× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ζωντανές επιδείξεις ζαχαροπλαστικής στο αναψυκτήριο του Πάρκου Αγίας Ειρήνης»

Θετική ενέργεια και άνεμο αισιοδοξίας από την όμορφη Αγιάσο, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, έφερε η Δήμητρα Σουσαμλή εκπρόσωπος της γνωστής επιχείρησης, μέσα από συνέντευξή της στο «Ν»

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/11/2020

«Ζωντανές επιδείξεις ζαχαροπλαστικής στο αναψυκτήριο του Πάρκου Αγίας Ειρήνης»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Αέρας ανανέωσης και αναβάθμισης, φυσά στο κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης το οποίο προσφάτως μισθώθηκε από την ΑΔΕΛ στην οικογένεια Σουσαμλή γνωστή για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο χώρο των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων και γλυκών του νησιού μας.

Μιλώντας στο «Ν» 99FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι»  η υπεύθυνη των καταστημάτων της οικογένειας Σουσαμλή, Δήμητρα Σουσαμλή  αναφέρθηκε τόσο στο νέο επιχειρηματικό άνοιγμα στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, όσο και στον προσωπικό της αγώνα από μικρή ηλικία όταν ανέλαβε μαζί με τον αδελφό της τον παραδοσιακό φούρνο του πατέρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε η οικογενειακή παράδοση στα αρτοσκευάσματα ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια όταν ο πατέρας της αγόρασε ένα μικρό τούρκικο πέτρινο φούρνο στην Αγιάσο από ένα Μικρασιάτη μάστορα του ψωμιού. «Ήταν  η εποχή που το χωριό είχε εννέα φούρνους συνολικά και όλοι έφτιαχναν παραδοσιακό ψωμί και παξιμάδια. Ο φούρνος της οικογένειάς μου έγινε γνωστός για τα εφτάζυμα παξιμάδια, με συνταγή που κληρονομήσαμε από τον παλιό ιδιοκτήτη του φούρνου»

Σε πολύ μικρή ηλικία η  Δήμητρα Σουσαμλή ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τον αδελφό της, και λίγα χρόνια αργότερα χάρη στις άοκνες προσπάθειές τους, κατάφεραν να ανοίξουν το μεγάλο γνωστό φούρνο στο κέντρο της Αγιάσου απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας. Ακολούθησαν τρεις ακόμη επιτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες και συγκεκριμένα δύο πρατήρια άρτου σε Αγιάσου και Ίππειος και ένα καφέ – πρατήριο στο γραφικό λιμανάκι του Ντιπίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στα καταστήματά μας βρίσκει κανείς παραδοσιακά σπάνια προϊόντα της Αγιάσου όπως η βασιλόπιτα που φτιάχνεται με μοναδικό τρόπο, τα αγιασώτικα αμυγδαλωτά, η μπακλαβούδες, η πλατσέντα κ.α. φυσικά διαθέτουμε και μεγάλη ποικιλία από γευστικά αρτοσκευάσματα, χωριάτικο ψωμί, παξιμάδια, τσουρέκι κ.λπ»

Αναφερόμενη η Δημ. Σουσαμλή στη νέα επιχειρηματική προσπάθεια της οικογένειας στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης και στο αναψυκτήριο – καφέ που μίσθωσε μέσω της ΑΔΕΛ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο χώρο ο οποίος με την κατάλληλη αξιοποίηση θα μεταμορφωθεί σε στολίδι για την πόλη μας και πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

«Στα σχέδια μας, είναι να αναδείξουμε τον υπέροχο αυτό χώρο σε κέντρο ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Θα λειτουργεί ως πρατήριο άρτου και γλυκών, ως καφετέρια για μικρούς και μεγάλους ενώ σε επιλεγμένους χώρους του καταστήματος θα γίνεται επίδειξη ζαχαροπλαστικής. Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες μας θα μπορούν να δούνε από κοντά πως φτιάχνονται γνωστές παραδοσιακές συνταγές γλυκών και αρτοσκευασμάτων του φούρνου μας. Θα δείξουμε ζωντανά στον κόσμο τα φημισμένα γλυκά ταψιού, τα παραδοσιακά σιροπιαστά της Αγιάσου και τα υπέροχα μυρωδάτα ζυμάρια. Θα είναι δηλαδή σαν ένα μάθημα ζαχαροπλαστικής σε πραγματικές συνθήκες εργαστηρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κατάστημα της Αγίας Ειρήνης αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του καινούργιου χρόνου, μετά την ομαλοποίηση της σημερινής κατάστασης. Όπως αναφέρει  η Δήμητρα Σουσαμλή, σήμερα οι συνθήκες για τις νέες ειδικά επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν πίσω τους την ασφάλεια και τα οικονομικά αποθέματα των προηγούμενων ετών είναι πολύ δύσκολες. «Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα του τόπου μας. Στην Αγιάσο, η διαφορά ήταν ιδιαίτερα αισθητή τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά το Δεκαπενταύγουστο. Για πρώτη φορά στα χρονικά τα περισσότερα καταστήματα του χωριού ανήμερα της Παναγίας έμειναν κλειστά. Αυτό και μόνο το γεγονός σημαίνει πολλά για τη μικρή οικονομία της περιοχής».   

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η «Συνύπαρξη» για τις μεταφορές προσφύγων ‑ μεταναστών στη Λέσβο

Σε 1.319 ανέρχονται οι αιτούντες άσυλο που μεταφέρθηκαν από την Κρήτη, σύμφωνα με την Κίνηση, η οποία ζητά ουσιαστικές παρεμβάσεις και αξιοπρεπή κάλυψη των αναγκών τους
Η «Συνύπαρξη» για τις μεταφορές προσφύγων ‑ μεταναστών στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ελαιόλαδο και ελιές στο καθημερινό τραπέζι είναι ζήτημα υγείας

Η 4Ε αναδεικνύει τη διατροφική αξία τους και συνδέει την αύξηση της κατανάλωσης με τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και την βελτίωση της υγείας
Ελαιόλαδο και ελιές στο καθημερινό τραπέζι είναι ζήτημα υγείας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής

Δωρεάν δράσεις ορνιθοπαρατήρησης στις 9 και 10 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους, με εξοπλισμό και καθοδήγηση από ειδικευμένα στελέχη
Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έως τις 30 Οκτωβρίου η εξόφληση της εισφοράς του ΕΛΓΑ για το 2025

Η εμπρόθεσμη πληρωμή αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή των αποζημιώσεων από τον Οργανισμό
Έως τις 30 Οκτωβρίου η εξόφληση της εισφοράς του ΕΛΓΑ για το 2025
ΑΓΡΟΤΕΣ

Επικαλείται στοιχεία, προειδοποιεί για προσφυγές, αλλά δεν ανοίγει τα χαρτιά του

Ο Στρατής Τσομπανέλλης απαντά στον Φορέα Πρωτογενούς και παραπέμπει στα αρχεία των υπηρεσιών για τους ελέγχους στην εκτροφή του — Καταγγέλλει «σπίλωση», χωρίς να συνοδεύει την απάντησή του με τα σχετικά έγγραφα
Επικαλείται στοιχεία, προειδοποιεί για προσφυγές, αλλά δεν ανοίγει τα χαρτιά του
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αρνητικά και τα 42 νέα δείγματα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο

Συνεχίζεται η επιτήρηση και η επιδημιολογική διερεύνηση από τα ειδικά κλιμάκια
Αρνητικά και τα 42 νέα δείγματα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;

Ο Παλλεσβιακός Φορέας ζητά ημερομηνίες και έγγραφα για την εφαρμογή των ελέγχων στον πρώην Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας — Οι παραγωγοί δικαιούνται καθαρές απαντήσεις και η παραίτηση δεν σβήνει την υποχρέωση λογοδοσίας
Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;
ΕΡΓΑΣΙΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό

Το Συνδικάτο Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου καταγγέλλει την υπόθεση εργαζόμενης και απαντά στις δηλώσεις της Ελεονώρας Μελέτη για την «πίεση» που δέχονται οι εργοδότες.
Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Το γάλα ανεβαίνει, οι συνεταιρισμοί της Λέσβου τι θα κάνουν;

Μπροστά σε κρίσιμη επιλογή οι συνεταιρισμοί και οι κτηνοτρόφοι του νησιού, την ώρα που οι συμφωνίες σε Χαλκιδική και Ελασσόνα φθάνουν στα 1,85–1,90 ευρώ το κιλό για το πρόβειο
Το γάλα ανεβαίνει, οι συνεταιρισμοί της Λέσβου τι θα κάνουν;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πριν φύγουν από τη Λέσβο, έκλεισαν διακοπές για το 2027

Προκρατήσεις έως και στο 35% της δυναμικότητας σε ορισμένα ξενοδοχεία - Ο Βασίλης Βογιατζής μιλά στο «Ν» για τα ενθαρρυντικά μηνύματα της επόμενης σεζόν -– Στα θετικά μηνύματα ο σχεδιασμός νέας πτήσης από το Λονδίνο τον Απρίλιο
Πριν φύγουν από τη Λέσβο, έκλεισαν διακοπές για το 2027
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στο παλαιό ΚΥΤ Μόριας

Εσπερινός την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και Θεία Λειτουργία την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου
Εορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στο παλαιό ΚΥΤ Μόριας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέες οδηγίες εξόδου από τον λαβύρινθο του ΟΣΔΕ του 2026

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε νέες διευκρινίσεις για τους φορείς υποβολής αιτήσεων, με θέματα από τα δικαιολογητικά και τα κτηνοτροφικά μητρώα έως τους ελέγχους και τις κυρώσεις
Νέες οδηγίες εξόδου από τον λαβύρινθο του ΟΣΔΕ του 2026