× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα λευκά ντύθηκαν τα βουνά της Λέσβου

Σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο νησί

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/1/2021

Στα λευκά ντύθηκαν τα βουνά της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στα λευκά ντύθηκαν από χθες το βράδυ οι κορυφές του Ολύμπου και του Λεπετύμνου, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  το κύμα κακοκαιρίας «Λέανδρος» θα χτυπήσει τη Λέσβο το Σάββατο το απόγευμα και θα εκδηλωθεί με χιόνια, χιονόνερο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού μας. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στις αρχές της εβδομάδες ωστόσο το τσουχτερό κρύο θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δήμοι του νησιού είναι έτομοι εν’ όψει του πρώτου σφοδρού κύματος χιονοπτώσεων του φετινού χειμώνα και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, έχουν εφοδιάσει με αλάτι όλα τα χωριά του νησιού.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της Μυτιλήνης Μιχάλης Φραντζέσκος τα μηχανήματα του δήμου είναι έτοιμα και η υπηρεσία θα είναι σε επιφυλακή όλο το Σαββατοκύριακο για το άνοιγμα των δρόμων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Συνήθως σημειώνει ο Μιχ. Φραντζέσκος τα προβλήματα στη διάρκεια των χιονοπτώσεων εντοπίζονται στην Αγιάσο, το Μεγαλοχώρι, το Ακράσι και στους οδικούς άξονες της περιοχής. Έχουμε εφοδιάσει με αλάτι τις κοινότητες και είμαστε έτοιμοι για την κακοκαιρία που έρχεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε τρία σημεία του χωριού είναι έτοιμη να ρίξει αλάτι η Κοινότητα Αγιάσου, όπως σημειώνει η πρόεδρος του χωριού Διαμάντω Ρουγγέλλη. «Προς το παρών, αναφέρει η Δ. Ρουγγέλλη έχει χιονίσει στην κορυφή του Ολύμπου. Μέσα στον οικισμό αναμένουμε χιόνια το  Σαββατοκύριακο. Θα πέσει αλάτι στις εισόδους του χωριού, στο Θεομήτωρ, στο γήπεδο και στο βενζινάδικο, για να μπορούν οι συμπολίτες μας βγαίνουν από το χωριό».

Στη Δυτική Λέσβο όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  Ανδρέας Αξής , τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Δημοτικές Ενότητες Μανταμάδου, Καλλονής, Μήθυμνας και Πέτρας και τους οδικούς άξονες γύρω από αυτές τις περιοχές.

«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα. Έχει γίνει διανομή αλατιού εδώ και πολλές μέρες και τα συνεργεία – μηχανήματα του Δήμου, θα είναι σε επιφυλακή για το άνοιγμα των δρόμων μέσα στο Σαββατοκύριακο. Γενικά κατά τις ώρες τις κακοκαιρίας καλό θα ήταν οι συμπολίτες μας να αποφύγουν τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κοινότητα Λεπετύμνου όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χωριού Θέμης Καμμένος, οι κάτοικοι είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα.

«Έχουμε προμηθευτεί αλάτι εδώ και αρκετές ημέρες , το οποίο θα πέσει μέσα στον οικισμό στα σημεία που συνήθως υπάρχουν προβλήματα. Ήδη από χθες το απόγευμα ο ορεινός όγκος του Λεπετύμνου έχει ντυθεί στα λευκά», σημειώνει ο Θ. Καμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου με εκπτώσεις, μουσική και ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:30
Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών

Με το παραδοσιακό μοίρασμα νηστίσιμου μπαλεζέ και ευλογημένων σταφυλιών
Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο

Παιδιά όλων των ηλικιών δημιούργησαν τα δικά τους έργα στο εικαστικό εργαστήρι του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη»
Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο
ΧΩΡΙΑ

Στην τελική ευθεία το νέο γήπεδο μπάσκετ στην Παναγιούδα

Ο Δήμος Μυτιλήνης σχεδιάζει την πλήρη αξιοποίηση του παλιού γηπέδου με νέες υποδομές άθλησης και αναψυχής
Στην τελική ευθεία το νέο γήπεδο μπάσκετ στην Παναγιούδα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η ασφάλεια δεν θυσιάζεται για τις δημόσιες σχέσεις»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη μιλά για τη μεγάλη ανταπόκριση στο Λεσβιακό Καλοκαίρι, υπερασπίζεται τους εργαζομένους και παρουσιάζει τη συνέχεια του προγράμματος
«Η ασφάλεια δεν θυσιάζεται για τις δημόσιες σχέσεις»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους

Επισκέψεις στα νέα πάρκα, επιστημονική ενημέρωση και παρακολούθηση της συντήρησης γιγάντιου απολιθωμένου κορμού
Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη 6 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, λόγω εκτέλεσης εργασιών
Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης

Αιτία η βλάβη στον παλαιό κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας της Κρατήγου επί της Ελευθερίου Βενιζέλου – Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης
Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη

Η Τροχαία διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος
Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

98 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης

Έως τις 18 Αυγούστου η υποβολή των αιτήσεων – Αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά η κατάθεση των δικαιολογητικών
98 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Νέες παιδικές χαρές σε Μεσαγρό, Πλακάδο και Σκόπελο

Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους κατοίκους οι τρεις νέοι χώροι αναψυχής που κατασκεύασε ο Δήμος Μυτιλήνης στη Δημοτική Ενότητα Γέρας
Νέες παιδικές χαρές σε Μεσαγρό, Πλακάδο και Σκόπελο