× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η παραδοσιακή βασιλόπιτα Αγιάσου σε όλο τον κόσμο!

Προμηθευτείτε την συσκευασμένη από τον παραδοσιακό φούρνο ΣΟΥΣΑΜΛΗ Ο.Ε.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2020

Η παραδοσιακή βασιλόπιτα Αγιάσου σε όλο τον κόσμο!

Μια γευστική έκπληξη περιμένει όλους τους λάτρεις της παραδοσιακής βασιλόπιτας Αγιάσου που πλέον μπορούν να την προμηθευτούν σε μια εύχρηστη συσκευασία και σε προσιτή τιμή σε όλα τα καταστήματα της Μυτιλήνης.

Η παραδοσιακός φούρνος της ΣΟΥΣΑΜΛΗ Ο.Ε. έχει βάλει στην αιχμή της παραγωγής της την μοναδική σε γεύση παραδοσιακή βασιλόπιτα της Αγιάσου με στόχο να την κάνει παγκόσμια γνωστή.

Η βασιλόπιτα είναι μια πολύ πρωτότυπη πίτα σε τέλεια αναλογία αλμυρού γλυκού με πολύ όμορφη ιστορία που φτάνει στα χρόνια του Μ. Βασιλείου.

Ένα γλυκό με πενήντα χειροποίητα φύλλα φτιαγμένα από βρασμένο γλυκάνισο πορτοκάλι και λάδι. Ανάμεσα τους ξερή Αγιασώτικη μυτζήθρα με ζάχαρη και 15 γλυκά μυρωδικά. Πιπερόριζα, κακουλές, κανέλα, γαρύφαλλο και πολλά άλλα. Χρειάζεται τουλάχιστον 3 ώρες για να γίνει και 6-8 ώρες να ψηθεί. Από τα πιο αξιόλογα διατροφικά επιτεύγματα της Αγιάσου. Η καταγωγή της συνταγής αυτής μπορεί να αναζητηθεί στη Μικρά Ασία. Αφού απλώσουμε το ανοιγμένο φύλλο, προσθέτουμε πάνω του ένα μείγμα ξερής μυζήθρας τριμμένης,ζάχαρης και δεκατριών μυρωδικών-όπως πιπερόριζα, κανέλα, γαρύφαλο. Χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ώρες προετοιμασίας και πέντε με οχτώ ώρες ψησίματος. Στο παρελθόν καταναλωνόταν στην περίοδο μετά τα Χριστούγεννα και ιδίως κατά το μάζεμα της ελιάς εξαιτίας της υψηλής θερμιδικής αξίας της και της δυνατότητας να διατηρηθεί για μεγάλα διαστήματα χωρίς ψύξη.

Για όσους επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της επιχείρησης ΣΟΥΣΑΜΛΗ Ο.Ε:

Αγιάσος Εργαστήριο & Κεντρικό κατάστημα
Τηλέφωνα: 22520 22296 - 697 4102659

Καμπούδι(Αγιάσος) Πρατήριο Άρτου & Ζαχαροπλαστικής
Τηλέφωνο: 22520 23360

Ίππειος Πρατήριο Άρτου & Ζαχαροπλαστικής
Τηλέφωνο: 22510 93934

Ντίπι (Πρατήριο)
Τηλέφωνο: 22510 93111

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ