× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι ανατροπές στο ωράριο των Νηπιαγωγών αφορούν όλο τον κλάδο»

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την επέκταση του ωραρίου στα νηπιαγωγεία

Δημοσίευση 24/1/2021

«Οι ανατροπές στο ωράριο των Νηπιαγωγών αφορούν όλο τον κλάδο»

Τη αντίδραση των μελών της εκπαιδευτικής παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προκαλεί η η Υπουργική Απόφαση για επέκταση του ωραρίου των νηπιαγωγών κατά μία ώρα την εβδομάδα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στις 15 Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) για την αλλαγή της ώρας αποχώρησης από το Νηπιαγωγείο και την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών. Μέσα σ΄ ένα βράδυ είδαμε μια ακόμα εν ψυχρώ αύξηση ωραρίου κατά 1 ώρα την εβδομάδα, μετά από αυτή του 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν κατά 2,5-3,5 ώρες την εβδομάδα!

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καμία σχέση δεν έχει με τα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, με την διευκόλυνση εκπαιδευτικών και γονιών για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Όπως, εύστοχα, έχει αναδειχτεί από την πλειοψηφία των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας τα αποτελέσματα αυτή της ρύθμισης είναι ακριβώς τα αντίθετα. Αυξάνεται ο συγχρωτισμός – ειδικά σε συστεγαζόμενα σχολεία - , δυσκολεύονται οι γονείς που έχουν παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές μονάδες, ανατρέπεται ο προγραμματισμός που με πολύ κόπο έχουν καταρτίσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυριολεκτικά, θα μιλούσαμε για «παράλογη» και «ουρανοκατέβατη» ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, εάν δε γνωρίζαμε πολύ καλά τη βαθιά αντιεκπαιδευτική του ατζέντα για συνολική ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, τη γενικευμένη αύξηση ωραρίου και τη σύγκληση εργασιακού και διδακτικού ωραρίου (3ο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – Έκθεση Πισσαρίδη Ν.Δ.), την κατάργηση οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών, την πλήρη κατάργηση του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και την κάλυψη του Ολοήμερου στο κουτσουρεμένο δίωρο που θα απομείνει (2μ.μ.-4μ.μ.) με συμβασιούχους, ωρομίσθιους ακόμα και τριμηνίτες εκπαιδευτικούς.       

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας θεωρούν πως η πανδημία είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να «χτυπήσουν πισώπλατα». Ξεκινούν από το ωράριο των Νηπιαγωγών, γιατί εκτιμούν ότι εκεί βρίσκεται ο αδύναμος κρίκος.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετίζουμε την άμεση παρέμβαση και πρωτοβουλία δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ σε όλη τη χώρα, που έκαναν, από την πρώτη στιγμή, δική τους υπόθεση το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι θετικές και ελπιδοφόρες οι μαζικές συσκέψεις των σωματείων, οι πρώτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αποφάσεις για καταδίκη και απόσυρση της Υ.Α., οι συλλογικές αποφάσεις που παίρνονται, ώστε να περιφρουρηθεί το υπάρχον ωράριο, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις εκφράζονται και με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Παλεύουμε για:

-          Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Υ.Α. για το ωράριο των Νηπιαγωγείων. Συνδικαλιστική κάλυψη και μέτρα στήριξης των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων από τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τη ΔΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-          Κατοχύρωση του ωραρίου όλων των Νηπιαγωγών και εξίσωσή του με αυτό όλων των εκπαιδευτικών.  

-          Ουσιαστικά μέτρα για την  ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία.

-          Εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις.

-          Καμία απόλυση – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

-          Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά.  Εδώ και τώρα απεργία – αποχή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη