× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκινά την Πέμπτη η διάθεση Πετρελαίου Θέρμανσης

Από 85 έως 88 λεπτά το λίτρο προβλέπεται η τιμή εκκίνησης για τα πρατήρια της Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/10/2020

Ξεκινά την Πέμπτη η διάθεση Πετρελαίου Θέρμανσης
' χρόνος ανάγνωσης

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει φέτος η αγορά του  πετρελαίου θέρμανσης η οποία κάθε χρόνο ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων καυσίμων στο νησί μας και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, η τιμή εκκίνηση θα είναι πολύ κοντά στα περσινά χαμηλά επίπεδα του Απριλίου – Μαΐου δηλαδή 85 έως 88 λεπτά το λίτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των πρατηριούχων Λέσβου Δημήτρης Βελετάκης, το πρώτο διάστημα μετά το άνοιγμα της αγοράς δεν προβλέπεται  ενδιαφέρον από τους καταναλωτές και αυξημένη κίνηση παραγγελιών κυρίως λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν καθώς και επειδή στο τέλος της προηγούμενης  περιόδου εκατοντάδες συμπολίτες μας, έσπευσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης εκμεταλλευόμενοι τις καλές τιμές.

Χαμηλότερα από πέρυσι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η γενικότερη τάση της τιμής σημειώνει ο Δ. Βελετάκης, εκτιμούμε ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του Μαΐου όπου άγγιξε τα 85 με 87 λεπτά το λίτρο. Η τιμή αυτή θεωρείται σχετικά χαμηλή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που η αγορά ξεκινούσε τη διάθεση πετρελαίου με τιμές που ξεπερνούσαν κατά πολύ το ένα ευρώ.

Μειωμένο ενδιαφέρον

Εκτιμούμε γενικότερα ότι η αγορά τις πρώτες εβδομάδες λόγω καλοκαιρίας θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές γέμισαν τα ντεπόζιτα τους την άνοιξη σπεύδοντας να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές της περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα πετρέλαιο θέρμανσης σε μικρές αρχικά ποσότητες εκτιμώ ότι θα προμηθευτούν τα περισσότερα πρατήρια του νησιού μας, την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια ανάλογα με τον καιρό και τη ζήτηση που θα υπάρχει θα γίνονται και οι σχετικές παραγγελίες. Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες νομίζω ότι πολλοί λίγοι συνάδελφοι θα σπεύσουν να γεμίσουν από την πρώτη μέρα τις δεξαμενές τους, με δεδομένο ότι αυτό απαιτεί και την καταβολή του αντίστοιχου ποσού.

Προβλέψεις για την εξέλιξη της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης τη  φετινή χρονιά δεν μπορεί διακινδυνεύσει κανείς  με δεδομένο ότι η οικονομική κατάσταση χιλιάδων συμπολιτών μας εξαιτίας της κρίσης του καλοκαιριού και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί  την αγορά είναι πολύ δύσκολη. Πιθανόν κάποιοι να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές και να βάλουν πετρέλαιο. Αυτό όμως δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας».

Επίδομα πετρελαίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης επίδομα πετρελαίου θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγηθεί μέχρι το τέλος του έτους στα ευάλωτα νοικοκυριά

Το κονδύλι των 84 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αυτό  θα χορηγηθεί προκαταβολικά, μέχρι το τέλος του 2020, στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Λέσβος κερδίζει το Χρυσό Μήλο της FIJET έπειτα από σκληρό διεθνή ανταγωνισμό

Στο νησί τον Απρίλιο η τελετή απονομής με τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής δημοσιογραφίας στραμμένα στη Λέσβο. Ανάμεσα στις υποψήφιες ήταν οι Δαλματικές ακτές, θέρετρα της Ρουμανίας και της Κύπρου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρωταθλήτρια ανόδου στον τουρισμό η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Εντυπωσιακά στοιχεία ΙΝΣΕΤΕ, στρατηγική στόχευση και υψηλός πήχης για το 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η εξισωτική κουρεύτηκε... και οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν τον λογαριασμό

Δείτε εδώ πως άρπαξαν από τους αγροκτηνοτρόφους των ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών της χώρα τουλάχιστον 78 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε τρία χρόνια
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ούτε βήμα πίσω δηλώνουν οι αγρότες πριν την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Τα τρακτέρ στους δρόμους, με ανοιχτό το εθνικό δίκτυο και αιχμή τα αιτήματα για Mercosur και κόστος παραγωγής προβλέπει η απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτικών μπλόκων
ΕΛΛΑΔΑ

Το χάσμα της ψηφιακής οικονομίας στην Ελλάδα

Καταναλωτές ώριμοι επιχειρήσεις διστακτικές με τις online πωλήσεις να φτάνουν τα 36,1 δισ. ευρώ αλλά να περιορίζονται στο 9,5% του συνόλου του τζίρου
ΑΓΟΡΑ

Χειμερινές εκπτώσεις με γνώση και προσοχή για τους καταναλωτές

Τι επισημαίνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ενόψει της εκπτωτικής περιόδου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτικών μπλόκων αύριο στη Νίκαια

Αποφάσεις για διάλογο με την κυβέρνηση και προοπτική συνέχισης των κινητοποιήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κινητοποιήσεις αγροτών σε Λήμνο και Σάμο

Συμβολικός αποκλεισμός του αεροδρομίου στη Λήμνο και μπλόκο στο Φουρνιώτικο Ρέμα στη Σάμο
ΚΟΣΜΟΣ

Πέρασε η συμφωνία Ε.Ε. – Mercosur και με την ψήφο της Ελλάδας

Η εμπορική συμφωνία κέρδισε την απαιτούμενη ειδική πλειοψηφία, παρόλο που Γαλλία, Πολωνία, Αυστρία, Ιρλανδία και Ουγγαρία ήταν αντίθετες
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν κάνουμε πίσω» είπαν οι αγροκτηνοτρόφοι της Λέσβου

Δυναμικό συλλαλητήριο στον κόμβο της Λάρσου από τις 12.30 το μεσημέρι ως τις 2.30 το απόγευμα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στον κόμβο της Λάρσου αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Κινητοποίηση με αιτήματα για εισόδημα επιβίωσης, μείωση κόστους παραγωγής και ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα