× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Χριστιανοί» και «πατριώτες» κατά και του Μητροπολίτη Μυτιλήνης

Διαδικτυακή στοχοποίηση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης επειδή αρνήθηκε να τους καλύψει για την «κορονοϊo – μάζωξη» που πραγματοποίησαν ανήμερα των Θεοφανίων στο Πυργί. Στοχοποίηση και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Δημοσίευση 10/1/2021

«Χριστιανοί» και «πατριώτες» κατά και του Μητροπολίτη Μυτιλήνης
Ο... σταυρός του αγιασμού των υδάτων στο Πυργί
' χρόνος ανάγνωσης

Εναντίον και του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου στρέφονται τώρα οι γνωστοί κύκλοι της Μυτιλήνης, μέλη του πολιτικού χώρου που αυτοπαρουσιάζεται ως «πατριωτικός» και «χριστιανικός» και οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει όλο το προηγούμενο διάστημα σε σειρά έκνομων ενεργειών.

Αφορμή η τελετή των Θεοφανείων που διοργάνωσαν ανήμερα της εορτής, στο εκκλησάκι του Χριστού  στη θέση Λακέρδα στο Πυργί , γεγονός που όπως δημοσιεύτηκε χθες στο «Ν» έγινε γνωστό από την Αστυνομία η οποία παρενέβη και τους διέλυσε. Σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη και την Παρασκευή σε περισσότερους από 40 από αυτούς επιδόθηκαν κλήσεις οι οποίες συνοδευόταν και από πρόστιμα 300 έως 1000 ευρώ. Ενώ η όλη υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα ένας από τους παραπάνω στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ, με δημόσια ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνει γνωστό ότι επικοινώνησε με το Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο στο προσωπικό του τηλέφωνο (σ.σ !!!) ζητώντας «να προστατέψει τους 200 και βάλε χριστιανούς ορθοδόξους, το ποίμνιο του, στους οποίους επιβλήθηκαν παράνομα εξοντωτικά πρόστιμα».

Όπως όμως ο ίδιος επώνυμα και δημόσια υποστηρίζει, ο Μητροπολίτης στο αίτημα του προφανώς υπερασπίζοντας την υγεία των κατοίκων του νησιού και το Νόμο, απάντησε «Όχι βέβαια γιατί όλοι είναι παραβατικοί και πήγαν παράνομα εκεί παρά τις εντολές της Αστυνομίας και της Κυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί η στοχοποίηση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης με την κλασική μέθοδο αυτού του χώρου. Με το κάλεσμα για κοινοποίηση του γεγονότος «για να δει όλος ο κόσμος όχι μόνον στη Μυτιλήνη και στη Λέσβο ολόκληρη αλλά και σε όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη». Και καταλήγει γράφοντας: « «Πάρτε θέση φίλοι μου για να καταλάβετε όλοι με ποιους έχουμε να κάνουμε προσωπικά. Με μια λέξη ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ».

 Η περιγραφή της τελετής

Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος πριν δυο μέρες περιέγραψε την τελετή που πραγματοποίησαν αυτός και οι ομοϊδεάτες του στη Λακέρδα στοχοποιώντας επώνυμα στελέχη της Αστυνομίας που κατ’ αυτόν συμμετείχαν στην επιχείρηση αποκατάστασης της νομιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει συγκεκριμένα (διατηρήσαμε τη σύνταξη και την ορθογραφία του αρχικού κειμένου):

«Καλημερα σε ολουs. Εχουμε φτασει πλεον σε πολυ οριακα επιπεδα σε πολουs τομειs και δεν παει αλλο. Χτεs μαζευτηκαμε καμια 50αρια Χριστιανοι στην περιοχη ΛΑΚΕΡΔΑ σε ενα μικρο εκκλησακι του κολπου τηs ΓΕΡΑΣ. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ και να ακουσουμε απο τον ΔΑΣΚΑΛΟ - [ΠΑΠΑΣ] ΤΟ ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ. Ομωs αντι να ερθει οΠΑΠΑΣ τον οποιο περιμεναμε ακουστε ποιοι ηρθαν!!!! ΗΡΘΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ: Η Ασφαλεια ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ [ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!!!! Η ΕΛΛΑΣ [Α.Ε] ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ!!!! Γεματα Αστυνομικουs!!!!!! ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ Ο.Π.Κ.Ε. !!!!!ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ. Μαζι με ολη αυτη την δυναμη τον γενικο ελεγχο τηs επιχειρησηs εντοπισμου και διασπασηs των ''εγγληματιων του καθυγιασμου των υδατων ηταν: ο κυριοs ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ [διευθυντηs] AΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, Ο ΥΠΟΔΙΕΥΣΥΝΤΗΣ κυριοs ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΚΑΘΩΣ KAI O YΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ κυριοs ΔΟΥΛΑΒΕΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.!!!!!! Αφου ριξαμε εναν αυτοσχεδιο σταυρο στην θαλασσα και κοψαμε και τιs ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΦΥΓΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΕΧΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Βεβαια οπωs παντα κοπηκαν καποια [ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΒΕΒΑΙΑ] Προστιμα μετακινησηs. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ Δειτε στην φωτο το πιστηριο του εγκληματοs τον μικρο αυτοσχεδιο σταυρο που φτιαξαμε και ριξαμε στην θαλασσα!!!!».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών