× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έγκλημα και τιμωρία;

Αύριο στη Χίο εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονικής και ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος του εργαζομένου έξω από το σούπερ μάρκετ LIDL. Η υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη δυο φορές

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/11/2020

Έγκλημα και τιμωρία;
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Εκδικάζεται αύριο Παρασκευή στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο της Χίου η επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός στις 8 Δεκεμβρίου του 2018 του 47χρονου σήμερα Εαμάν Ουντίν από 29χρονο τότε, κάτοικο Αγιάσου.

Ο Εαμάν Ουντίν καταγωγής Μπαγκλαντές, είναι γνωστός νόμιμος μετανάστης στη Λέσβο εδώ και πολλά χρόνια. Εργαζόμενος στον εξωτερικό χώρο του σούπερ μάρκετ LIDL όπου συγκεντρώνει τα καροτσάκια των πελατών και γενικότερα επιμελείται το χώρο, ζήτησε στο πλαίσιο της δουλειάς του από πελάτη να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση από ΑΜΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε ο 29χρονος ο οποίος εξέλαβε την παρατήρηση ως προσβολή ισχυριζόμενος μάλιστα ότι προσέβαλε την συνοδό του (!!!) βγήκε από το αυτοκίνητο του και επιτέθηκε στον Ουντίν καθυβρίζοντας τον και τραυματίζοντας τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητό του.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τραυματία ο οποίος από περαστικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εισήχθη, χειρουργήθηκε για την ανάταξη καταγμάτων και νοσηλεύθηκε. Έμεινε δε εκτός εργασίας επί μεγάλο διάστημα. Ο δράστης είχε συλληφθεί αφού εντοπίστηκε από τις κάμερες του καταστήματος. Είχε δε αφεθεί ελεύθερος από τον Εισαγγελέα με περιοριστικούς όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δράστης της επίθεσης κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η εκδίκαση της υπόθεσης δε, έχει αναβληθεί ήδη δυο φορές.

Στήριξη
Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: «Μηδενική Ανοχή», με ανακοίνωση της εκφράζει την συμπαράσταση της απαιτώντας την καταδίκη του κατηγορουμένου και καλεί όποιον ενδιαφέρεται να συνδράμει το θύμα της επίθεσης, δημοσιεύοντας στην σελίδα της στο Facebook και τραπεζικό λογαριασμό, για την αντιμετώπιση των δικαστικών δαπανών του θύματος.

Όπως αναφέρεται, «για το δικαστήριο αυτό ο Εαμάν χρειάζεται τη βοήθειά μας. Πως μπορούμε να βοηθήσουμε: Καταθέτοντας ό,τι ποσό μπορούμε στον παρακάτω λογαριασμό προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της διαδικασίας και την νομικής υποστήριξης του Εαμάν. ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΒΑΝ GR7401108410000084174258990 ΑΡΙΘΜΟΣ 841/742589-90».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός
Ο 47χρονος σήμερα Εαμάν Ουντίν, θύμα της ρατσιστικής σε βάρος του βίας, είναι ένας ιδιαίτερα συμπαθής άνθρωπος που εργάζεται ακόμα και σήμερα στο χώρο έξω από το μεγάλο σούπερ μάρκετ εδώ και περισσότερα από επτά χρόνια. Μαζεύοντας τα καροτσάκια των πελατών έναντι λίγων νομισμάτων και επιμελούμενος γενικότερα την ευταξία στο χώρο. Με τα χρήματα που κερδίζει ζουν τα επτά του παιδιά κι η σύζυγος του πίσω στην πατρίδα του, το Μπαγκλαντές.
Εργατικός συνηθίζει ακόμα να πουλά στους μεγαλύτερους και να χαρίζει σε μικρά παιδιά σημαίες κατά τη διάρκεια των εθνικών επετείων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν είχε περιγράψει τα γεγονότα. Όπως είχε πει, ο δράστης της σε βάρος του επίθεσης «ήθελε να με σκοτώσει». Όπως λέει, με ένα λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο τού επιτέθηκε βρίζοντας τον, σήκωσε δε το λοστό προσπαθώντας να τον χτυπήσει στο κεφάλι. «Σήκωσα το χέρι μου και το έβαλα στο κεφάλι για να προστατευτώ και έτσι με χτύπησε και μου έσπασε το χέρι» λέει.
Ο Εαμάν Ουντίν περιέγραψε το τι έγινε στο χώρο της στάθμευσης του σούπερ μάρκετ. Ήταν αργά το απόγευμα, η κίνηση είχε μειωθεί κατά πολύ και σχεδίαζε σε μισή ώρα να φύγει για το σπίτι του στον προσφυγικό (από την καταστροφή του 1922) Συνοικισμό όπου και διαμένει. «Καθόμουν και κάπνιζα και ένα αυτοκίνητο ήρθε και πάρκαρε στο χώρο των αναπήρων πλάι στα καροτσάκια για τους πελάτες όπου καθόμουνα. Του είπα ότι όλο το παρκινγκ είναι άδειο. Ας τον αφήσει αυτόν το χώρο ελεύθερο. Χωρίς δεύτερη κουβέντα βγήκε και μου επιτέθηκε βρίζοντας με. «Τι γυρεύεις εδώ ρε; Εδώ είναι η δική μου πατρίδα. Ποιος σου είπε να έρθεις ρε λαθρομετανάστη, κ.ά.».

Ο Εαμάν Ουντίν αναφέρει και άλλες υβριστικές λέξεις που χρησιμοποίησε αυτός που του επιτέθηκε. «Δεν έδωσα σημασία, κάποιοι μάλιστα πελάτες μου είπαν "άστον μη κάνεις τίποτα". Ξαφνικά τον είδα μπροστά μου με το λοστό. Προσπάθησε να με χτυπήσει στο κορμί αλλά δεν τα κατάφερε. Κάποια στιγμή γλίστρησα, έπεσα και ήρθε από πάνω μου. Σήκωσε το λοστό να με χτυπήσει στο κεφάλι συνεχίζοντας να με βρίζει. Σήκωσα το χέρι μου και έτσι με χτύπησε. Με παράτησε πεσμένο κάτω, μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κινητοποίηση για την ένταξη όλων των επαγγελματιών υγείας στα ΒΑΕ

Στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Ιουνίου με τη στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
Κινητοποίηση για την ένταξη όλων των επαγγελματιών υγείας στα ΒΑΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καθημερινά δρομολόγια στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου μέσα από περιήγηση με σκάφος γυάλινου πυθμένα και επίσκεψη στη Νησιώπη, από την Τετάρτη 10 Ιουνίου
Καθημερινά δρομολόγια στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνια πρωτιά για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Το ηχητικό έργο «Ψίθυροι της Αιολίδας» κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον μαθητικό διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, αναδεικνύοντας τη λεσβιακή ντοπιολαλιά και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού
Πανελλήνια πρωτιά για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

11 οδηγοί και συνεπιβάτες χωρίς κράνος στη Λέσβο μέσα σε μία εβδομάδα

501 έλεγχοι της Τροχαίας στο νησί και συνολικά 2.317 σε όλο το Βορειοανατολικό Αιγαίο στο πλαίσιο της εκστρατείας μηδενικής ανοχής
11 οδηγοί και συνεπιβάτες χωρίς κράνος στη Λέσβο μέσα σε μία εβδομάδα
ΥΓΕΙΑ

Κάλεσμα ζωής για εθελοντική αιμοδοσία στο Ίππειος

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ευρύτερης Περιοχής Ευεργέτουλα διοργανώνει αιμοδοσία το Σάββατο 13 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Ιππείου
Κάλεσμα ζωής για εθελοντική αιμοδοσία στο Ίππειος
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν θα γίνουμε κολίγοι τον 21ο αιώνα»

Σε υψηλούς τόνους η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, που αποδίδει ευθύνες σε κυβέρνηση και Περιφέρεια για τις επιπτώσεις της επιζωοτίας στο νησί.
«Δεν θα γίνουμε κολίγοι τον 21ο αιώνα»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το 10ο Lesvos Enduro MTB στον Όλυμπο της Λέσβου

Η Αγιάσος φιλοξενεί τον πρώτο σταθμό του διεθνούς Get2Gether Enduro MTB Festival 2026, προσελκύοντας αθλητές από τέσσερεις χώρες
Αντίστροφη μέτρηση για το 10ο Lesvos Enduro MTB στον Όλυμπο της Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Πάρτε πίσω την εγκύκλιο για το πολλαπλό βιβλίο»

Το μήνυμα της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Υπουργείο Παιδείας -Η ανακοινωση της παράταξης κάνει λόγο για αντιεπιστημονικές διαδικασίες, ασφυκτική πίεση στα σχολεία και υποβάθμιση του παιδαγωγικού έργου
«Πάρτε πίσω την εγκύκλιο για το πολλαπλό βιβλίο»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχαριστίες του Σκακιστικού Ομίλου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο

Αναγνώριση της συμβολής της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών στη φιλοξενία μαθημάτων και τουρνουά σκακιού
Ευχαριστίες του Σκακιστικού Ομίλου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τους απόστρατους του Σώματος

Παρουσία αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο
Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τους απόστρατους του Σώματος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η ελπίδα βγήκε στους δρόμους της Μυτιλήνης

Με σύνθημα «Τρέξτε πιο γρήγορα από τον καρκίνο» δεκάδες πολίτες περπάτησαν και έτρεξαν για όσους παλεύουν, για όσους νίκησαν και για όσους δεν ξεχάστηκαν ποτέ
Όταν η ελπίδα βγήκε στους δρόμους της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα Οικολογικά Σχολεία έστειλαν μήνυμα για το περιβάλλον

Μαθητές από τη Λέσβο και τη Χίο συμμετείχαν σε δράσεις ανακύκλωσης, καθαρισμούς ακτών, δενδροφυτεύσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Τα Οικολογικά Σχολεία έστειλαν μήνυμα για το περιβάλλον