× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κορονοϊο …. «πατριωτισμός»

Εν μέσω πανδημίας, ομάδα δικυκλιστών επέμεναν να κάνουν «μοτοπαρέλαση» (!!!) παρά την απαγόρευση. «Κρυφτούλι» επί δυο ώρες στα στενά και τους δρόμους! Διαφωνεί η Περιφερειακή αρχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/10/2020

Κορονοϊο …. «πατριωτισμός»

Άνω κάτω έγινε το κέντρο της Μυτιλήνης για μια ακόμα φορά από τους γνωστούς άγνωστους που θεωρούν ότι «τιμάν την πατρίδα» κάνοντας…. ότι θέλουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη φορά με την πανδημία του κορονοϊού παρούσα και παρά τις εντολές να γίνουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα προς τιμής της 28ης Οκτωβρίου και τίποτα άλλο πέραν αυτών, οι παραπάνω θεώρησαν ότι πρέπει να πραγματοποιήσουν και στη Μυτιλήνη… παρέλαση με αυτοκίνητα και μηχανάκια! Στα πλαίσια των όσων διαδικτυακά διακινήθηκαν από συγκεκριμένα πανελλαδικά ακροδεξιά – παρακρατικά κέντρα.

Η πορεία σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σε τοπικό επίπεδο μέσω της σελίδας της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες», θα ξεκινούσε στις 11 το πρωί από το παρκινγκ στο λιμάνι. Από νωρίς το πρωί όμως οι Αστυνομικές αρχές απέκλεισαν το χώρο. Ενώ στη συνέχεια με κλούβα των ΜΑΤ δημιουργήθηκε φραγμός τόσο στο Τελωνείο όσο και πριν το άγαλμα της ελευθερίας μη επιτρέποντας ούτε πεζοί να φτάσουν κάποιοι εκεί.

Από εκείνη την ώρα άρχισε ένας απίστευτος «κλεφτοπόλεμος» δικυκλιστών κυρίως αλλά και αυτοκινητιστών και Αστυνομίας οι οποίοι προσπαθούσαν μέσα από τα στενά δρομάκια να φτάσουν στην προκυμαία για…. να παρελάσουν! Η Αστυνομία με τη σειρά της για να τους αντιμετωπίσει έκανε φραγμούς σε διάφορα σημεία αποτρέποντας στην πλειοψηφία τους να φτάσουν στην Προκυμαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η όλη κατάσταση προκάλεσε μια χωρίς προηγούμενο ταλαιπωρία στη ζωή της πόλης και έληξε αργά το μεσημέρι με ολιγάριθμη ομάδα να φτάνει με την ανοχή της Αστυνομίας στην Πλατεία Σαπφούς. Εκεί έψαλαν τον εθνικό ύμνο και…. διαλύθηκαν ησύχως!

Σύμφωνα με πληροφορίες από βίντεο και φωτογραφίες που οι ίδιοι οι συμμετέχοντες ανήρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

 Η Περιφέρεια διαφωνεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Περιφερειακή  Αρχή Βορείου  Αιγαίου  με ανακοίνωση της πριν λίγο εκφράζει την αντίθεση της στην πρακτική της Αστυνομίας. Όπως τονίζεται «αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν  πολίτες της Λέσβου κατά την διάρκεια ειρηνικής εκδηλώσεως στην Προκυμαία Μυτιλήνης.  Σε αυτή την δύσκολη περίοδο οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία, ωστόσο κανέναν δεν τιμά να  υπάρχουν « στιγμές  έντασης» την σημερινή επετειακή ημέρα στην οποία εορτάζεται η Εθνική Ανάταση της 28ης Οκτωβρίου 1940 όπου η ενότητα, η περηφάνια και η απόδοση  τιμών στους πεσόντες προγόνους μας πρέπει να κυριαρχούν».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι