× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σε πλήρη λειτουργία έως τον Ιούνιο η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Λέσβου»

Συνέντευξη του Στρατή Ζαφείρη στο «Ν» για το ξεκίνημα της Αναπτυξιακής Εταιρείας, τις προοπτικές και το κλίμα διχασμού μεταξύ των δήμων της Λέσβου.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/12/2020

«Σε πλήρη λειτουργία έως τον Ιούνιο η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Λέσβου»

Με πέντε άτομα προσωπικό αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο η λειτουργία της νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Λέσβου, στην οποία θα συμμετέχουν ως εταίροι και μέτοχοι οι Δήμοι Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης, αναφέρθηκε στο φιλόδοξο εγχείρημα της Αναπτυξιακής Εταιρείας και στα πρώτα βήματα τους επόμενους μήνες.

«Ήδη ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια Δυτικής Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου και αναμένουμε έως τη Δευτέρα και την απόφαση του Δήμου Λήμνου.

Εκτιμούμε ότι η λειτουργία της εταιρείας μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από το ΓΕΜΗ θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο ενώ αρχικά θα λειτουργήσει με 5 άτομα προσωπικά. Τέσσερα άτομα θα βρίσκονται στη Λέσβο και ένα άτομο θα βρίσκεται στη Λήμνο, όπου θα τρέχει τα προγράμματα και τα θέματα που αφορούν το νησί. Γενικότερα κινούμαστε προς την κατεύθυνση στελέχωσης της εταιρείας, με έμπειρα τεχνικά και διοικητικά στελέχη του Ιδιωτικού τομέα, τα οποία έχουν μεγάλη εμπειρία στην αξιοποίηση προγραμμμάτων και στην υλοποίηση δημοσίων έργων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εταιρεία θα αναλάβει την υλοποίηση έργων της Δυτικής Λέσβου τα οποία έχουν ενταχθεί στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, ενώ στόχος μας είναι μέχρι το καλοκαίρι να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά και να καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα της».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Ζαφείρης αναφέρθηκε στο κλίμα ανταγωνισμού που επικρατεί μεταξύ των δύο Δήμων καθώς και στην έλλειψη συνεργασίας σε καίρια ζητήματα. Ο ίδιος όπως ανέφερε ως παρατηρητής όλης αυτής της κατάστασης, θεωρεί γενικά φυσιολογική τη διαδικασία, η οποία εκτιμά ότι είναι το αποτέλεσμα αλλαγής του κατεστημένου στη Λέσβο με τη δημιουργία ενός νέου δήμου ο οποίος διεκδικεί δυναμικά θέση στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα του νησιού.  

«Μέχρι πρότινος η περιοχή της Δυτικής Λέσβου είχε ανύπαρκτη παρουσία, στα έργα και στα προγράμματα. Για πολλά χρόνια δεν γίνονταν έργα στην περιοχή ούτε καν τα αυτονόητα όπως είναι οι αγροτικοί δρόμοι. Φέτος για πρώτη φορά εντάχθηκαν τμήματα της αγροτικής οδοποιίας σε χρηματοδοτικά προγράμματα ώστε να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά. Όλη αυτή η κινητικοτητα αλλάζει τις ισορροπίες και δημιουργεί εντάσεις. Κατά την άποψή μου πρόκειται για μια υγιής διαδικασία η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ