× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Γύρισα στον τόπο μου για να βοηθήσω»

O υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης στην κάμερα του «Ν»

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 26/3/2019

«Γύρισα στον τόπο μου για να βοηθήσω»

Στράτης Ζαφείρης: το όνομά του ίσως να μη λέει πολλά σε κάποιους Λέσβιους, όμως είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί εδώ και χρόνια σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της Λέσβου να βρει λύσεις στα προβλήματα του τόπου απ’ όσες θέσεις κι αν έχει περάσει. Ο κ. Ζαφείρης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Δυτικής Λέσβου».

Αγιαπαρασκευώτης στην καταγωγή, τελείωσε το δημοτικό και γυμνάσιο στην Καλλονή, ακολούθως σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο. Δυνατό του σημείο είναι το βιογραφικό του, αφού έχει περάσει από σημαντικά πόστα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Τελευταίο η θητεία του ως Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξειδικευόμενος στην παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανταγωνιστικότητα, και την καινοτομία.  

Ο κ. Ζαφείρης μίλησε στην κάμερα του «Ν», απαντώντας πρώτα στην ερώτησή μας τι τον παρακίνησε να επιστρέψει στον τόπο του και ν’ ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά.  Διαπίστωσε λοιπόν με θλίψη ότι πολλά βήματα που έγιναν νομοθετικά δεν υλοποιούνταν εδώ: «Έβλεπα την υπανάπτυξη που υπάρχει στο νησί μας και ταυτόχρονα ήξερα ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η Λέσβος μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις πολιτικές είναι τεράστιες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου αναγνωρίζει τα προβλήματα που θα προκύψουν στον νεοσύστατο δήμο όμως θεωρεί ότι με το κατάλληλο πρόγραμμα και σχεδιασμό που έχει εκπονήσει εκείνος και οι συνεργάτες του μπορούν αυτά τα προβλήματα να ξεπεραστούν. Σε δυο χρόνια εκτιμά ότι θα είναι το μεταβατικό διάστημα στο οποίο ο Δήμος θα στελεχώνεται, θα οργανώνεται βάσει του νέου οργανογράμματος και θ’ αρχίσει σταδιακά να λειτουργεί.

«Όταν χτίζεις ένα καινούριο σπίτι πιο καλά το φτιάχνεις με νέα θεμέλια και σχεδιασμό πάρα να πάρεις ένα παλιό και να κάνει μερεμέτια», υπογραμμίζει ο Στρατής Ζαφείρης. Διευκρινίζει δε ότι πρωτεύουσα του νέου δήμου θα είναι η Καλλονή όπου θα γίνεται ο επιτελικός σχεδιασμός όμως σ’ όλα τα κεφαλοχώρια θα λειτουργούν επιχειρησιακές μονάδες «ούτως ώστε να έχουμε ενεργά χωριά». Θεωρεί πολύ σημαντική τη συνεργασία του δήμου με τον ιδιωτικό τομέα ως βάση του αναπτυξιακού σχεδιασμού ώστε «από κοινού να συμφωνηθεί ποιο θα είναι το πρόγραμμα που θα βοηθήσουμε όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας να πάρουν μπρος».

Ακολούθως ο κ.Ζαφείρης αναφέρθηκε στα δυο μεγάλα έργα πνοής για την περιοχή αυτά του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου και του λιμανιού στο Σιγρί. Σε σχέση με τον πολύπαθο δρόμο Καλλονής- Σιγρίου μας ενημέρωσε ότι οι εργασίες  θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο σε δυο μέτωπα ένα στη διαδρομή Σίγρι-Άντισσα και ένα Καλλονή-Μονή Λειμώνος τα οποία θα τρέχουν παράλληλα. «Εμείς ως δήμος θα παρακολουθούμε από κοντά και θα πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση για την υλοποίηση των έργων αυτών γιατί είναι πλουτοπαραγωγικές πηγές και είναι κάτι που μας αφορά άμεσα» τόνισε ο κ. Ζαφείρης. Διάθεση μετεκλογικής συνεργασίας υπάρχει από μεριάς του με όσες δυνάμεις συμφωνούν με την υλοποίηση του προγράμματος του συνδυασμού του. «Έχουμε το πρόγραμμά μας και είμαστε ανοιχτοί σ’ όλους τους συνδυασμούς, σ’ αυτούς που μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει την υποψηφιότητά τους,δεν αποκλείουμε κανέναν από μελλοντική σύμπραξη, είτε σε στενό είτε σε ευρύτερο επίπεδο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ