× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραμένουν σφραγισμένα με άσφαλτο όλα τα φρεάτια πρόσβασης στην οδό Ζωοδόχου Πηγής

Kαταγγελία της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2021

Παραμένουν σφραγισμένα με άσφαλτο όλα τα φρεάτια πρόσβασης στην οδό Ζωοδόχου Πηγής
' χρόνος ανάγνωσης

Με νέα καταγγελία της η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» επανέρχεται στο θέμα της κακοτεχνίας που υπήρξε κατά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Ζωοδόχου Πηγής πριν από δυο μήνες καθώς το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης.«Ακόμα και μπάζα από το έργο έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς κανένας να φροντίσει για την αποκομιδή τους» επισημαίνει η παράταξη στην καταγγελία της.

Αναλυτικά η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» αναφέρει τα εξής:
Όπως είχαμε καταγγείλει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα φρεάτια πρόσβασης στην αποχέτευση καλύφθηκαν με άσφαλτο. Ένα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΛ πριν λίγα χρόνια ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ πλήρως από μια κακοτεχνία με την ανοχή της δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οδός Ζωοδόχου Πηγής όταν κάποτε κατοικείτο είχε πεζοδρόμια. Οι δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων επέλεξαν με τις καθυστερήσεις τους στη δημιουργία παρακάμψεων του κέντρου της πόλης και ιδιαίτερα της νότιας παράκαμψης για ψηφοθηρικούς λόγους, να τη μετατρέψουν σε οδό ταχείας κυκλοφορίας και βασική έξοδο της πόλης προς τα περισσότερα χωριά. Οι ιδιοκτησίες απαξιώθηκαν, η γειτονιά ολόκληρη απαξιώθηκε, μεγάλο της μέρος πια ερημοποιήθηκε. Αντί για μέτρα επανακατοίκησης, η οδός Ζωοδόχου Πηγής μετατράπηκε σε ένα τεράστιο παρκινγκ αυτοκίνητων, τα δε πεζοδρόμια κόπηκαν για τις ανάγκες αυτής της στάθμευσης και της παράλληλης διέλευσης οχημάτων.
Τώρα έρχεται η κατάργηση στην ουσία των φρεατίων πρόσβασης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παρόδιων ιδιοκτησιών.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» με τη δημόσια πριν ενάμιση περίπου μήνα καταγγελία της, έχει προτείνει από τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της πόλης να ζητήσουν εξηγήσεις από τη Δημοτική αρχή για την κακοτεχνία και να απαιτήσουν την αποκατάσταση τους άμεσα. Καλέσαμε τη ΔΕΥΑΛ να τοποθετηθεί δημόσια για το συμβάν και τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης. Όπως σημειώσαμε στην ανακοίνωση μας επιβλέποντες μηχανικοί στο έργο υπήρχαν και υπάρχουν. Αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες υπήρχαν και υπάρχουν. Όπως και πολιτικές ευθύνες τεράστιες από μέρους της δημοτικής αρχής υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίνουμε στη δημοσιότητα σημερινές (Σαββάτο 9 Ιανουαρίου 2021) φωτογραφίες σφραγισμένων φρεατίων πρόσβασης αλλά και ενός κεντρικού φρεατίου στα πρώτα 80 μέτρα της οδού Ζωοδόχου Πηγής. Εις απόδειξη της πλήρους πλην επικινδύνου αδιαφορίας που επιδείχτηκε.

- Όχι άλλες προχειρότητες, όχι άλλες κακοτεχνίες σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.
- Δικαίωμα στη ζωή στις γειτονιές στην πόλη της Μυτιλήνης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σημαντική ενίσχυση της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης

Προγραμματίζεται η πρόσληψη εργατών μέσω ΑΣΕΠ, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν 13 άτομα από προηγούμενη προκήρυξη. Αναμένεται νέα προκύρηξη για την κάλυψη δύο θέσεων στην Υπηρεσία Δόμησης
Σημαντική ενίσχυση της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη