× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεταιριστική… ανατροπή του προεκλογικού σκηνικού;

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ν» με το νέο βούλευμα για το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια της Συνεταιριστικής, Τράπεζας δημιουργεί νέα δεδομένα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2019

Συνεταιριστική… ανατροπή του προεκλογικού σκηνικού;

Κεραυνό εν αιθρία που απειλεί –εκτός του προφανούς- να ανατρέψει θεαματικά και το πολιτικό σκηνικό ενόψει αυτοδιοιητικών εκλογών, αποτελεί το βούλευμα που εξεδόθη για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου και αποκάλυψε αργά χθες το βράδυ το «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό γιατί ο «Κλεισθένης» ορίζει πως αν υπάρχουν αιρετοί κατηγορούμενοι για τη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος όπως της άμεσης συνέργειας σε κακουργηματική απιστία τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, κακουργηματική απιστία τελεσθείσα δια παραλείψεως και ηθική αυτουργία από κοινού σε κακουργηματική απιστία, εκπίπτουν άμεσα από τα αξιώματά τους!
Ωστόσο στην παρούσα φάση φαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα το πόσοι και ποιοι απειλούνται στη Λέβο, να εκπέσουν από το αξίωμά τους για το λιγοστό υπόλοιπο της θητείας τους. Αλλά κυρίως το αν μπορούν να αποκτήσουν -μέσω των επικείμενων εκλογών- το δικαίωμα να αποκτήσουν εκ νέου αξιώματα. Κοινώς, να γίνουν σύμβουλοι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και ούτω κάθε εξής.

Εν αναμονή
Μέχρι σήμερα το πρωί όμως και σύμφωνα με το νέο σχετικό ρεπορτάζ του «Ν» δεν κινητοποιήθηκε απολύτως καμία διαδικασία που να απορρέει από το βούλευμα και να «ξηλώνει» κάποιον αιρετό - κατηγορούμενο στο σκάνδαλο της Συνεταιριστικής, από το αξίωμά του. Ακόμα και από αυτό του απλού δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου.
Κι αυτό το σημειώνουμε γιατί είναι γενικά γνωστό πως υπάρχουν τουλάχιστον τρεις γνωστές περιπτώσεις σημερινών αιρετών, που θα περάσουν στη βάση του βουλεύματος από το εδώλιο των «θαλασσοδανείων» για να αθωωθούν ή να καταδικαστούν.
Πληροφορίες ωστόσο από νομικούς κύκλους, αναφέρουν πως οι διαδικασίες θα δρομολογηθούν μετά τις 5 Απριλίου. Προκαλώντας βέβαια από τώρα «πονοκέφαλο» στη δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου, που εκτιμάται πως θα κληθεί να αντικαταστήσει όσους θα εκπέσουν της αιρετής τους ιδιότητας. Ειδάλλως –όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι- κάθε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την υφιστάμενη σύνθεσή του, θα κριθεί από την ΑΔΑ παράνομη.

Και η προεκλογική διασικασία
Από εκεί και έπειτα, οι συζητήσεις που τροφοδοτήθηκαν από το χθεσινοβραδινό σχετικό δημοσίευμα του «Ν», αφορούν κυρίως στο μέλλον αρκετών υποψηφίων αιρετών για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Αφού σε επίπεδο υποψηφίων, η λίστα των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της Συνεταιριστικής μεγαλώνει. Και ήδη αρκετοί που βρίσκονται στο κατηγορητήριο του σκανδάλου, έχουν μπει σε ψηφοδέλτια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις επικεφαλής συνδυασμών!

Επειδή βέβαια κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη της υπόθεσης της Συνεταιριστικής και πολύ περισσότερο τις ενέργειες υπεράσπισης των κατηγορουμένων που επιθυμούν να συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές, οι εκτιμήσεις είναι επισφαλείς. Ωστόσο ο κίνδυνος να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους τουλάχιστον επτά εκ των κατηγορουμένων, είναι υπαρκτός. Και κατ΄ επέκταση, είναι υπαρκτός και ο κίνδυνος να διαταραχθούν σημαντικά και οι πολιτικές ισορροπίες που φάνηκε προς στιγμήν να παγιώνονται.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη