× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ανεργοι του Δημοσίου μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας»

Την επανεξέταση της υπόθεσής τους, ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία οι απολυμένοι, εν μέσω πανδημίας, εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2021

«Ανεργοι του Δημοσίου μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας»

Συνεχίζουν τον αγώνα τους, οι 6 εργαζόμενοι του πρώην ΟΠΑΔ (νυν ΕΦΚΑ), οι οποίοι μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας σε διάφορα αντικείμενα του Ενιαίου Φορέα Ασφάλισης της χώρας μας, βρέθηκαν από καλοκαίρι εκτός εργασίας, εν μέσω πανδημίας,  παρά τις προσπάθειες και τους δικαστικούς αγώνες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσά στους 6 εργαζομένους περιλαμβάνεται και ο Μιχάλης Φινφίνης από τον ΕΦΚΑ της Μυτιλήνης, ο οποίος έχει απολυθεί από το καλοκαίρι. Μάλιστα ο κος Φινφίνης με επιστολή του το Δεκέμβριο στον Υπουργό Εργασίας γνωστοποίησέ το πρόβλημα που υπάρχει ζητώντας λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Τις τελευταίες ημέρες οι 6 απολυμένοι του ΕΦΚΑ, επανέρχονται με νέα επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, τον Υπουργό Εσωτερικών, τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, τα κόμματα της βουλής, την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΠΟΚΠ, την ΠΟΣΕ ΙΚΑ και τα Μέσα Ενημέρωσης, ζητώντας την επανεξέταση της περίπτωσής τους,  από την κυβέρνηση  και την επαναπρόσληψή τους. Ειδικότερα αναφέρεται:

«Στον πρόσφατο υπ΄ αρ. 4764/2020 (ΦΕΚ Α'256/23-12-2020) νόμο και συγκεκριμένα με το άρθρο 104 ο e-ΕΦΚΑ και ο ΟΑΕΔ παραιτούνται από ένδικα μέσα ένδικα μέσα και βοηθήματα που ήδη έχουν ασκηθεί, κατά δικαστικών αποφάσεων και αποφάσεων προσωρινών διαταγών, με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επαναπρόσληψη εργαζομένων σε υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και των τ. εντασσόμενων σε αυτόν φορέων ή κλάδων και του ΟΑΕΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού μεσολάβησαν σχεδόν 2 δεκαετίες αγωνίας και αβεβαιότητας των εργαζομένων για το μέλλον τους δικαιώνεται ένα πάγιο αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία. Δυστυχώς όμως, σε αυτή θετική εξέλιξη δεν εντασσόμαστε εμείς οι  13 απολυμένοι του e-ΕΦΚΑ αφού μετά από 17 χρόνια εργασίας παρόλο που καλύπταμε πάγιες και διαρκής ανάγκες, βρεθήκαμε τον Ιούνιο 2020 στην ανεργία κατόπιν της εφαρμογής αρνητικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου του Μαρτίου 2017, επειδή η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν ζήτησε και δεν δόθηκε αναβολή!!! Η απόφαση μάς κοινοποιήθηκε το 2020, οπότε δεν ήταν δυνατή η άσκηση αίτησης αναίρεσης!!!.

Αρκετοί από μας, το 2003 ξεκινήσαμε στον ΟΠΑΔ, με σύμβαση έργου, ως χειριστές Η/Υ, χωρίς όμως να υπάρχουν Η/Υ στην υπηρεσία. Απασχοληθήκαμε στην εξυπηρέτηση κοινού, κάνοντας χειρόγραφα απογραφές Δ.Υ., διαγραφές, μεταβολές και ό,τι άλλο μας ζητήθηκε.

Το 2004 έγιναν ανανεώσεις των συμβάσεων και συνεχίσαμε το ίδιο έργο, ακούραστα και με θέληση. Στα επόμενα χρόνια, περνώντας όλοι οι συμβασιούχοι από διάφορες υπηρεσιακές θέσεις, μέλημά μας στάθηκε η σωστή λειτουργία του Οργανισμού και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ (1/1/2012), συνεχίσαμε να εργαζόμαστε στον νέο ΟΠΑΔ και μεταφερθήκαμε στις υπηρεσίες του τ. ΤΥΔΚΥ που τον αποτέλεσαν. Μάθαμε τα νέα μας αντικείμενα και ανταποκριθήκαμε στις υπηρεσιακές ανάγκες.

Το 2014 μετά την κατάργηση του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ μεταφερθήκαμε στις υπηρεσίες του τ.ΙΚΑ και βρεθήκαμε σε νέο περιβάλλον με νέα αντικείμενα εργασίας. Απασχοληθήκαμε στο Μητρώο, στα Έσοδα, στις Συντάξεις, με προθυμία και ενθουσιασμό για την  εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε αυτά τα 17 χρόνια που ήμασταν στην υπηρεσία μάθαμε τα περισσότερα αντικείμενα, και σε όποια θέση υπηρετήσαμε δώσαμε  τον καλύτερο εαυτό μας, όπως βεβαιώνουν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιακών μονάδων.

Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς δικαιούμαστε να επιστρέψουμε στην υπηρεσία! Εκτός από την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτουμε, θεωρούμε πως η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση υπερασπίζεται μόνο με την ύπαρξη του αναγκαίου προσωπικού με σταθερή εργασία και δικαιώματα!», καταλήγουν στην επιστολή τους οι 6 απολυμένοι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, σάκκος του μποξ για ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείο

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τις πληρωμές των επιδοτήσεων και τα προβλήματα που προέκυψαν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΡΓΑΣΙΑ

12 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση στην Καλλονή για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση Αντωνέλλη με τους εργολάβους της Δακοκτονίας

Εν όψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελία εργασίας σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ζητείται υπάλληλος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αρχισε η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ

Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει το 2025 δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.115 ήταν οι αφίξεις με τσάρτερ τον Απρίλη

Χωρίς εκπλήξεις το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου του 2024 για τη Λέσβο
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξησε τις εξαγωγές τυριών η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023

Μικρή αύξηση της παραγωγής αναμένεται για το 2024, σύμφωνα με τις εαρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για την αγροτική οικονομία της Ε.Ε.
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια