× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έλεγχοι συγχρηματοδοτούμενων έργων εν μέσω καραντίνας

Ανησυχία των μηχανικών για τις συναντήσεις με τα στελέχη της Επιτροπής τα οποία ήρθαν στο νησί μας από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/11/2020

Έλεγχοι συγχρηματοδοτούμενων έργων εν μέσω καραντίνας
' χρόνος ανάγνωσης

Αίτημα προς τα στελέχη της  Επιτροπή Ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, η οποία επρόκειτο να μεταβεί στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα, για να ελέγξει τα έργα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων απέστειλε η διοίκηση του  Τμήματος  Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για την αναβολή της επόσκεψης αυτή.

Ανησυχία μηχανικών 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ Στράτος Μανωλακέλλης, σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο λόγος που ζητήθηκε η αναβολή της επίσκεψης και των ελέγχων  είναι επειδή υπάρχει αυτή τη στιγμή καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και επιπλέον τα στελέχη της επιτροπής  προέρχονται από περιοχές (Αττική και Θεσσαλονίκη), οι οποίες έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

«Επικοινωνήσαμε με τα στελέχη της Επιτροπής της προηγούμενες ημέρες και μας ανέφεραν ότι προγραμματίζουν επίσκεψη στο νησί μας μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Η είδηση αυτή προκάλεσε αρκετή ανησυχία στους συναδέλφους μηχανικούς που θα έρθουν σε επαφή μαζί τους, καθώς και τα στελέχη των δύο δημοτικών αρχών με δεδομένο ότι είμαστε σε περίοδο καραντίνας και οι επαφές με τρίτα άτομα θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Επιπλέον μεγάλος αριθμός συναδέλφων αυτή την περίοδο εργάζεται από το σπίτι τους με τηλεργασία και το προσωπικό των δήμων είναι πολύ περιορισμένο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συναντήσεις μόνο με αρνητικό τεστ 

Σύμφωνα με πληροφορίες το Τεχνικό Επιμελητήριο μετά την επιστολή που έστειλε στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ), ενημέρωσε και τις δύο δημοτικές αρχές Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για την επίσκεψη, ζητώντας από τους δύο δημάρχους να προφυλάξουν τους εργαζόμενους και να ζητήσουν από τους μηχανικούς της Επιτροπής εφόσον έρθουν στο νησί, να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού των τελευταίων 48 ωρών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν με τη θέση του Τεχνικού Επιμελητηρίου και μάλιστα έστειλαν σχετικό έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ, σήμερα τα στελέχη της Επιτροπής Ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων συναντήθηκαν με δύο υπαλλήλους – τεχνικούς της ΔΕΥΑΛ για έργα που πραγματοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση.

Ξεκίνησαν συναντήσεις με ΔΕΥΑΛ

Η συνάντηση αυτή, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό και ανησυχία σε μεγάλη μερίδα υπαλλήλων της ΔΕΥΑΛ οι οποίοι θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός να  εκτείθενται οι εργαζόμενοι σε κίνδυνο και να πραγματοποιούνται συναντήσεις με άτομα τα οποία έρχονται από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Κανονικά σημειώνεται με νόημα από κύκλους υπαλλήλων, η διοίκηση της εταιρείας  έπρεπε να φροντίσει  οι συναντήσεις αυτές να αναβληθούν και να πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του lockdown και όχι υπό τις επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Σφοδρή καταγγελία του ιστορικού στελέχους του κόμματος Σταύρου Πολίτη για αδιαφάνεια, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής