× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έλεγχοι συγχρηματοδοτούμενων έργων εν μέσω καραντίνας

Ανησυχία των μηχανικών για τις συναντήσεις με τα στελέχη της Επιτροπής τα οποία ήρθαν στο νησί μας από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/11/2020

Έλεγχοι συγχρηματοδοτούμενων έργων εν μέσω καραντίνας
' χρόνος ανάγνωσης

Αίτημα προς τα στελέχη της  Επιτροπή Ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, η οποία επρόκειτο να μεταβεί στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα, για να ελέγξει τα έργα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων απέστειλε η διοίκηση του  Τμήματος  Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για την αναβολή της επόσκεψης αυτή.

Ανησυχία μηχανικών 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ Στράτος Μανωλακέλλης, σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο λόγος που ζητήθηκε η αναβολή της επίσκεψης και των ελέγχων  είναι επειδή υπάρχει αυτή τη στιγμή καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και επιπλέον τα στελέχη της επιτροπής  προέρχονται από περιοχές (Αττική και Θεσσαλονίκη), οι οποίες έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

«Επικοινωνήσαμε με τα στελέχη της Επιτροπής της προηγούμενες ημέρες και μας ανέφεραν ότι προγραμματίζουν επίσκεψη στο νησί μας μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Η είδηση αυτή προκάλεσε αρκετή ανησυχία στους συναδέλφους μηχανικούς που θα έρθουν σε επαφή μαζί τους, καθώς και τα στελέχη των δύο δημοτικών αρχών με δεδομένο ότι είμαστε σε περίοδο καραντίνας και οι επαφές με τρίτα άτομα θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Επιπλέον μεγάλος αριθμός συναδέλφων αυτή την περίοδο εργάζεται από το σπίτι τους με τηλεργασία και το προσωπικό των δήμων είναι πολύ περιορισμένο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συναντήσεις μόνο με αρνητικό τεστ 

Σύμφωνα με πληροφορίες το Τεχνικό Επιμελητήριο μετά την επιστολή που έστειλε στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ), ενημέρωσε και τις δύο δημοτικές αρχές Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για την επίσκεψη, ζητώντας από τους δύο δημάρχους να προφυλάξουν τους εργαζόμενους και να ζητήσουν από τους μηχανικούς της Επιτροπής εφόσον έρθουν στο νησί, να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού των τελευταίων 48 ωρών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν με τη θέση του Τεχνικού Επιμελητηρίου και μάλιστα έστειλαν σχετικό έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ, σήμερα τα στελέχη της Επιτροπής Ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων συναντήθηκαν με δύο υπαλλήλους – τεχνικούς της ΔΕΥΑΛ για έργα που πραγματοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση.

Ξεκίνησαν συναντήσεις με ΔΕΥΑΛ

Η συνάντηση αυτή, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό και ανησυχία σε μεγάλη μερίδα υπαλλήλων της ΔΕΥΑΛ οι οποίοι θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός να  εκτείθενται οι εργαζόμενοι σε κίνδυνο και να πραγματοποιούνται συναντήσεις με άτομα τα οποία έρχονται από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Κανονικά σημειώνεται με νόημα από κύκλους υπαλλήλων, η διοίκηση της εταιρείας  έπρεπε να φροντίσει  οι συναντήσεις αυτές να αναβληθούν και να πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του lockdown και όχι υπό τις επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα