
Την πώληση του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Λευκά Όρη» ανακοίνωσε η Attica Group, επιβεβαιώνοντας την αποχώρηση του πρώην «Blue Horizon» από τον στόλο της. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 8,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, από την πώληση προέκυψε κέρδος 4,9 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταχωριστεί στα αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2026. Αγοράστρια του πλοίου είναι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η κυπριακή Scandro Holding.
Το «Λευκά Όρη» είχε ολοκληρώσει στις 15 Σεπτεμβρίου τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του στο Αιγαίο. Το τελευταίο διάστημα εξυπηρετούσε τη γραμμή Πειραιάς – Βαθύ Σάμου – Πάτμος – Λέρος – Κως – Ρόδος, ενώ η επικείμενη πώλησή του είχε ήδη γίνει γνωστή.
Ναυπηγημένο το 1987 στην Ιαπωνία, το πλοίο συνδέθηκε επί χρόνια με την ελληνική ακτοπλοΐα κυρίως με το όνομα «Blue Horizon». Η πώλησή του εντάσσεται στη διαδικασία αναδιάρθρωσης και ανανέωσης του στόλου της Attica Group.