× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ως παιδί μεταναστών, σε κανένα σχολείο στη Γερμανία και την Αυστραλία δεν ένιωσα αυτό τον τρόμο»

Η εκπαιδευτικός Λένα Αλτίνογλου μιλά στο «Ν» για όσα κατηγορήθηκε από μερίδα μαθητών και γονέων του Γυμνασίου Ιππείου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 7/2/2021

«Ως παιδί μεταναστών, σε κανένα σχολείο στη Γερμανία και την Αυστραλία δεν ένιωσα αυτό τον τρόμο»
' χρόνος ανάγνωσης

Και τι δεν ειπώθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου έξω από το Γυμνάσιο Ιππείου με τον αποκλεισμό προσφυγόπουλων από την ένταξή τους στο σχολείο από συγγενείς μαθητών και αγανακτισμένους που παρευρέθηκαν, εναντίον της Λένας Αλτίνογλου που διδάσκει 20 χρόνια στο σχολείο και του διευθυντή… Η ίδια μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για τα όσα έγιναν.

Τι ανέφεραν οι διαδηλωτές έξω από το σχολείο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η καθηγήτρια των Αγγλικών κάνει ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά και μαζί με τον διευθυντή θέλουμε να απομακρυνθούν από αυτό το σχολείο. Πέρα από το ότι θεωρούμε ότι έληξε η κατάσταση και δεν θα ξανάρθουν λαθρομετανάστες στο σχολείο. Η καθηγήτρια των αγγλικών είπε στα παιδιά ότι δεν έχουν ελληνικό DNA. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και γυρνούν τα παιδιά στο σπίτι τους με κλάματα» είπε συγγενής παιδιού ντόπιου, στον περιφερειάρχη που παρευρίσκονταν στη διαδήλωση. «Να κάνουν σχολείο μέσα στο ΚΥΤ όχι να έρχονται μαζί με τα παιδιά μας, δεν δεχόμαστε ότι δεν υπάρχει ελληνικό dna». «Ήρεμα να διαλυθούμε, ήρεμα» απάντησε ο Περιφερειάρχης.

«Η καθηγήτρια η κ. Αλτίνογλου έκανε μπούλινγκ στα παιδιά μας και τους είπε ότι δεν έχουν ελληνικό dna. Είναι ανεπίτρεπτο εκπαιδευτικός σε σχολείο να λέει τέτοια πράγματα, και πόσο μάλλον σε ελληνόπουλα. Αυτοί οι λαθρομετανάστες που θέλουν να μας φέρουν δεν είναι παιδιά, είναι ενήλικες, 20χρονα και 25χρονα», φώναζε μια κυρία –που από άποψη όπως μας είπε δεν φορούσε μάσκα- κατά τη διαμαρτυρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λένα Αλτίνογλου

Η Λ. Αλτίνογλου είναι γνωστή για την εθελοντική της δράση στο προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

«Εγώ είμαι παιδί μεταναστών. Έζησα στην Αυστραλία και στη Γερμανία. Σε κανένα σχολείο δεν ένιωσα ποτέ τον τρόμο που ένιωσα αυτές τις ημέρες. Αυτά τα παιδιά είναι ασυνόδευτα, δεν έχουν γονείς εδώ, φοβούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χτες (σ.σ. την Πέμπτη) κάποιοι μαθητές αρνήθηκαν να μπουν στο σχολείο επειδή ήρθαν 8 προσφυγόπουλα. Μου είπαν ότι δεν τους θέλουν τους μαύρους, τους φοβόμαστε, ότι θα μας βιάσουν, ότι θα μας σφάξουν. Πολλά από αυτά είναι κατανοητά και φαίνονταν ότι καμιά απάντηση δεν ήταν αρκετή. Εξήγησα ότι είναι θέμα νομοθεσίας, ότι υπάρχουν προγράμματα με κατεύθυνση να ανοίξουν την κοινωνία, κάτι για το οποίο συζητάμε ανοιχτά» ανέφερε.

Και για το περίφημο ελληνικό DNA για το οποίο τοποθετήθηκε και ο Περιφερειάρχης η κ. Αλτίνογλου τόνισε:

«Παραφράστηκε ότι εγώ είπα ότι πρέπει να κάνουμε όλοι DNA για να αποδέιξουμε ότι είμαστε Έλληνες. Δεν υπάρχει ελληνικό ή γερμανικό DNA. Έλεγα ότι το ελληνικό σχολείο είναι ανοιχτό για όλους, ότι έχουμε μαθητές και από άλλα κράτη. Δεν υπάρχει μέτρο ελληνικότητας. Υπάρχουν πιστοποιητικά ελληνικότητας; Αυτό μεταφράστηκε ως ότι δεν υπάρχει ελληνικό DNA».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πρόσθεσε:

«Με είπαν βρωμιάρα. Ότι κρύβομαι, έλα δω να σου δείξω να δεις τι θα πει DNA. Από τους ενήλικες δεν περίμενα κάτι καλύτερο, και με λυπεί που το λέω αυτό, να ακούω τόσες βρισιές. Είδα μαθητές μου να γελούν ευχαριστημένοι. Απαιτώ πράγματα από τους μαθητές μου. Είμαι 20 χρόνια σε αυτό το σχολείο, έχουν περάσει θαυμάσια παιδιά.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Τα σχολεία ανοίγουν – και για τα κουτάβια!

Δωρεάν Puppy Classes από το Aegean Vet Care στη Μυτιλήνη