ελαιοπαραγωγή και την κτηνοτροφία του νησιού
ΥΓΕΙΑ

Εξειδικευμένες υπηρεσίες στα ιαματικά του Πολιχνίτου με ανάλυση DNA

Μια νέα συνεργασία ξεκινά ο Θεόδωρος Κούσκος και τα ιαματικά του Ιπποκράτη με την εταιρεία Genomed που έχει τη δυνατότητα αποτύπωσης του γονιδιακού χάρτη και παροχής υπηρεσιών υγείας και ευεξίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στο Πανελλήνιο Σύλλογο Οπτικών Οπτομετρών

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ανεξάρτητοι Οπτικοί Οπτομέτρες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρέμβαση της κίνησης Μνήμη και Δράση για Τέμπη και Τασούλα

Τα νεκρά παιδιά ουρλιάζουν σημειώνει πανό της Κίνησης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πάνω από 200 κενές θέσεις στους Δήμους της Λέσβου

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των Εργαζομένων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου