× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτοπορεί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στην προστασία των ζώων

Δημοτικό κτηνιατρείο και καταφύγιο αδέσποτων ζώων στον προγραμματισμό της Αντιδημάρχου Ασανούλας Γιαννή-Κοκκινέλλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2020

Πρωτοπορεί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στην προστασία των ζώων

Για ακόμα μια φορά και στα ζητήματα της προστασίας και περίθαλψης ζώων πρωτοπορεί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου καθώς βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης της πρότασης που έχει καταθέσει για την ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου καθώς και καταφυγίου για αδέσποτα.
Παράλληλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές και κυρίως τους Ger Bruisma, Όλγα και Θέκλα Κουκουρουβλή, που στηρίζουν τις δράσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου, για την προστασία των αδέσποτων.
Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, χάρη και στη βοήθεια των εθελοντών, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του έχει υποστηρίξει την εγκατάσταση σε σπιτάκια και έχει προμηθευτεί ταΐστρες για τις δημοτικές ενότητες, ενώ προσπαθεί σταδιακά να προχωρήσει σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις ει δυνατόν σε όλα τα χωριά της Δυτικής Λέσβου.
Επίσης στηρίζει το πρόγραμμα περίθαλψης, στειρώσεων και τσιπαρίσματος που λειτουργεί και αξίζει να σημειωθεί με αφορμή την Ημέρα, πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, επιδίωξε και κατόρθωσε να υποβάλλει την σχετική πρόταση προκειμένου να λάβει μέσα στο νέο έτος από το Υπουργείο Ανάπτυξης ειδική επιχορήγηση που στηρίζει κατά 70% τους Δήμους για το πρόγραμμα στειρώσεων και κατά 50% την προμήθεια τροφών. «Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι εδώ για να μας θυμίζει πως δεν πρέπει να θυμόμαστε πως είμαστε υπεύθυνοι και για εκείνα μόνο μία φορά το χρόνο, αλλά συνεχώς και αδιαλείπτως. Για εμάς, από πριν ακόμα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τη στοιχειώδη λειτουργία του Δήμου μας, η προστασία των αδέσποτων και η προσπάθεια διαχείρισής τους, ήταν σε προτεραιότητα και σε αυτό μας στήριξαν δεκάδες εθελοντές. Σήμερα, είμαστε σε θέση να μπορούμε να στηρίξουμε και να υλοποιήσουμε όλο και περισσότερες δράσεις που να αφορά στα ζώα και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ