× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

10 δάσκαλοι λείπουν από τα δημοτικά της Λέσβου

Άδειες ειδικού σκόπου που έπρεπε να προβλεφθούν από το υπουργείο και άδειες… για «ψύλλου πήδημα»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/9/2020

10 δάσκαλοι λείπουν από τα δημοτικά της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Δέκα κενά δασκάλων μετρούν τα δημοτικά σχολεία της Λέσβου με το σοβαρότερο να εντοπίζεται στο 1ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης όπου λείπουν δύο δάσκαλοι.

Τα κενά προκύπτουν από τις άδειες ειδικού σκοπού (σ.σ. λόγω πανδημίας του κορονοϊού) και όπως λένε γονείς στο «Ν» θα έπρεπε να προβλεφθούν από το υπουργείο Παιδείας, αφού και στην πρώτη «καραντίνα» ελήφθησαν, αλλά και από άδειες… για «ψύλλου πήδημα»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως τα κενά έχουν δηλωθεί και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας να τοποθετήσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί γονείς κατέθεσαν τα παράπονά τους στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς τα σχολεία άρχισαν έτσι κι αλλιώς μια εβδομάδα αργότερα στη Λέσβο με απόφαση του υπουργείου, και όπως λένε θα έπρεπε να αξιοποιηθεί ο χρόνος, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού να μη βρίσκονται σε άδειες αίθουσες, αλλά να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματά τους. Εξάλλου από τον περασμένο Μάρτιο κατέστη σαφές ο αριθμός περίπου των εκπαιδευτικών που απουσίασε με ανάλογες άδειες και το ίδιο, δεν θα μπορούσε παρά να συμβεί και από τη νέα σχολική χρονιά- ειδικά όσο η πανδημία αφορά περισσότερο τη Λέσβο.

Από την άλλη, σε μια τέτοια δύσκολη εποχή και για την εκπαίδευση επαναλήφθηκαν φαινόμενα αδειών για «ψύλλου πήδημα» με ασαφείς αιτιολογίες από τους αιτούντες εκπαιδευτικούς, που ας σημειωθεί όμως ότι είναι ελάχιστα. Το ότι σε δημοτικό σχολείο της πρωτεύουσας ελήφθη άδεια από εκπαιδευτικό επειδή δεν… αντέχει τη μάσκα είναι ένα ατυχές συμβάν- παράδειγμα ανευθυνότητας, με τους προϊσταμένους να ελπίζουν ότι στέκει εν τέλει η (σ.σ. άλλη) επίσημη αιτιολόγηση του γιατρού που συνέστησε την άδεια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Η ώρα του διορισμού για τη γιατρό Μαρία Τσότρα

Ορκίστηκε σήμερα, 23 Οκτωβρίου, ενώπιον του διοικητή του Νοσοκομείου, Αλέκου Κουτσαντώνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα εποχή για τον Παιδικό Σταθμό Πλωμαρίου

Ο Δήμος Μυτιλήνης ολοκλήρωσε τις συμπληρωματικές εργασίες – Αγιασμός με ευχές για δημιουργική χρονιά σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον για τα παιδιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

14χρονος στη Μυτιλήνη έκλεψε ηλεκτρικό ποδήλατο

Δικογραφία και σε βάρος των γονέων του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

13χρονος έκλεψε 7.000 ευρώ από το σπίτι της γιαγιάς του

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Δυτική Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΗΕΠΗΝ: «Η δημοσιότητα και η διαφάνεια δεν είναι προαιρετικές»

Η Ένωση Συντακτών καταγγέλλει την απόφαση του διοικητή του ΠΓΝΙ για περιορισμό της πρόσβασης των ΜΜΕ – «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι μεταφορείς ανακοινώσεων»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γιορτή δημοκρατίας και πολιτισμού στο ΓΕΛ Μανταμάδου

Ανοιχτή εκδήλωση στο Πολύκεντρο με τη συμμετοχή μαθητών από τη Λιθουανία στο πλαίσιο του Erasmus+ «Δημοκρατία και Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Εποχή»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αθλητές του ΙPPOS στους αγώνες Ικανότητας Αθλητού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Από την Μήθυμνα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης STELARC επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τελετή αναγόρευσης την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν το χώμα, το νερό και η φωτιά γίνονται μάθημα ζωής

Το ντοκιμαντέρ «Simplicity» του Culture4All παρουσιάστηκε στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, μεταφέροντας το πνεύμα της τέχνης του Μανταμάδου στις σχολικές αίθουσες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το νέο «σπίτι» των Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Το «Ν» ξεναγήθηκε στο νέο κτήριο Κοινωνικών Επιστημών στον λόφο της Μυτιλήνης από τον Πρύτανη, Δημήτρη Παπαγεωργίου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο ΝΟΜ συμμετέχει στη μεγάλη πανελλήνια δράση για την κωπηλασία

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν από κοντά την κωπηλασία με ελεύθερη συμμετοχή και δώρο έναν μήνα προπονήσεων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από Λιθουανία και Μανταμάδο, στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

Μαθητές στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου