× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο τζίρος του click away δεν καλύπτει ούτε το λειτουργικό κόστος των καταστημάτων»

Συνέντευξη του πρόεδρου των Φοροτεχνικών Παναγιώτη Τατάκη. Μιλάει για τη διασύνδεση επιχειρήσεων και εφορίας, το click away και το μέλλον της ελεύθερης οικονομίας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/12/2020

«Ο τζίρος του click away δεν καλύπτει ούτε το λειτουργικό κόστος των καταστημάτων»

Την αναγκαιότητα νέας παράτασης από το Υπουργείο Οικονομικών προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική  διασύνδεση των ταμειακών τους προγραμμάτων με τις Εφορίες, επισημαίνει σε συνέντευξή του  στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λέσβου Παναγιώτης Τατάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακριβή μου αναβάθμιση

 Όπως επισημαίνει ο Παν. Τατάκης η πλειοψηφία των επιχειρήσεων μέσα στη δείνη της πανδημίας, των lock down και της δραματικής πτώσης του τζίρου, δεν έχουν στην παρούσα φάση της δυνατότητα να πληρώσουν από 1.000 έως 2.500 ευρώ ώστε να αναβαθμίσουν τα ταμειακά προγράμματα του λογιστηρίου τους και να συνδεθούν ηλεκτρονικά με την Εφορία.

«Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων οι οποίες επηρεάστηκαν σημαντικά από την κρίση του κορονοϊού και ως πρώτο μέλημα είχαν να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους, να πληρώσουν τους υπαλλήλους, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα ενοίκιά τους. Είναι κατανοητό ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν περισσεύουν χρήματα για ακριβές αναβαθμίσεις προγραμμάτων και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο οφείλει να δώσει νέα παράταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων του νησιού μας, θα πρέπει να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα και να δρομολογήσουν σε συνεργασία με την επιχείρηση μηχανοργάνωσης που συνεργάζονται για την αναβάθμιση των ταμειακών και λογιστικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούν. Ήδη η κυβέρνηση έχει δώσει δύο παρατάσεις μέσα στο 2020 για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και η τελευταία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Τα δεδομένα ωστόσο στην οικονομία της χώρας δεν έχουν αλλάξει και θα πρέπει να δοθεί νέα παράταση».

Τζίρος υπό το μηδέν

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Παναγιώτης Τατάκης, αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της αγοράς και των επιχειρήσεων ενώ σημείωσε ότι ο τζίρος των καταστημάτων με το click away δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το τζίρο προηγούμενων εορταστικών περιόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό που γίνεται σήμερα στην αγορά και στα καταστήματα λιανικής δεν έχει προηγούμενο. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ζημιάς αρκεί να γνωρίζει ότι ο τζίρος των καταστημάτων  όχι μόνο δεν μπορεί να συγκριθεί με ανάλογο τζίρο περασμένων ετών τα Χριστούγεννα αλλά ούτε καν με το τζίρο του περασμένου Σεπτέμβρη.

Μάλιστα πολλά μεγάλα καταστήματα που απασχολούν ικανό αριθμό προσωπικού επέλεξαν να μην ανοίξουν βλέποντας ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και τους μισθούς του προσωπικού. Τα καταστήματα που πήραν το ρίσκο να ανοίξουν, δεν το έκαναν με σκοπό το κέρδος, αλλά για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες και συμπολίτες μας τις ημέρες των εορτών».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της αγοράς και της ελεύθερης οικονομίας, μετά την κρίση του κορονοϊού ο Παν. Τατάκης, δήλωσε αισιόδοξος ότι η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο θα βρουν το βηματισμό τους αρκεί όπως σημείωσε να στηριχθούν με στοχευμένα μέτρα από την Πολιτεία, όλοι οι κλάδοι, ανάλογα με τη ζημιά που έχουν υποστεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ