× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Εργατικό Κέντρο για το «Πολυτεχνείο»

«Επίκαιρα τα συνθήματα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/11/2020

Το Εργατικό Κέντρο για το «Πολυτεχνείο»
Φωτό Αρχείου

Δεν ξεκαθαρίζει ακόμα στην ανακοίνωσή του η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου αν θα προχωρήσει σε συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Π.Ε.Κ. έχει ως εξής:

Η 17η Νοέμβρη είναι φέτος, όπως και κάθε χρόνο, μέρα μνήμης αλλά κυρίως μάχης για την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, είναι μέρα που θα ακουστούν δυνατά τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του λαού μας.

Ειδικά σήμερα, που οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας εντείνονται, με την Τουρκία- σύμμαχο στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ- να αμφισβητεί εδαφικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αυτό είναι το ΝΑΤΟ, που κάθε χρόνο δίνονται εκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς από την χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ανάγκη να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα "Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ", που ενέπνευσε χιλιάδες λαού το Νοέμβρη του 1973.

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους που αιματοκυλίζουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών και που έπειτα τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στη χώρα μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spots, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Όσο και να λυσσάξουν οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους, περί μη εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου λόγω των συνθηκών της καραντίνας, γνωρίζουμε ότι δεν τους ενοχλεί οποιαδήποτε συγκέντρωση ή εκδήλωση προγραμματίσουν τα ταξικά συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα ή φοιτητικοί σύλλογοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδείξαμε και με τις συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάς έξι μήνες πριν, ότι μπορούμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αντιθέτως η Κυβέρνηση είναι που δεν τα ακολουθεί, στριμώχνοντας ασφυκτικά καθημερινά εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυξάνοντας το όριο των μαθητών ανά τάξη στα σχολεία, αφήνοντας ανοχύρωτο το χώρο της Υγείας με τις χιλιάδες ελλείψεις του, και τόσα άλλα.

Το μόνο που τους ενοχλεί, είναι τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας. Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν θα μπουν σε καραντίνα!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι