× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγκέντρωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2020

Συγκέντρωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
' χρόνος ανάγνωσης

Σε συγκέντρωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. Γιώργο Ρουπακιά καλεί η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

Στο κάλεσμα της η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει: «Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18/9 από τάγμα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Όπως κάθε χρόνο κρατάμε ζωντανή την παρακαταθήκη να ηττηθεί ο φασισμός και απαιτούμε τιμωρία των ναζί δολοφόνων. Η πολύχρονη δίκη έφτασε στο τέλος της και την Τετάρτη 7/10 θα ανακοινωθεί η απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά. Εμείς βροντοφωνάζουμε δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για τη δολοφονία του Φύσσα, του Λουκμάν, τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και όλα τα εγκλήματα της Χ.Α..

Την ίδια ώρα παλεύουμε να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου. Να αποκρούονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της Αριστεράς, σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της Αρίας φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω από τις επιθέσεις σε μετανάστες, τα κτυπήματα σε πρόσφυγες, σε δημοσιογράφους, τις δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες, βρίσκονται οργανωμένα κέντρα των φασιστικών ομάδων. Ξέρουμε ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει στήριξη από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, σε κυκλώματα του κράτους, σε λέσχες εφέδρων, στον υπόκοσμο και σε μεγιστάνες.

Η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην άνοδο αυτών των αντιλήψεων και στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων είναι καταστροφική. Για αυτό δεν σιωπούμε.

Η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές αρχές και όλα τα στηρίγματα του συστήματος, συστηματικά στρώνουν με την πολιτική τους το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Αυτό έδειξαν με δραματικό τρόπο τα τελευταία γεγονότα που ακολούθησαν τις πυρκαγιές στο κολαστήριο της Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μόρια κάηκε ως συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πολιτική, η οποία αντιμετωπίζει το προσφυγικό – μεταναστευτικό με όρους αστυνομίας, βίας και καταστολής, εγκλεισμού και τιμωρίας. Η Μόρια ήταν το διαρκές έγκλημα των ελληνικών κυβερνήσεων (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ) και της Ε.Ε. που δημιούργησαν και γιγάντωσαν αυτό το άθλιο κολαστήριο. Η αντιπροσφυγική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης συνεπικουρούμενη από την αντιπροσφυγική υστερία των τοπικών αρχόντων οδήγησε σε αυτή την πρωτοφανή καταστροφή. Και τώρα προχωρούν να φτιάξουν νέο στρατόπεδο -κολαστήριο προσφύγων, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των νησιωτών. Η αλληλεγγύη ιδιαίτερα στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες, πρέπει να είναι παρούσα, δυνατή και ξεκάθαρη υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών/τριών.

Απαιτούμε:
- Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων. Οι Ναζί στη φυλακή. Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της Χ.Α. από τα ΜΜΕ.

- Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στα κλειστά ξενοδοχεία της Λέσβου και μετά την καραντίνα στην ηπειρωτική χώρα. Να δοθεί η απαραίτητη και επείγουσα υγειονομική φροντίδα σε όλους-ες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε οι πρόσφυγες /μετανάστες να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες - προορισμού που επιθυμούν. Όσοι παραμείνουν στη χώρα, να ενταχθούν ισότιμα στις τοπικές κοινωνίες σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

- Να σταματήσει η αστυνομική καταστολή, η ρατσιστική και φασιστική βία.

- Να καταργηθεί η βάρβαρη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που δημιούργησε τις «Μόριες» και μετέτρεψε τα νησιά σε φυλακές. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα - κολαστήρια προσφύγων και να μη φτιαχτεί κανένα νέο, πουθενά».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συγχαίρει τον πρωταθλητή Κουνγκ Φου από τη Γέρα

«Η Λέσβος γεννά αθλητές και αθλήτριες που διαπρέπουν διεθνώς» — μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για τη διάκριση του Βλάση Κιντάκα στην Κίνα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παράταση ζητά το ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου για την απογραφή επιχειρήσεων

Ανεπαρκής και μη ρεαλιστική η προθεσμία έως το τέλος του 2025, υποστηρίζει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ευστράτιος Μανωλακέλλης. Πρόταση για σταδιακή ένταξη και τεχνική υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο ΝΟΜ συμμετέχει στη μεγάλη πανελλήνια δράση για την κωπηλασία

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν από κοντά την κωπηλασία με ελεύθερη συμμετοχή και δώρο έναν μήνα προπονήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου – Κικίλια για τα ζητήματα των λιμενεργατών

Στη συνάντηση συμμετείχεδι ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτώτων Λιμένων Ελλάδος
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από Λιθουανία και Μανταμάδο, στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

Μαθητές στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Χριστόφα στο έργο της Μονάδας Λυμάτων της νότιας πόλης

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.320.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράδειγμα φιλοζωίας με 108 νέες στειρώσεις αδέσποτων γατών

Ο Δήμος Μυτιλήνης συνεχίζει με συνέπεια τις δράσεις του για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, με τη συνεργασία εθελοντών και του οργανισμού TNR Lesvos
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυρές καταιγίδες στη Λέσβο την Πέμπτη

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, με σταδιακή βελτίωση από την Παρασκευή και νέα αλλαγή του καιρού την ημέρα της Εθνικής Εορτής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Το μαχαίρι στο κόκαλο για την καθαριότητα»

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Μυτιλήνης Γιώργος Κατζανός μιλά για τα πρόστιμα, τις μηνύσεις, την ευθύνη των πολιτών, τη μάχη για μια καθαρή πόλη και τη νέα εποχή στην ανακύκλωση
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συρρίκνωση της παρουσίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Λέσβο

Περικοπές χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ και διεθνείς δωρητές συρρικνώνουν τη δράση του ΟΗΕ – Το γραφείο της Λέσβου συνεχίζει με τρεις ανθρώπους και πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ανθρωπιστικής παρουσίας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λήμνος στο συνέδριο του Συνδέσμου Δημοτικών Ιαματικών Πηγών Ελλάδος

Ο Αντιδήμαρχος Λήμνου Ευάγγελος Χασάπης είχε σειρά επαφών στο περιθώριο του συνεδρίου