× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι» στη μεταστέγαση του 1ου νηπιαγωγείου σε αποθήκες‑ κοντέινερ!

Ομόφωνα αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί στον αιφνιδιασμό εν μέσω πανδημίας

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/12/2020

«Όχι» στη μεταστέγαση του 1ου νηπιαγωγείου σε αποθήκες‑ κοντέινερ!

Στο μάτι του βοριά, επιχειρείται από πλευράς αρμοδίων της εκπαίδευσης η μεταστέγαση του 1ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην αυλή του 2ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης. Οι γονείς, όμως όπως αναφέρουν στο «Ν» εξηγούν ότι δεν πρόκειται για μεταστέγαση επί της ουσίας, αφού το σχολείο θα στεγάζεται σε κοντέινερ- αποθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει κριθεί ως ακατάλληλο το 1ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, η λύση όμως που «αιφνιδιαστικά» βλέπουν οι γονείς, μαθαίνοντας ότι μπήκε κοντέινερ σε άλλο σχολείο, κάθε άλλο παρά λύνει το πρόβλημα, κι αυτό γιατί ζητούν κανονικό σχολείο, με πρόσβαση στην εκπαίδευση ανάλογη του 21ου αιώνα. Για όλα τα παραπάνω μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» η Ηλέκτρα Χατζηδάκη, από την Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν τεθεί σε γνώση της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτης Στρατάκη οι εύλογες αντιρρήσεις για τα κοντέινερ.

 

Το κείμενο που υπέγραψαν ομόφωνα οι γονείς και οι εκπαιφευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στο 1ο νηπιαγωγείο Μυτιλήνης ενημερωθήκαμε από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι το κτίριο όπου στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης είναι ακατάλληλο καθώς και ότι η λύση που έχει βρεθεί είναι η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου σε κοντέινερ ,στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού στις Καμάρες.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου σε πρόχειρη,προσωρινή κατασκευή που μέχρι πρότινος θεωρούταν αποθήκη και όχι σχολικό κτίριο.

Δηλώνουμε επίσης ότι δε δεχόμαστε και δε συναινούμε στην παραμονή των παιδιών μας σε ακατάλληλο κτίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρούμε απαράδεκτο να καλούμαστε εμείς οι ίδιοι να βρούμε κτίριο ή οικόπεδο για να στεγαστεί το σχολείο καθώς δεν είναι δική μας ευθύνη η εύρεση του κτιρίου. Η ευθύνη είναι του κράτους που οφείλει να παρέχει σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά.

Θεωρούμε απαράδεκτο σε συνθήκες πανδημίας η λύση που προτείνει ο Δήμος Μυτιλήνης να είναι η επιβάρυνση ενός άλλου σχολικού συγκροτήματος και η μετακίνηση των παιδιών μας σε άλλη γειτονιά που ήδη έχει ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο.

Προειδοποιούμε τους αρμόδιους να μη βάλουν εκβιαστικά διλήμματα στους γονείς του είδους:΄Η παραμένετε σε ακατάλληλο κτίριο ή πάτε σε κοντέινερ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλα ή μικρά ,σε οικόπεδα ή σε προαύλια τα κοντέινερ είναι αποθήκες δεν είναι σχολεία.

Τον 21ο αιώνα είναι ντροπή να πρέπει να ζητάμε σχολείο για τα παιδιά μας. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε ποια είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα από την παιδεία και την υγεία στην εποχή που ζούμε και ποια συμφέροντα  ή ποια σκοπιμότητα υπαγορεύουν την προμήθεια πάνω από 20 κοντέινερ για να «λυθεί» το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της Μυτιλήνης.

Κυρίες ,κύριοι απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να διαθέσουν τα χρήματα που λαμβάνουν ως Περιφέρεια και Δήμοι στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους γονέων με παρόμοια προβλήματα, την Ένωση Γονέων, τον ΣΕΠΕ Λέσβου αλλά και όλους όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στη διαμαρτυρία μας να μας στηρίξουν με κάθε τρόπο.

ΧΤΙΣΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου