× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έτσι δηλητηριάζουν την κοινωνία

Με φωτογραφία από τον περασμένο Φεβρουάριο περί προσφύγων χωρίς μάσκα στην αγορά, ακροδεξιά και παραδημοσιογραφικές ιστοσελίδες στη Λέσβο ψευδολογούν και τρομοκρατούν-του ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Δημοσίευση 4/11/2020

Έτσι δηλητηριάζουν την κοινωνία
Η φωτογραφία του περασμένου Φεβρουαρίου που δημοσίευσαν ως φωτογραφία της Δευτέρας

Δυο παραδημοσιογραφικές ιστοσελίδες της Λέσβου δημοσίευσαν προχθές Δευτέρα «ρεπορτάζ» σύμφωνα με το οποίο η αγορά της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ο χώρος μπροστά σε επιχείρηση παραλαβής και αποστολής χρημάτων σε άλλες χώρες, ήταν γεμάτος από συνωστιζόμενους χωρίς μάσκα δεκάδες μετανάστες. Το γεγονός «αποδείκνυε και σχετική φωτογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια φωτογραφία δημοσίευσε στο διαδίκτυο ¨την ίδια μέρα και η γνωστή ακροδεξιά παράταξη της Μυτιλήνης «Ελεύθεροι Πολίτες» στην οποία έχουν βρει στέγη πολλά από τα «ορφανά» στο νησί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Αυτοί δημοσιοποίησαν την ίδια φωτογραφία «αποκαλύπτοντας» μάλιστα ότι μετά από ανάληψη των 70 ευρώ από τα ΑΤΜ των τραπεζών οι αιτούντες άσυλο… έσπευσαν να στείλουν τα χρήματα αυτά ως εμβάσματα στις ψώρες τους.  «ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ... ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ......» έγραψαν (η μεγαλογράμματος γραφή, η σύνταξη και η ορθογραφία είναι των «Ελευθέρων Πολιτών»).

Επειδή όμως τα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα που φορούσαν οι πραγματικά συνωστισμένοι αυτούντες άσυλο έξω από επιχείρηση παραλαβής και αποστολής χρημάτων σε άλλες χώρες έλεγαν πως πιθανά να ήταν μια ακόμα από τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται με σκοπό το διχασμό της τοπικής κοινωνίας σπεύσαμε και φωτογραφίσαμε το χώρο χθες το πρωί.

Όπως αποδεικνύεται, τόσο οι παραδημοσιογραφικές ιστοσελίδες όσο και η ακροδεξιά παράταξη της Μυτιλήνης συνειδητά προέβησαν στη μετάδοση ψευδούς είδησης. Που μάλιστα στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ακόμα ιστοσελίδες και όχι μόνο στη Λέσβο, δηλαδή η ψεύτικη είδηση διασπάρθηκε επιφέροντας ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλήθεια στη χθεσινή φωτογραφία

Το συνειδητά ψευδές της διασποράς της είδησης αποδεικνύεται από τη δεύτερη χθεσινή φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Από την επιγραφή αλλά και την εξωτερική επίπλωση στο γειτονικό μαγαζί που υπάρχουν σήμερα, όσο και από πινακίδα γειτονικού καταστήματος ειδών δώρων. Η διακόσμηση του παραπέμπει στον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Η δημοσιευμένη δηλαδή φωτογραφία είναι προ 10 μηνών στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Και ακροδεξιοί και διακινητές ψευδών ειδήσεων. Οι δε ιδιοκτήτες και διαχειριστές των παραδημοσιογραφικών ιστοσελίδων συνειδητοί διακινητές ψευδών ειδήσεων. Σε βάρος της κοινωνικής συνοχής, των θεσμών και της Δημοκρατίας διχάζουν την τοπική κοινωνία ψευδολογώντας ασύστολα για κάποια κλικ. Δηλαδή κάποιες δεκάρες στους λογαριασμούς τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ