× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου

«Αλίμονο στη κοινωνία που λειτουργεί με τον φόβο και τον έλεγχο της αστυνομίας, μη επενδύοντας στη γνώση και στη μόρφωση».

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2020

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου

Τα ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Λέσβου θέτει επί τάπητος σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου» και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Συκάς, Σταύρος Βαξεβάνης, Γιώργος Σαλταμάρας, Αντώνης Πανταχός, Θέμης Κλομιδιώτης και Χαράλαμπος Μαργαρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι αντί να στέλνει διάφορα έγγραφα στα σχολεία η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εκπαίδευσης Δυτικής Λέσβου θα  έπρεπε να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα όπως:

- να καλύπτει πλήρως όλα τις λειτουργικές ανάγκες ώστε οι δάσκαλοι απρόσκοπτα να ασχολούνται με την ουσιαστική μόρφωση των μαθητών.

-να διατηρεί τα σχολεία καθαρά και να αγωνίζεται με τον δήμο για προσλήψεις και μονιμοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

να απαιτεί μαζί με το δήμο να γίνουν όλοι οι προβλεπόμενοι αντισεισμικοί έλεγχοι για τα σχολεία μας.

- να απαιτεί χρηματοδοτήσεις και συνεργασία με το δήμο, να γίνουν εργασία συντήρησης των κτιρίων και καινούρια όπου απαιτούνται.

«Και όχι, συνεχίζει η Λαϊκή Συσπείρωση στην ανακοίνωσή της,  να ανέχεται οι μαθητές να στεγάζονται σε κοντέινερ και λυόμενα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι διανύουμε τον 4ο χρόνο από τη σεισμό της 12ης Ιουνίου του 2017 και οι μαθητές της Βρίσας κάνουν μάθημα σε λυόμενα, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα προοπτική για το χτίσιμο του σχολείου που γκρεμίστηκε με το σεισμό. Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Πολιχνιτού στεγάζονται σε κοντέινερ που απλώς έχουν 2 παράθυρα και μία πόρτα. Τα προαναφερθέντα θεωρούνται σχολικές αίθουσες και η κυβέρνηση σε αυτές τις αίθουσες απαιτεί να τηρηθούν όλα τα μέτρα για τη πανδημία. Μήπως πρόεδρε για αυτά θα μπορούσε τη λύση να τη δώσει η αστυνομία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ και τέσσερα χρόνια ακούμε μεγάλα ποσά για την επισκευή του κτιρίου, γνωστής αρχιτεκτονικής αξίας, αλλά ακόμη δεν έχει εγκριθεί ούτε η μελέτη στατικότητας. Είναι δεδομένο ότι το νερό της βροχής μέσα που εισέρχεται λόγω της ζημιάς που έπαθε η στέγη, θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στο κτίριο.

Μήπως σε πρώτο στάδιο θα υπήρχε η δυνατότητα να γίνει απόσπασμα μελέτης για την αποκατάσταση τουλάχιστον της στέγης και να περιοριστούν έτσι οι χρονικές φθορές; Με αυτά και άλλα πολλά που αφορούν τη σωστή λειτουργία των σχολείων θα έπρεπε να ασχολείται η σχολική επιτροπή, και κατ επέκταση η Δημοτική Αρχή, και όχι να καλεί την αστυνομία για ελέγχους σε μαθητές, γονιούς και δασκάλους».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ