
Τη συμμετοχή της στο κτηνοτροφικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ανακοινώνει η ΕΛ.Α.Σ. (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη) Λέσβου.
Με ανακοίνωσή της, η παράταξη εκφράζει τη στήριξή της στα αιτήματα των κτηνοτρόφων, επισημαίνοντας ότι η κρίση του αφθώδους πυρετού απειλεί πλέον την επιβίωση του κλάδου, το εισόδημα εκατοντάδων οικογενειών και συνολικά την παραγωγική βάση της Λέσβου. Παράλληλα, ζητά άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ουσιαστικά μέτρα για την ανασύσταση των κοπαδιών και την αντιμετώπιση της επιζωοτίας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. Λέσβου:
Η κρίση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο δεν είναι πλέον ένα πρόσκαιρο υγειονομικό πρόβλημα. Απειλεί την ίδια την επιβίωση της κτηνοτροφίας, το εισόδημα εκατοντάδων οικογενειών και την οικονομική και παραγωγική βάση του νησιού.
Οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, κάλυψη του κόστους ζωοτροφών και βιοασφάλειας, γρήγορη ανασύσταση των κοπαδιών και ουσιαστική στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.
Η αντιμετώπιση της επιζωοτίας οφείλει να βασίζεται στην επιστημονική γνώση, με σαφές σχέδιο εκρίζωσης της νόσου και αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού.
Η ΕΛ.Α.Σ. Λέσβου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων, δηλώνει τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 27 Αυγούστου, στις 12:00 και καλεί τα μέλη και φίλους της μαζικά έξω από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου!
Η προστασία της κτηνοτροφίας είναι ζήτημα επιβίωσης της λεσβιακής οικονομίας, της λεσβιακής υπαίθρου και του τόπου μας!