× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Φίλοι από παλιά» με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Η παρέμβαση Ζαφείρη στο Συνεδριακό Κέντρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/4/2019

«Φίλοι από παλιά» με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

«Ο τουρισμός μπορεί να γίνει το άρμα που θα πιέσει όλους τους τομείς της οικονομίας να κινηθούν πιο δυναμικά στη Λέσβο», επισήμανε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στρατής Ζαφείρης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Δυτικής Λέσβου», που παρέστη στην απολογιστική – προγραμματική διαδικασία του Φορέα, το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας, αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική εξωστρέφειας της Λέσβου, την οποία προάγει ο τουρισμός. Τόνισε δε, την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων, αλλά και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, στην χάραξη και υλοποίηση πολιτικών τουριστικής ανάπτυξης, που θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η συνεργασία μου με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου – όπως είπε στην παρέμβασή του ο κ. Ζαφείρης – είναι μακρά, αφού συνεργαστήκαμε και με την παλιά μου ιδιότητα στη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροτοδιατροφικό και το βιομηχανικό τομέα. Μπορώ να σας πω, ότι συγκριτικά, έχοντας την εικόνα όλης της χώρας, ο Φορέας μας, ήταν μέσα στους πέντε πανελλαδικά που είχαν τις πιο προχωρημένες δράσεις και σκέψεις για το πώς θα προωθηθεί η διασύνδεση. Πραγματικά ήμουν περήφανος γιατί όντας Λέσβιος, ένας φορέας απ’ τον τόπο μου, παρότι δεν έχουμε όγκο τουριστικού προϊόντος στο νησί μας, συγκρινόταν επάξια με άλλους φορείς όπως το Επιμελητήριο Ηρακλείου (το οποίο είχε πάρει και το χάλκινο βραβείο Επιχειρηματικότητας στο Ευρωπαϊκό Forum Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων), ή το Επιμελητήριο Κυκλάδων.».

Όπως ανέφερε ο τ. Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, αυτή η περίοδος τουλάχιστον για τον ίδιο τελείωσε, αν και εξελίσσεται για τους φορείς, οι οποίοι συμμετέχουν πιλοτικά στην όλη προσπάθεια, και πρέπει να αποτελέσουν πετυχημένα παραδείγματα στον Ελλαδικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όμως και απ’ τη νέα θέση που διεκδικώ - συνέχισε ο κ. Ζαφείρης – ο τουρισμός αποτελεί καίρια προτεραιότητα. Όπως είπε και ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, πράγματι το νησί μας κόβεται σε δύο τμήματα, σε δύο δήμους με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ενώ το brand: Λέσβος, είναι κοινό, το ΑΕΠ στο Δήμο Μυτιλήνης προέρχεται κατά 50% απ’ τους μισθούς του δημοσίου, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, κατά 90% είναι απ’ τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε δηλαδή ανθρώπους που ασχολούνται στο επιχειρείν, μέσω αγροτικού, κτηνοτροφικού και τουριστικού τομέα. Όλους αυτούς τους τομείς, αλλά και την αλιεία, τη γεωθερμία όπως και κάθε πλευρά της τοπικής οικονομίας, χρειάζεται να τους προωθήσουμε ενιαία, τόσο σε επίπεδο νησιού, όσο και σε επίπεδο δυτικού τμήματος. Ειδικά στο δυτικό τμήμα ευθύνης του νέου δήμου».

Στόχος είναι, όπως επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, να υπάρξει στενή συνεργασία στη διαμόρφωση πολιτικών και προτάσεων οι οποίες θα προχωρήσουν την επιχειρηματικότητα.

«Ο τουρισμός – εξήγησε ο κ. Ζαφείρης – έχει μια ιδιαιτερότητα. Μπορεί να τα συνδέσει αυτά και να γίνει το άρμα το οποίο θα πιέσει και τους άλλους τομείς να πάρουν μπρος και να κινηθούν πιο δυναμικά. Κι έχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο λείπει στο νησί μας, που δεν διακρίνεται από εξωστρέφεια. Εξαιτίας πολλών παραγόντων. Ως Λέσβος έχουμε κι ένα πρόβλημα, αφού βρισκόμαστε κάτω, κατά 40% απ’ την υπόλοιπη Ελλάδα στον αριθμό των αποφοίτων λυκείου και πανεπιστημίου. Θεωρώ λοιπόν ότι ένας χώρος που συναναστρέφεται με τον έξω κόσμο, γιατί αυτό είναι το αντικείμενο της τουριστικής δουλειάς, θα βοηθήσει πάρα πολύ στην εξωστρέφεια και μπορεί έτσι να επηρεάσει το σύνολο του τόπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταλήγοντας ο κ. Ζαφείρης, με τις ευχές του για καλή επιτυχία στις δράσεις του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, τόνισε πως προσδοκά εποικοδομητική συνεργασία, και μεταξύ των φορέων, αλλά και μεταξύ δήμου και περιφέρειας: «έχοντας – όπως είπε - ο καθένας τον ρόλο του στη διαμόρφωση προτάσεων και σχεδίων, αλλά και στην υλοποίησή τους, ώστε να έχουμε και μετρήσιμα αποτελέσματα».

 

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η ασφάλεια δεν θυσιάζεται για τις δημόσιες σχέσεις»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη μιλά για τη μεγάλη ανταπόκριση στο Λεσβιακό Καλοκαίρι, υπερασπίζεται τους εργαζομένους και παρουσιάζει τη συνέχεια του προγράμματος
«Η ασφάλεια δεν θυσιάζεται για τις δημόσιες σχέσεις»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους

Επισκέψεις στα νέα πάρκα, επιστημονική ενημέρωση και παρακολούθηση της συντήρησης γιγάντιου απολιθωμένου κορμού
Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη 6 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, λόγω εκτέλεσης εργασιών
Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης

Αιτία η βλάβη στον παλαιό κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας της Κρατήγου επί της Ελευθερίου Βενιζέλου – Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης
Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη

Η Τροχαία διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος
Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

98 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης

Έως τις 18 Αυγούστου η υποβολή των αιτήσεων – Αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά η κατάθεση των δικαιολογητικών
98 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Νέες παιδικές χαρές σε Μεσαγρό, Πλακάδο και Σκόπελο

Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους κατοίκους οι τρεις νέοι χώροι αναψυχής που κατασκεύασε ο Δήμος Μυτιλήνης στη Δημοτική Ενότητα Γέρας
Νέες παιδικές χαρές σε Μεσαγρό, Πλακάδο και Σκόπελο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στις 21–23 Αυγούστου το τουρνουά μπάσκετ 3x3 στη Μυτιλήνη

Έως τις 19 Αυγούστου οι δηλώσεις συμμετοχής – Οι κατηγορίες και όλα τα στοιχεία της διοργάνωσης
Στις 21–23 Αυγούστου το τουρνουά μπάσκετ 3x3 στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Παραμύθια του Αιγαίου ταξιδεύουν στο Παλαιοχώρι

Η ομάδα «Παραμυθοκαμώματα» παρουσιάζει μια παράσταση αφήγησης και μουσικής για μικρούς και μεγάλους
Παραμύθια του Αιγαίου ταξιδεύουν στο Παλαιοχώρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»

Πρόσωπα, σχολικές διακρίσεις, τοπική ιστορία και αναμνήσεις στις 16 σελίδες της έκδοσης του Συλλόγου των Απανταχού Παφλιωτών
Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»