× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αναπτυξιακό όραμα για τη Λέσβο και καινοτομία ….σηκώνει συζήτηση»

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ποιο είναι το Αναπτυξιακό Όραμα για τη Λέσβο;» πραγματοποιεί την Πέμπτη το βράδυ το Αιγαιακό Δίκτυο καινοτομίας, με προσκεκλημένους περιφερειακούς συμβούλους και επιχειρηματίες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/10/2020

«Αναπτυξιακό όραμα για τη Λέσβο και καινοτομία ….σηκώνει συζήτηση»

Το αναπτυξιακό όραμα για τη Λέσβο και τρόπους άρσης του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η αναπτυξιακή πορεία του νησιού  μας τα τελευταία χρόνια, αναζητά την Πέμπτη το βράδυ το Αιγαιακό Δίκτυο Καινοτομίας το οποίο διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή περιφερειακών συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και ειδικότερα ο Παν. Χριστόφας, ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, Ο Ν. Μανάβης και ο Γ. Σπιλάνης. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, το στέλεχος επιχείρησης πληροφορικής  Στράτος Καλογρίδης και εκπρόσωπος ΚΟΙΝΣΕΠ Μιχάλης Μαρμάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση  του Αιγαιακού Δικτύου «η περίοδος που διανύουμε σηματοδοτείται από την πανδημία του κορωνοϊού, το μεταναστευτικό και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Προς ποιά κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε λοιπόν τα επόμενα χρόνια ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις επιπτώσεις όλων αυτών στην τοπική οικονομία»;

 Υπάρχει ενδιαφέρον

Αναφερόμενος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» στο ζήτημα της ανάπτυξης και της καινοτομίας στο νησί της Λέσβου ο εκπρόσωπος του Αιγαιακού Δικτύου Καινοτομίας Δημήτρης Πρωτούλης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού μέσα από ξεχωριστές δράσεις και ιδέες οι οποίες ως βάση έχουν την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Λέσβο, σημείωσε ο Δ. Πρωτούλης, έχουμε ανθρώπους που καινοτομούν επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στην παραγωγή βιολογικών τυροκομικών προϊόντων, στην παραγωγή πολιτιστικού έργου ακόμη και στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων με μοντέρνες συσκευασίες και γεύσεις. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να βγούνε μπροστά και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση στην κοινωνία του νησιού.

Σενάρια και προτάσεις 

Αναφερόμενος στα σενάρια και στις προτάσεις για την ανάπτυξη στη Λέσβο, ο Δ. Πρωτούλης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν δύο κυρίαρχα σενάρια για αυτό. Το πρώτο όπως ανέφερε προτείνει την ανάπτυξη της Λέσβου μέσα από ήπιες μορφές δράσεων οι οποίες θα βασίζονται στον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον και το δεύτερο σενάριο προτείνει μια πιο επιθετική μορφή ανάπτυξης η οποία θα βασίζεται στα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνονιστείτε διαδικτυακά 

Όλα αυτά τα διλήμματα και τα ζητήματα αναμένεται να τεθούν στη διαδικτυακή συζήτηση – εκδήλωση την Πέμπτη το βράδυ και οι προσκεκλημένοι σε αυτοί θα κληθούν να τοποθετηθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Για την παρακολούθηση της συζήτησης θα δημοσιοποιηθεί εγκαίρως το link σύνδεσης με τη διαδικτυακή πλατφόρμα, στη σελίδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.facebook.com/aegeaninnovation

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης