× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ξεπούλημα του ΕΛΤΑ σε ημετέρους ιδιώτες»

Ανακοίνωση της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ για τις εξελίξεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Δημοσίευση 22/1/2021

«Ξεπούλημα του ΕΛΤΑ σε ημετέρους ιδιώτες»

Ανακοίνωση – παρέμβαση για τις εξελίξεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και την συγχώνευση γραφείων, τομέων και υπηρεσιών, εξέδωσε η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και συναφών φορεών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήρθε η σειρά όπως φαίνεται και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ-ΤΑ) για το ξεπούλημά τους σε ημέτερους ιδιώτες. Ανακοινώθηκε ότι πολλά ταχυδρομικά γραφεία της υπαίθρου πρόκειται να κλείσουν. Έτσι γίνεται, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαξιώνουν τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας,  τους υποστελεχώνουν από προσωπικό κλείνοντας ολόκληρα τμήματα, τους κάνουν μη λειτουργικούς, συρρικνώνοντας το έργο τους και την πρόσβαση του λαού στις υπηρεσίες τους. Τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, για να αγανακτήσουν οι πολίτες και να έρθουν μετά όλοι αυτοί που ευθύνονται, να τους ξεπουλήσουν με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα του ιδιώτη «επενδυτή» και όχι τις ανάγκες του λαού.

Στο συγκεκριμένο οργανισμό, με σχετική τροπολογία  της κυβέρνησης, θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων, εθελούσιες εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, κατάργηση υπηρεσιών των ΕΛ-ΤΑ, ισοπέδωση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση.

 Έτσι λοιπόν θα ακριβύνει η πρόσβαση στην ταχυδρομική υπηρεσία, αφού οι πολίτες θα αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα από τον τόπο τους για να εξυπηρετηθούν και θα ταλαιπωρούνται και θα ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά. Με τη μείωση δε στο προσωπικό, ακόμα και προσλαμβάνοντας μερικούς συμβασιούχους, η παράδοση επιστολών, δεμάτων και πάσης φύσεως προϊόντων θα γίνεται σε 20-30-40 ημέρες και όχι υποχρεωτική και καθημερινή όπως γνωρίζαμε. Αυτό λέγεται ανάπτυξη! Εκσυγχρονισμός!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Αλλά και οι τράπεζες κι αυτές  κλείνουν υποκαταστήματα στα μεγάλα κεφαλοχώρια, για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, για να ενισχύσουν τα κέρδη τους στις σημερινές συνθήκες και οι συναλλαγές των πολιτών γίνονται με τα ίδια προβλήματα, που προαναφέραμε. Σε λίγο στην πόλη της Μυτιλήνης  θα κατεβαίνουν οι συνταξιούχοι για να πάρουν τις συντάξεις τους, σχηματίζοντας τεράστιες ουρές έξω από τις τράπεζες, που θα φθάσουν μέχρι την Επάνω Σκάλα προς χάριν και του κορωνοϊού.

  Αν και το αίσχος αυτό το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, συνεχίζεται η ίδια άθλια κατάσταση. Δε συγκινεί στο ελάχιστο τις διοικήσεις των τραπεζών το γεγονός ότι άνθρωποι ανάπηροι, ευπαθείς ομάδες, γυναίκες με μικρά παιδιά, έγκυοι κλ.π, υφίστανται αβάσταχτη ταλαιπωρία τους και δυσκολεύεται η ζωή τους και ειδικά σε συνθήκες πανδημίας συγκεντρώνεται ο κόσμος και κυρίως οι συνταξιούχοι, παστωμένοι ο ένας πάνω στον άλλον και εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό.

Αλήθεια  σ΄αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας τι κάνουν οι υπεύθυνοι για να προστατευθούν οι άνθρωποι αυτοί; Απαγορεύουμε το ψάρεμα, που γίνεται μεμονωμένα και το κυνήγι πάνω στα βουνά και δεν μας ενοχλεί το γεγονός αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Γιατί κύριοι υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων δεν παίρνετε τα μέτρα που πρέπει, γιατί κάνετε τα στραβά μάτια στις τράπεζες και κάνουν ότι θέλουν; Τι γίνεται με τα σούπερ-μάρκετ, τήρουνται τα μέτρα προστασίας εκεί για τους εργαζόμενους, και τους πελάτες;  Γιατί μέχρι τώρα είναι ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ και μας ενοχλούν τα μαγαζάκια της αγοράς, εκεί δείχνουμε την αυστηρότητα μας, που στο κάτω- κάτω στα μαγαζιά αυτά όλη τη μέρα να είναι ανοιχτά, ούτε 5-6 άτομα δεν θα μπουν λόγω της οικονομικής κρίσης; Μήπως είναι ευκαιρία να κλείσουν τα μικρά μαγαζιά, προς χάριν των μεγάλων; Τι γίνεται με τους πρόσφυγες και μετανάστες που κυκλοφορούν ελεύθεροι; Ποιος τους προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους; Το ίδιο δε γίνεται και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες; Δράμα, δραμάτων.  Η εξυπηρέτηση των πολιτών με όλη αυτή την κατάσταση έχει γίνει απελπιστική και αυτό γιατί δεν υπάρχει οργάνωση. Είμαστε ένα μπάχαλο.

  Σταματήστε επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης να φιγουράρετε με φωτογραφίες και προβολή σε εφημερίδες, διάφορα έντυπα και κάθε επικοινωνιακό μέσο. Μόνο αυτό σας νοιάζει; Ασχοληθείτε υπεύθυνα με τα απλά, αλλά σοβαρά προβλήματα. Αφήστε τα θυμιατά ο ένας στον άλλο», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Παλλεσβιακή Ένωση  Συνταξιούχων ΙΚΑ και συναφών φορέων.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καμία παράταση ωραρίου λέει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Αντίδραση στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για παράταση λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά της πόλης ως τις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

30 χρόνια ζωής μετρά το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με εξωστρεφείς δράσεις προσβλέπει σε παραπέρα ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια το Τμήμα Γεωγραφίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

12 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ

Σε Λέσβο και Χίο οι παραβάτες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη αγάπης στην Κυψέλη

Από το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης