× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το μοναδικό βοήθημα της κυβέρνησης στα ΤΑΞΙ, ήταν 800 ευρώ τον περασμένο Απρίλη»

Συνέντευξη του προέδρου των ΤΑΞΙ Κώστα Νέστορα στο «Ν». Μιλά για τα νέα δεδομένα στη μετακίνηση, και την απώλεια εισοδήματος το τελευταίο 8μηνο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/11/2020

«Το μοναδικό βοήθημα της κυβέρνησης στα ΤΑΞΙ, ήταν 800 ευρώ τον περασμένο Απρίλη»
' χρόνος ανάγνωσης

Χωρίς την παραμικρή στήριξη από την πολιτεία και με μοναδικό οικονομικό βοήθημα 800 ευρώ που έλαβαν τον περασμένο Απρίλιο στην πρώτη καραντίνα, προσπαθούν να επιβιώσουν και να σταθούν στα πόδια τους, στη δύσκολη αυτή συγκυρία οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των Ταξί.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε  στο «Ν» 99 FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και οδηγών Ταξί Μυτιλήνης, Κώστας Νέστορας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο, ο οποίος όπως τόνισε, έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα μέσα στο 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κίνηση αυτή τη στιγμή, στα ταξί της πόλης μας είναι μειωμένη κατά 80% σε σύγκριση με αντίστοιχη περίοδο, τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς η κατάσταση για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι δραματική, σε σημείο που πολλοί συνάδελφοι θεωρούν ότι δεν έχει κανένα νόημα να εργάζονται και να κατεβαίνουν με το ταξί τους στην πόλη. Υπάρχουν άτομα στο Σύνδεσμό μας, που πάντα είχαν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και τις οφειλές τους και σήμερα χρωστούν χρήματα σε τράπεζες, ταμεία και Εφορία».

Η περίοδος της πρώτης καραντίνας ήταν πολύ πιο δύσκολη. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο η πόλη ήταν έρημη και κυκλοφορούσαν ελάχιστοι συμπολίτες μας. Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη, η κίνηση κάπως πιο αυξημένη και πάλι όμως η μείωση είναι πολύ μεγάλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης του κλάδου των επαγγελματιών ταξί, ο Κ. Νέστορας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μόνη ενίσχυση που πήραν οι ιδιοκτήτες ήταν το πρώτο 800άρι που δόθηκε τον Απρίλιο λίγο πριν το Πάσχα. «Από τότε οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ ως βοήθεια ή ως επιδότηση για να μπορέσουν να επιβιώσουν, όπως πήραν άλλοι κλάδοι και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα μόνα μέτρα στήριξης που ισχύουν για εμάς είναι οι γενικές ελαφρύνσεις και αναβολές πληρωμής των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο δεν μας τα χαρίζουν τα χρήματα αυτά, θα πρέπει και πάλι να καταβάλουμε τις εισφορές μας, απλά με καθυστέρηση μερικών μηνών. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί όμως ότι τον Απρίλη ή το Μάιο θα έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε διπλές εισφορές και φόρους. Τόσο ο Σύνδεσμος της Μυτιλήνης όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει αποστείλει πολλές φορές αιτήματα και επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία με τα αιτήματα στήριξης του κλάδου μας, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η παραμικρή ανταπόκριση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κ. Νέστορας αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα του lockdown για τη  μετακίνηση με ταξί, τα δικαιολογητικά και τα παραστατικά που οφείλουν να έχουν μαζί τους οι επιβάτες. «Το ταξί μπορεί να μετακινήσει μόνο έναν επιβάτη σε κάθε κούρσα. Μοναδική εξαίρεση, μετακίνησης περισσότερων ατόμων είναι όταν υπάρχουν παιδιά ή άτομα με  με Ειδικές Ανάγκες και Προβλήματα Υγείας που χρειάζονται συνοδεία».  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο

Το βράδυ το θερμόμετρο πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου
Λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς

Βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας
Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης

Προσφορά έως 31 Μαρτίου με 120 ευρώ τον μήνα και απεριόριστες επισκέψεις για αύξηση μυϊκής μάζας, μείωση τοπικού πάχους και σύσφιξη της επιδερμίδας
Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού

Ας παρέμβει κάποιος πριν καούν οι λάμπες
Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού
ΧΩΡΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση του Πολυχνίτου

Έργο 427.722,59 ευρώ για αξιοποίηση γεωτρήσεων
Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση του Πολυχνίτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στην «πρώτη γραμμή» του κοινωνικού συσσιτίου

Συμμετείχαν στην προετοιμασία και συσκευασία γευμάτων της Μητρόπολης
Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στην «πρώτη γραμμή» του κοινωνικού συσσιτίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής από τη Βάσω Χοχλάκα

Αυξημένο ενδιαφέρον για την εκλογή συνέδρων, απάντηση σε αιτιάσεις περί αποκλεισμών και κάλεσμα στη βάση του ΠΑΣΟΚ
Μήνυμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής από τη Βάσω Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

Νέα εποχή καθαριότητας στο Πλωμάρι

Με την υπογειοποίηση των κάδων από τον Δήμο Μυτιλήνης ο χώρος αναβαθμίζεται και τα σκουπίδια μένουν εκεί που πρέπει
Νέα εποχή καθαριότητας στο Πλωμάρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ

Ο Συντονιστής Γ. Μήλιος απαντά στον Σταύρο Πολίτη και επισημαίνει ότι η υποψηφιότητα αποσύρθηκε με email προς την ΕΔΕΚΑΠ
Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά

Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και ανάπλαση γειτονιών σε ένα έργο που δίνει φως, ασφάλεια και προοπτική στο κέντρο -Η δημοτική αρχή Χριστόφα σχεδιάζει ενιαία πολιτιστική διαδρομή και μεγάλη ανάπλαση 4.890.000 ευρώ στο ιστορικό κέντρο
Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζουρη μετά από ατυχημα στην είσοδο του αερολιμένα Οδυσσέας Ελύτης
«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης με φόντο τον φετινό βροχερό χειμώνα, μιλά για την κατάσταση στην ύδρευση του νησιού, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις καθώς και τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν
Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή