× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αλλοι πλένουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ τους ακροδεξιούς»

Η Εριφύλη Χιωτέλλη αντεπιτίθεται και καταγγέλλει «φύτεμα» ακροδεξιού στο ψηφοδέλτιο της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2019

«Αλλοι πλένουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ τους ακροδεξιούς»

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό χθες το απόγευμα ότι ένας από τους 30 πρώτους υποψήφιους με το ψηφοδέλτιο για το Δήμο Μυτιλήνης «με πυξίδα τον πολίτη» ο οποίος είναι Μυτιληνιάς καταγωγής και κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα υπήρξε ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και εμπλέκεται σε σειρά ακροδεξιών δραστηριοτήτων, η κ. Χιωτέλλη προχώρησε στην αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο, δημοσιοποιώντας μάλιστα αυτήν την αποπομπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Κόρακα για τον οποίο η κ. Χιωτέλλη έκανε λόγο για «βρώμικο παιχνίδι εκ μέρους ακροδεξιών κύκλων και όσων τους καλύπτουν». Χαρακτήρισε «επιπολαιότητα» την ανακοίνωση του χωρίς από τα πριν να ελεγχθεί το ποιόν του ανέλαβε δε τις «ευθύνες γιατί δεχθήκαμε καλή τη πίστη τις δηλώσεις του».

Πάντως όπως γίνεται γνωστό με μια έρευνα στο διαδίκτυο ο Δημήτρης Κόρακας μετά την ενεργή του παρουσία στο χώρο της «Χρυσής Αυγής» μετά τις εκλογές του 2015 επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία στην οποία ανήκε κατά τα φοιτητικά του χρόνια.

Η δήλωση Χιωτέλλη
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας News 24/7 η κ. Χιωτέλλη δήλωσε:
«Ο κ. Κόρακας δε ζει στο νησί, ερχόταν κατά διαστήματα εδώ από όπου και κατάγεται. Ερχόταν σε επικοινωνία μαζί μας, μας είχε δηλώσει ότι θέλει να βοηθήσει αν και είναι δεξιός γιατί είναι ενάντια στη συμπεριφορά της σημερινής δεξιάς, γιατί σπέρνει τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό. Η αρθρογραφία που είχε στείλει σε τοπικά μέσα υποστήριζε ακριβώς αυτή την άποψη, οι θέσεις που δήλωσε σε μας υποστήριζαν ακριβώς αυτή την άποψη και με αυτή τη συζήτηση και τη λογική αυτή, σχηματίσαμε μια εικόνα για έναν άνθρωπο που έλεγε πως συμφωνούσε με τις αρχές μας οι οποίες στηρίζουν την αλληλεγγύη και την ισότητα. Ζήτησε να δηλώσει τη στήριξή του αυτή με τη συμμετοχή στο συνδυασμό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα μου πείτε δεν ψάξαμε το προφίλ του και τον εμπιστευτήκαμε. Πράγματι, εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε. Εμείς έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, όμως οι εποχές είναι πονηρές. Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε από φίλους για την πρότερη δράση του εν λόγω ανθρώπου, νωρίς το απόγευμα αποφασίσαμε ότι τον αποπέμπουμε από τον συνδυασμό μας.

Εμείς αυτούς τους ανθρώπους δεν τους προστατεύουμε, δεν τους στηρίζουμε, ούτε τους καλύπτουμε. Έχουμε αποδείξει ποια είναι η στάση μας απέναντι στην ακροδεξιά, συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο νησί. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζετε από ανθρώπους που έχουν δώσει μάχη υπέρ των προσφύγων και των δικαιωμάτων τους, είναι άτομα γνωστά για την προσφορά τους. Ευθύνες υπάρχουν γιατί δεχθήκαμε καλή τη πίστη τις δηλώσεις του συγκεκριμένου. Από εκεί και πέρα δεν ήταν εν γνώση μας η δράση του. Στην τοπική κοινωνία ουδείς μας αμφισβητεί. Άλλοι πλένουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ τους ακροδεξιούς εδώ στη Μυτιλήνη και τους ξέρουμε.

Ήταν ο μόνος που δεν ζούσε μόνιμα εδώ και δεν τον ξέραμε σε κοινωνικά δρώμενα. Είχε στείλει άρθρα που τοποθετούνται ενάντια στον ρατσισμό. Να είστε σίγουροι πως στη Μυτιλήνη θα επικρατήσει ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη. Αυτοί που δήθεν ενοχλούνται από αυτά, είναι αυτοί που κάλυψαν, καλύπτουν και θα καλύπτουν όσους έσπειραν τον διχασμό. Αυτό που πρέπει να ξαναπούμε είναι πως πρέπει να γίνουμε πιο καχύποπτοι γιατί το παιχνίδι είναι βρώμικο από τη μεριά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση